IOS 9.2.1 Laneti Pil Sömürüyor

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
IOS 9.2.0 Kullanıyordum kafam rahattı telefonun şarjı baya iyi gidiyordu telefonum yeni olmasına rağmen..

Cihazımı sıfırdan kuracaktım bir sorunum vardı sıfırdan kurarken itunes IOS'un yeni versiyonu olduğunu ve onu yükleyeceğini söyledi ve onu indirip yüklediğimde IOS 9.2.0 olan sürümüm 9.2.1 oldu ve pil sorunu başladı.

İnanın pilim yarım gün anca gidiyor..

Birçok iphone kullanıcılarına sordum
onlarında iphone 6 , iphone 6 plus , iphone 6s ve iphone 6s plusda bu sorunların gözlemlendiğini görüntüledim.

Cihazım : iphone 6s plus gold 128GB

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
9.2.1 kullananlar %40 olunca telefonun kendi kendine kapanmasıyla ve şarjın %70 gözükürken aniden 60 a düşmesi ve şarjın çok hızlı gitmesi ile karşı karşıya kaldılar 6s ailesinde durum daha kötü geçmiş olsun biraz daha katlanın 9.3 sürümü ile düzeltilecektir mutlaka.

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Evet 9.2.1 biraz sıkıntılı. Ben 9.0'da kaldım memnunum ara ara whatsapp'da sıkıntı oluyor o da uygulamadan kaynaklı. Tavsiyem güncelleme geldiğinde hemen yüklemeyin ve dönütleri bir bekleyin derim.

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ben bir sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum.o_O

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
2 farklı çip modeli var. Samsung olan daha çok enerji tüketiyor ondan kaynaklanabilir.

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
6s plus 64 gb kullanıyorum ve işlemci üreticisi samsung olarak gözüküyor antutu da fakat benim pil tüketimim gayet 1.5 güne kadar çıkıyor telefonu aktif olarak kullanmama rağmen.

Pluslarda değil de diğerlerinde bu sorun gündemde. Plus'ın batarya süreleri oldukça iyi.

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Pluslarda değil de diğerlerinde bu sorun gündemde. Plus'ın batarya süreleri oldukça iyi.
İos 9.2.1 sorunlu telefonlarla alakası yok ama s serisinde nedendir bilmiyorum bu fark daha da hissediliyor bir telefon neden %40'ta kapanır ki!!Herkeste yok belki ama kullanıcıların yarısında var neyseki ben 9.2'deyim diğer sürüme geçmedim kafam rahat direk 9.3'e geçeceğim.

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
İos 9.2.1 sorunlu telefonlarla alakası yok ama s serisinde nedendir bilmiyorum bu fark daha da hissediliyor bir telefon neden %40'ta kapanır ki!!Herkeste yok belki ama kullanıcıların yarısında var neyseki ben 9.2'deyim diğer sürüme geçmedim kafam rahat direk 9.3'e geçeceğim.

Her sürümü direkt yüklemektense biraz beklemek daha doğru sizin yaptığınız gibi.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Her sürümü direkt yüklemektense biraz beklemek daha doğru sizin yaptığınız gibi.

Ben de kolay kolay üst yazılıma geçmem çok sorunlar yaşadım dönem dönem fakat benimkisi bir enteresan oldu
sürekli yeni sürüme güncelle uyarısına rağmen daha sonra diyip geçiştiriyordum.

Telefonumda aşırı ısınma sorunu vardı ve yazılım kaynaklı sorundu
sıfırlamam gerektiğini dfu moduna alıp itunes üzerinden yeni yazılım yüklemem gerektiğini söyledi apple call centerdekiler
o günde kullandığım mevcut yazılımı yüklememe izin vermedi mecburen son yazılım 9.2.1 yüklemek zorunda kaldım..

yükledim ve ısınma sorunu gitti bir güzel ohh çekerken pil sorunu başladı yahu

coriolis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hocam pilin senkronizasyonuyla alakalı olabilir. ben ip6 kullanıyorum birkaç kere usb porttan şarj ettim batarya üçer beşer gitmeye başladı sonra tam bitirip fazladan bırakma falan yaptım şarjda düzeldi şu an sıkıntı yok. tavsiyem olabildiğince prizden şarj ediniz. 6s ile ilgili kronik bir sıkıntı var mı tam hakim değilim. (9.2.1)

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
boşuna dandios demedik boşuna dandiPhone demiyoruz... Apple hep bozdu... yazık size yav...

