iOS vs. Android

Bthnsvsci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar sayın SDN Okurları ;

Merhabalar arkadaşlar benim aklımda bazen saçma sapan sorular oluşabiliyor ve bunların içinden kesinlikle çıkamıyorum ve bu sorunumu da sizinle paylaşmak istedim.Arkadaşlar öncelikle bildiğiniz üzere "Apple" gerçekten hizmeti, araç-gereç, destek konularında gerçekten inanılmaz derecede müthiş derecede çalışıyor fakat yayınladıkları birçok güncellemelerde genellikle (bu oran %80-%90 arasında olabilir) sorunlu çıkıyor.Yayınladıkları ilk güncellemelerle telefonun içindeki aplikasyonların ve kendi özellikleri baya bir senkronize sorunu yaşıyor. Android'de ise böyle bir soruna pek rastlandığını söyleyemem (en azından ben duymadım). Apple'ın bu davranışı gerçekten kötüye gittiğine mi işaret ? Gerçekten "Apple" kötüye ivme mi alıyor ??? iOS işletim sistemli bir telefondan Android'e geçmek akıl işi midir (Attan inip eşeğe binme misali) ? Kullandığım iOS işletim sistemli cihazda iOS 9'a geçerken ayrı bir sıkıntı (Biliyorsunuz başlarda "güncelleme hatası" verdi), iOS 9 a geçtikten sonra saçma sapan sorunlar ortaya çıkmaya başladı ve bir çok kişi iPhone'larının kasmaya çalıştığını söyledi hatta aralarında iPhone 6 kullanıcısı bile vardı, ki bende iPhone 6 kullanıcısıyım ama rastlamadım öyle bir konuya şayet yaşasam soluğu Zorlu Center'da alacağım garanti. Gerçekten bir kişinin iOS'dan Android'e geçmesi akıl karı mıdır ?

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260

Merhabalar arkadaşlar benim aklımda bazen saçma sapan sorular oluşabiliyor ve bunların içinden kesinlikle çıkamıyorum ve bu sorunumu da sizinle paylaşmak istedim.Arkadaşlar öncelikle bildiğiniz üzere "Apple" gerçekten hizmeti, araç-gereç, destek konularında gerçekten inanılmaz derecede müthiş derecede çalışıyor fakat yayınladıkları birçok güncellemelerde genellikle (bu oran %80-%90 arasında olabilir) sorunlu çıkıyor.Yayınladıkları ilk güncellemelerle telefonun içindeki aplikasyonların ve kendi özellikleri baya bir senkronize sorunu yaşıyor. Android'de ise böyle bir soruna pek rastlandığını söyleyemem (en azından ben duymadım). Apple'ın bu davranışı gerçekten kötüye gittiğine mi işaret ? Gerçekten "Apple" kötüye ivme mi alıyor ??? iOS işletim sistemli bir telefondan Android'e geçmek akıl işi midir (Attan inip eşeğe binme misali) ? Kullandığım iOS işletim sistemli cihazda iOS 9'a geçerken ayrı bir sıkıntı (Biliyorsunuz başlarda "güncelleme hatası" verdi), iOS 9 a geçtikten sonra saçma sapan sorunlar ortaya çıkmaya başladı ve bir çok kişi iPhone'larının kasmaya çalıştığını söyledi hatta aralarında iPhone 6 kullanıcısı bile vardı, ki bende iPhone 6 kullanıcısıyım ama rastlamadım öyle bir konuya şayet yaşasam soluğu Zorlu Center'da alacağım garanti. Gerçekten bir kişinin iOS'dan Android'e geçmesi akıl karı mıdır ?

Apple'ın yaptığı bir politikadır bence. 6s alınsın diye. İşlemci ve Rami güçlendirince Apple rahat davranıyor. Restore ile yüklerseniz minik kasmalar var. İOS'dan android e geçmek pek mantıklı gelmiyor.

S

SeZerF

SDN Okuru
Fanboy değilim ama Android,Çünkü istediğin kadar tema indirebilirsin.İphone ios sayesinde kazanıyor en fazla maaliyet 200 dolar falandır.Androidde rom seceğinide var direk indir kur.NOTE 4 Romu kasmıyor hemde,Bence iOS 6dan sonra kötüleşti.

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
5 yıldır android telefon kullanıyorum, hep düşündüm, apple cihazı olan iphone alayımmı diye , bir zaman sonra iphone yapamadığını 300 tllik bir android cihazı fazlasıyla yaptığını görünce vazgeçtim, insanlar neden bu kadar körü körüne (tabi her insan aynı değil) doğru düzgün özgürlüğü olmayan bir cihaza bağlanır bilemem.

