Ios mu ? android mi ?

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar sizce hangi flatform iyi? siz hangi işletim sistemini şeçersiniz ? artıları eksileri nelerdir ?

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar sizce hangi flatform iyi? siz hangi işletim sistemini şeçersiniz ? artıları eksileri nelerdir ?
Android kullanıyorum ama iOS bence en iyisi. Neden diye sorarsan telefonu ve işletim sistemini Apple geliştiriyor. Donanım belli olduğu için geliştiriciler ona göre üretiyor ürünleri. Doğal olarak iOS Android'e göre kat kat daha stabil.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
İkisninde kendine göre eksileri artıları var.

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Oyun: iOS
Uygulama: iOS
Kalite: iOS
Akıcılık: iOS
Paran varsa: iOS
Paran yoksa: Android
Jailbreak yapabilirsen eğer, o zaman; Paran Yoksa'da: iOS
Not: Benim telefon android.

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Eskiden paran yoksa Android'di ama artık her türlü Android. Samsung hariç.

Ha Apple 4.5 inc civarı full hd ekran yapar, en az 2600 mAH'lı batarya koyar, adam gibi otomatik düzeltmeli klavye geliştirir, pop-up uygulamaları destekler, telefonun kenerlarındaki dokunmatiğin zayıflığını düzeltir, tema ve istediğin uygulamayı varsayılan seçme özgürlüğü verir, bi ayar için veya fotoğraf atmak vb bir şey için uygulamaladan uygulamaya geçme zorunluluğunu kaldırıp pratiklik kazanır, en azından bir yapılacaklar diye widget ekler ise işte o zaman Apple düşünülebilir.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Eskiden paran yoksa Android'di ama artık her türlü Android. Samsung hariç.

Ha Apple 4.5 inc civarı full hd ekran yapar, en az 2600 mAH'lı batarya koyar, adam gibi otomatik düzeltmeli klavye geliştirir, pop-up uygulamaları destekler, telefonun kenerlarındaki dokunmatiğin zayıflığını düzeltir, tema ve istediğin uygulamayı varsayılan seçme özgürlüğü verir, bi ayar için veya fotoğraf atmak vb bir şey için uygulamaladan uygulamaya geçme zorunluluğunu kaldırıp pratiklik kazanır, en azından bir yapılacaklar diye widget ekler ise işte o zaman Apple düşünülebilir.
Full HD'nin gerekli olduğunu gerçekten düşünüyor musun? Dokunmatiğin zayıflığının eksikliğini gördün mü? Ayrıca istediklerinin hepsini yaparsa stabilitesi kalmaz.

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Full HD'nin gerekli olduğunu gerçekten düşünüyor musun? Dokunmatiğin zayıflığının eksikliğini gördün mü? Ayrıca istediklerinin hepsini yaparsa stabilitesi kalmaz.

Full HD ekran kullanmayan biri için Full HD gereksiz gelebilir ama yazılar küçüldükçe farkını çok iyi anlıyorsun. İnternet tarayıcıda özellikle zoom bile yapmaya gerek kalmıyor genelde. Dediklerimi yapıp da stabil olan telefonlar da var. Evet eksikliğini klavyede gördüm kenarlardaki tuşlara basarken biraz daha ekran içine doğru basmaya özen göstermek gerekiyor. Alışan için sorun olmaz HTC Sensation'da öyle idi ama güncelleme ile düzeltilmişti. Bu telefonun sorunu ne onu anlamıyorum ama en başarılı dokunmatik ekranı yapıyorlar da kenarlarını niye yapamıyorlar aklım almıyor.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Full HD ekran kullanmayan biri için Full HD gereksiz gelebilir ama yazılar küçüldükçe farkını çok iyi anlıyorsun. İnternet tarayıcıda özellikle zoom bile yapmaya gerek kalmıyor genelde. Dediklerimi yapıp da stabil olan telefonlar da var. Evet eksikliğini klavyede gördüm kenarlardaki tuşlara basarken biraz daha ekran içine doğru basmaya özen göstermek gerekiyor. Alışan için sorun olmaz HTC Sensation'da öyle idi ama güncelleme ile düzeltilmişti. Bu telefonun sorunu ne onu anlamıyorum ama en başarılı dokunmatik ekranı yapıyorlar da kenarlarını niye yapamıyorlar aklım almıyor.
Full HD konusunda haklısın, ekranın netliği çok hoş fakat performansı çok fazla etkiliyor. Dediklerini yapıp stabil olan telefon hangisi söyler misin?