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
olmaması lazım tekrar sıfırdan restore yaptınız mı itunes ile

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Apple da bozduysa ben gelecek telefonu kimden alacağım :(

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Note 5'im var şu an 2-3 sene sonra değiştirecem Apple almayı düşünüyordum ama şikayet çok
Apple artık son dakikaları oynuyor bükülmeden sonra iyice battı... 2 farklı işemciyi aynı gibi yedirdi... chip set farkını yutturdu o nedenle çok tepki topladı... işler kötü gidiyor... :D bence Apple uzak durulucak marka... :rolleyes::)

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Apple artık son dakikaları oynuyor bükülmeden sonra iyice battı... 2 farklı işemciyi aynı gibi yedirdi... chip set farkını yutturdu o nedenle çok tepki topladı... işler kötü gidiyor... :D bence Apple uzak durulucak marka... :rolleyes::)
Oysa steve jobs varken ne güzeldi iPhone 4 vardı bende mis gibi kaymak gibi çalışıyordu..

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58

Bükülme olayı 7000 serisi Alüminyum ile çözüldü.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Note 5'im var şu an 2-3 sene sonra değiştirecem Apple almayı düşünüyordum ama şikayet çok
Apple eksiklerini bir tamamlasin ekran kalitesi kamera kalitesi hizli sarj ozelligi
Bunlari bir yakalasin:) ki o bunlari yakalayinca android yine daha ilerde olmus olacak

Sercan40

Profesör
Reaksiyon puanı
372
Nokia şöyle androidli sağlam bi telefon çıkarsa sağlam bi lansman ve reklamla tanıtsa yeniden dirilse bizde ne varsa eskilerde var desek ne güzel olur yaa...

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Apple eksiklerini bir tamamlasin ekran kalitesi kamera kalitesi hizli sarj ozelligi
Bunlari bir yakalasin:) ki o bunlari yakalayinca android yine daha ilerde olmus olacak

Ekran kalitesi olarak evet hak veriyorum ,canlılık olayını saymayarak, lakin hızlı şarj gibi birşeye gerek yok sanırım iPhone 6 1 saatte şarj oluyor. :D Kamera olarak şu ana kadar kullandığım en iyi kamera Note 5'teydi. Ben bu kadar güzel netleme yapan ve bu kadar keyifli bir kullanım sunan bir kamera görmedim. :)

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Ekran kalitesi olarak evet hak veriyorum ,canlılık olayını saymayarak, lakin hızlı şarj gibi birşeye gerek yok sanırım iPhone 6 1 saatte şarj oluyor. :D Kamera olarak şu ana kadar kullandığım en iyi kamera Note 5'teydi. Ben bu kadar güzel netleme yapan ve bu kadar keyifli bir kullanım sunan bir kamera görmedim. :)
Bende note5 kullaniyorum
Iphone 6 1 saatte sarj olabilir
Pluslar berbat sarj olma suresi
Zaten iphone 6 nin bataryaso ne ki 1 saatten fazla sarj olsun:) onun oldugu surede ben note 5 sarj ediyorum 3000 mah:)

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Bende note5 kullaniyorum
Iphone 6 1 saatte sarj olabilir
Pluslar berbat sarj olma suresi
Zaten iphone 6 nin bataryaso ne ki 1 saatten fazla sarj olsun:) onun oldugu surede ben note 5 sarj ediyorum 3000 mah:)

Takılmak amacıyla söyledim biliyorum ben de kullandım Note 5 gel gelelim ikisi de 1 günün sonun da şarj istiyordu benim kullanımımda. :) Tabiki isterim 15-20 dk'da şarj olsun.:D

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Takılmak amacıyla söyledim biliyorum ben de kullandım Note 5 gel gelelim ikisi de 1 günün sonun da şarj istiyordu benim kullanımımda. :) Tabiki isterim 15-20 dk'da şarj olsun.:D
Ister cunku note 5 ekrani 2k:)