Kardeşim sıfır iphone 5s aldığı için diğer iphone 4si, 4 gün boyunca (zar zor) kullandım, nasıl bir şeyse öylece kala kaldım, hiçbir şey yapamaz hale geldim,uygulama desteği çok iyi ama onlarlada iş bitmiyor, herşeyi nerdeyse paralı, (jailbreak demeyim o işlemi yapıncada işler bitmiyor, sonrası dahada curcuna), ne hafıza kartımı takabildim, nede yedek aldığım resimleri buna bir çırpıda atabildim, nasıl müzik atacağım diye kırk takla attım, her şeyde seni bilgisayara bağımlı yapıyor, telefonda ne adam akıllı müzik indirebiliyosun nede video, markette programlar var ama o indirdiğin programla açabiliyosun sadece indirdiklerini, zil sesi yapmak orası ayrı bir dert. Telefonda bluetooth var ama hiçbirşeyde kullanamıyorsun, telefonda bulunan foto ve videoları sadece mail yoluyla yollayabiliriz. Bunları sadece 4 günde yaşadım, dahada var ama yazmayım yeter

şimdi ise faturaya ek lg g3 aldım, her istediğimi yapıyorum, heryerden müzik video indir, istediğini kes kopyala, flaş disk tak çıkar, hardisk tak çıkar, artık aklınıza ne geliyorsa androidde çok rahat yapabilirsiniz, eğer bilmeyeniniz varsa, hiç çekinmeden sorabilirsiniz. :D neyse içimi döktüm :D

Bthnsvsci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ama Google Play'de de birbirinden bağımsız oyun geliştiricileri var denetlenmiyor herkes istediğini yükleyebilir nitelikle fakat Apple o konuda daha ince eleyip sık dokuyan bir şirket 1-2 kere android cihaz kullandım kullanışlı yönleri var, yaşadığım yüzlerce sorun var ve ilgilenen bir kişiyi de pek göremedim açıkcası fakat Apple Destek sorununu çözene kadar peşinde koşuyorlar ama bu senkronize sorunlarının olduğunu değiştirmiyor tabii ki şu sıralar gerçekten iPhone dan soğudum iPhone 6'dan soğudum ve Note 5 ya da S6 Edge Plus alasım gelmiyor değil.

Ö

Ölümün nefesi

SDN Okuru
Ama Google Play'de de birbirinden bağımsız oyun geliştiricileri var denetlenmiyor herkes istediğini yükleyebilir nitelikle fakat Apple o konuda daha ince eleyip sık dokuyan bir şirket 1-2 kere android cihaz kullandım kullanışlı yönleri var, yaşadığım yüzlerce sorun var ve ilgilenen bir kişiyi de pek göremedim açıkcası fakat Apple Destek sorununu çözene kadar peşinde koşuyorlar ama bu senkronize sorunlarının olduğunu değiştirmiyor tabii ki şu sıralar gerçekten iPhone dan soğudum iPhone 6'dan soğudum ve Note 5 ya da S6 Edge Plus alasım gelmiyor değil.

yanlış denetim var denetimden geçemeyen yayınlanmaz... iftira atma... :devil::hammer:

farukkemal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ios tan androide geçmek attan inip eşeğe binmek değil kapalı pencereyi açmaktır. alacağın telefonun özelliklerini seçebilmek(pil ömrü istersen pil ömrü, kamera istersen kamera, sd istersen sd, suya dayanıklılık istersen suya dayanıklılık vb) ve aldığın teli KENDİ telin yapabilmektir.
bu arada android kasmıyor. touchwiz kasıyor. şu an z3c kullanıyorum ve g2 kullandım, HİÇ kasmadılar.htc de kasmaz nexus larda. sadece dandik samsung kasıyor. ve nasıl önceden motorola panasonic sony philips arasından tüm türkler nokia alıyodu, şimdi de lg sony htc nexus arasından tüm türkler samsung alıyor ve böyle bir algı oluştu.

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Valla bende önceleri ios için böyle düşünüyordum ne yalan söyleyeyim. Nexus cihazım ile övünüyordum. Taki ios'a geçene kadar...

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708

bak kardeş bu konu çok uzun ve tartışmalı konu ayni siyaset ve takım tutma gibi o yüzden kimisi der android kimisi ders ios bu yüzden değişir kişiden kişiye ben şahsen android diyorum androidlerin en büyük ortak sıkıntısı güncelleme bunu çözmek için ya nexus yada androidone telefon alman lazım yada güncellemeyi düzgün zamanında ve iyi veren firmalara bakman lazım bu konuda şuan en iyi sony gibi duruyor işletim sisteminin kararını ver sonra modellere bak saf android süper 5.1.1 li gm4g kullanıyorum hiç sıkıntı yok...