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Oyun: iOS
Uygulama: iOS
Kalite: iOS
Akıcılık: iOS
Paran varsa: iOS
Paran yoksa: Android
Jailbreak yapabilirsen eğer, o zaman; Paran Yoksa'da: iOS
Not: Benim telefon android.
kesinlikle, iPhone 5 kullanıyorum ve şu jailbreak hariç herşeyin den memnunum ama gelmedi bir türlü jb

mertaydin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani demişsin ki ios android in aynısı olursa apple alırım

ysf.taskin

Asistan
Reaksiyon puanı
9
nexus 4 kullanıcısıyım. sırf google ın vereceği güncellemeler yüzünden aldım nexus u. fakat adamlar 18 ay süresi dolan tellere güncelleme vermicez diye açıklama yaptı. bu ne saçma şey. kitkat açıklanalı 10 gün olucak nexus 4 e güncellemeye vermedi hala. nefret ettrdi kendinden. bi sonraki telefonum ios olucak.

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
oyun meraklıları için büyük ekranlı bir android telefon daha iyi
ama daha az donanımla daha iyi performans veren bir sistem ios ama özelleştirme adına pek birşey yok.
android kullanıcısıyom 3 yıldır yakında ios a geçiş yapacağım,android in sağladığı özgürlüğü aramam umarım.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Android'de sadece serbestlik var ama Ios gibi stabil değil, belli bir süreden sonra takılmalar, donmalar başlıyor.

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bence de İOS.
Sadece telefonu ele almışsınız.İyi hadi,bende telefonu ele alıyım:
Bir kere performans ve stabilite harikalığı bu platformda.Küçük ekranlı ve biraz pahalı telefon üretmelerini bende sevmiyorum.Ancak,bu bazı kullanıcılar için güzel bir şey (Ekran boyutu.) ve verdiğin paraya da değiyor.
Kesin yazılım desteği var.Yalnız,yazılım desteği İOS'da bir süre sonra dezavantaj olabiliyor,bunu da unutmamak lazım.1-2 sene sonra telefonunuzun Android'den pek farkı olmuyor.Android'den daha güvenli ve iyi bir platform.Telefonların ömürleri daha uzun.Özellikle bir süre sonra satmak istediğin zaman,aldığın fiyata yakın bir fiyata satabiliyorsun.
Acaba telefonum bu uygulamayı açar mı,bu oyunu açar mı,kasar mı,takılır mı vb. vb. durumları,dertleri yok.İOS'da da insan özgür,tabi tam anlamıyla özgür değil.Ama,yinede yeterli düzeyde özgür.Ben bu işletim sistemlerindeki özgürlüğü şuna benzetiyorum:
Kendinizi düşünün.İki dünya var:Android ve İOS Dünya'sı.Hangi dünyada yaşamak isterdiniz ?
Android Dünyası:İstediğin zaman,istediğin yerde her şeyi yapabiliyorsun.Tamamen özgürsün.
İOS Dünyası:İstediğin her şeyi yapabiliyorsun.Ancak,belli sınırlar ve kurallar dahilinde.(Bizim dünyamız gibi.)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bence de İOS.
Bir kere performans ve stabilite harikalığı bu platformda.Küçük ekranlı ve biraz pahalı telefon üretmelerini bende sevmiyorum.Ancak,bu bazı kullanıcılar için güzel bir şey (Ekran boyutu.) ve verdiğin paraya da değiyor.
Kesin yazılım desteği var.Yalnız,yazılım desteği İOS'da bir süre sonra dezavantaj olabiliyor,bunu da unutmamak lazım.1-2 sene sonra telefonunuzun Android'den pek farkı olmuyor.Android'den daha güvenli ve iyi bir platform.Telefonların ömürleri daha uzun.Özellikle bir süre sonra satmak istediğin zaman,aldığın fiyata yakın bir fiyata satabiliyorsun.
Acaba telefonum bu uygulamayı açar mı,bu oyunu açar mı,kasar mı,takılır mı vb. vb. durumları,dertleri yok.İOS'da da insan özgür,tabi tam anlamıyla özgür değil.Ama,yinede yeterli düzeyde özgür.Ben bu işletim sistemlerindeki özgürlüğü şuna benzetiyorum:
Kendinizi düşünün.İki dünya var:Android ve İOS Dünya'sı.Hangi dünyada yaşamak isterdiniz ?
Android Dünyası:İstediğin zaman,istediğin yerde her şeyi yapabiliyorsun.Tamamen özgürsün.
İOS Dünyası:İstediğin her şeyi yapabiliyorsun.Ancak,belli sınırlar ve kurallar dahilinde.(Bizim dünyamız gibi.)

Şu sözüne katılmıyorum 1-2 senede android'den pek farkı kalmıyor demişsin. Bu süre en az 3 sene Apple'da ki 4. senede bile Android'in o zaman ki amiral gemilerinden bile daha hızlı ve stabil oluyor.

Adamlar G2 almış 4.4 geç gelicek 5'i alıcağı bile meçhul halbuki o donanım apple cihazlarında olsa rahat 5 sene götürür ama işte şirketler yeni telefon satamaz kapitalist dünya.

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence de İOS.
kesinlikler sana katılıyorum .:)
andorid şuan stabil halde değil ve oyunlar ios a göre stabil ediliyo sonra androide çıkıyo s4 ve diğer amiral gemilerin kendilerine göre sorunları ve andoid oldukça devamda edecek

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Şu sözüne katılmıyorum 1-2 senede android'den pek farkı kalmıyor demişsin. Bu süre en az 3 sene Apple'da ki 4. senede bile Android'in o zaman ki amiral gemilerinden bile daha hızlı ve stabil oluyor.

Adamlar G2 almış 4.4 geç gelicek 5'i alıcağı bile meçhul halbuki o donanım apple cihazlarında olsa rahat 5 sene götürür ama işte şirketler yeni telefon satamaz kapitalist dünya.

Haklısın da.Ama,tam olarak doğru düşünmüyorsun.
Çünkü;İOS,3-4 sene sonra Android'in o zamanki amiral gemilerinden daha hızlı ve stabil olmuyor.Onlar gibi oluyor.Hatta bazen onlardan biraz daha kötü oluyor.
Maalesef İOS'da,bir sonraki veya daha sonraki güncellemede telefonunun hızı ve stabilitesi düşmeye başlıyor.(Tabi,güncelleme yaparsan.)

01xÖMERx01

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Android açık kaynak İOS Gibi değil Benim tercihim android:)

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
kesinlikler sana katılıyorum .:)
andorid şuan stabil halde değil ve oyunlar ios a göre stabil ediliyo sonra androide çıkıyo s4 ve diğer amiral gemilerin kendilerine göre sorunları ve andoid oldukça devamda edecek

Evet,Android şuan tam olarak stabil değil ve amiral gemilerinin de kendilerine ait sorunları var,elbet oluyor.Yalnız,İOS'un da amiral gemilerin de sorun olabiliyor (Ama,tabi Android'in amiral gemilerinde olduğu gibi fazla olmuyor.) ve oyunlar bu iki sisteme göre optimize ediliyor.Ama,şu da var ki:Optimize sorunu Android'de daha sık oluyor.İOS'da çok nadir oluyor,hiç bile diyebilirsin.

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben android kullanıyorum.Ama bana göre İOS şu an için en iyisi.Yeterince stabil bir işletim sistemi.Stabil derken uygulamalar arası gezinmede kasma ve donmayı kastetmiyorum.Oyunları da kastediyorum.Donanım çok güçlü olmasada gerçekten çok yüksek performansta çalışıyorlar.

Tabi bir oyunun androidde yüzlerce telefon için optimize edildiğini unutmasak da İOS tavsiye ederim.
Android'in daha yolu var.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Her şey ihtiyaca göre şekillenir. İhtiyacın neyse o işletim sistemi sana göre daha iyidir. Ben widgetları, her şeye daha hızlı erişim , başka bir uygulamaya ihtiyacım olmadan telefonumu kontrol etmek isterim o yüzden Android tercih ederim. iOS ise telefonla pek uğraşmayacak sadece kullanımı mesajlaşma,konuşma, arada istediklerini karşılayabilecek ama sana sorun çıkarmayacak bir işletim sistemi aslında telefonu öyle diyelim.
Kısaca sen ne istiyorsun ? iki işletim sisteminin kendileri arasında üstünlüğü var.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Ve beklenen konu açıldı .Bir şeyler eksik diyordum demek buymuş . Boşuna tartışıyorsunuz arkadaş . İki sisteminde birbirine üstünlüğü var . Hiç biri birbirinden iyi değil . Bırakın artık şu iyi bu kötü muhabbetini.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Haklısın da.Ama,tam olarak doğru düşünmüyorsun.
Çünkü;İOS,3-4 sene sonra Android'in o zamanki amiral gemilerinden daha hızlı ve stabil olmuyor.Onlar gibi oluyor.Hatta bazen onlardan biraz daha kötü oluyor.
Maalesef İOS'da,bir sonraki veya daha sonraki güncellemede telefonunun hızı ve stabilitesi düşmeye başlıyor.(Tabi,güncelleme yaparsan.)

Yanlış düşünüyorsun ayrıca o zaman ki rakipleri çöp olurken şuan bile kullanabiliyor. (örn: ip4)

Android kararsız bi sistem yani en iyi donanıma da sahip olsa bi süre sonra mutlaka kasıcaktır. iOS minimum donanımla üst düzey performans sağlıyor ve tüm firmaların önceliği iOS'dur.

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Valla herkes bana androidden yakınıyor

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Full HD konusunda haklısın, ekranın netliği çok hoş fakat performansı çok fazla etkiliyor. Dediklerini yapıp stabil olan telefon hangisi söyler misin?

Evet oyun için telefon düşünsem kesinlikle full hd'den uzak durmaya çalışırdım ancak oyun oynamıyorum telefondan oynadığımda basit oyunlar, head soccer olsun, euro caps olsun, icy tower 2, candy crush vb bunların hepsini rahatlıkla çalıştırıyor. Benim telefonum One ve herhangi bir stabillik sorunu yaşamadım. Sadece 4.2 güncellemesi internet tarayıcıyı bozdu arada sapıtıyordu sonra onu da düzelttiler. Sense 5 gerçekten muhteşem olmuş. Stock Android'in de stabillik sorunu yaşadığını sanmıyorum yaşıyorsa bile güncellemeler zaten hızlı hemen düzeltilir gibime geliyor. iOS'da şu aralar tarayıcıdan atma gibi bir sorun var her yeni sürüm bazı sorunları getiriyor sonra düzeltiliyor. Hepsi için geçerli bu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hala benim galaxy s'im gta 3 ü kasmadan oynatabiliyor ama ip4te hafif takılmalar var.

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yanlış düşünüyorsun ayrıca o zaman ki rakipleri çöp olurken şuan bile kullanabiliyor. (örn: ip4)

Android kararsız bi sistem yani en iyi donanıma da sahip olsa bi süre sonra mutlaka kasıcaktır. iOS minimum donanımla üst düzey performans sağlıyor ve tüm firmaların önceliği iOS'dur.

Evet,doğru söylüyorsun da.Ama,İphone lar da her geçen yıl çöpleşmeye başlıyor tam olarak olmasa da.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Evet oyun için telefon düşünsem kesinlikle full hd'den uzak durmaya çalışırdım ancak oyun oynamıyorum telefondan oynadığımda basit oyunlar, head soccer olsun, euro caps olsun, icy tower 2, candy crush vb bunların hepsini rahatlıkla çalıştırıyor. Benim telefonum One ve herhangi bir stabillik sorunu yaşamadım. Sadece 4.2 güncellemesi internet tarayıcıyı bozdu arada sapıtıyordu sonra onu da düzelttiler. Sense 5 gerçekten muhteşem olmuş. Stock Android'in de stabillik sorunu yaşadığını sanmıyorum yaşıyorsa bile güncellemeler zaten hızlı hemen düzeltilir gibime geliyor. iOS'da şu aralar tarayıcıdan atma gibi bir sorun var her yeni sürüm bazı sorunları getiriyor sonra düzeltiliyor. Hepsi için geçerli bu.
Şimdi iyi de, 2-3 sene sonra görelim.