iOS 8 Beta İnceleme

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Evet arkadaşlar iOS 8 BetaiPhone 5 cihazıma yükleyip hemen bir incelemesini gerçekleştirdim. İlgili incelemeye ekran görüntüleriyle birlikte aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

ElMZMZ.png

http://biltek.info/incelemeler/ios-8-ilk-inceleme_y295.html

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Yazıyı güncelledim, ekran görüntüleri ve keşfettim yeni özellikleri de ekledim.

611022A97C58BBD800208C988C45BC41.png

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
güzel inceleme olmus emeginize saglik tesekkürler

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Özellik listesini sürekli güncelliyorum keşfettikçe. İşte daha fazla yenilik:

Konum Paylaşma:
Mesajlar ve Arkadaşlarımı Bul gibi uygulamalarda konum bilgisini paylaşmak için bu seçenek getirilmiş. Ayrıca burada konumuzu paylaştığınız kişiler de gösteriliyor.

iPhone'umu Bul / iPad'imi Bul
Pil seviyesi kritik düzeye ulaştığında cihazınızın son konumu Apple sunucularına gönderiliyor. Böylelikle şarjı bitmeden önce telefon veya tabletiniz en son nerede kullanılmış öğrenebiliyorsunuz. Gayet kullanışlı bir özellik olmuş.

Konum Servisleri:
Her uygulama için konum bilgisini hangi durumlarda kullanabileceği seçeneği sunulmuş.

Beni E-postayla Ara:
iCloud ayarlarına Beni E-postayla Ara seçeneği eklenmiş. Başkalarının sizi Apple kimliğiniz ile bulmasına olanak sağlayan uygulamalar burada listeleniyor. Apple kimliğiniz ile size ulaşmaya çalışan kişiler sadece ad ve soyadınızı görüntüleyebiliyor.

Safari:
Safari'de Özel taramaya geçildiğinde eskiden açık sayfaların tamamı kapatılıyordu. Artık sayfalarkapatılmıyor. Özel taramadan çıktığınızda normal gezintinize devam edebiliyorsunuz.

Kamera:
Kamera uygulasında fotoğraf ve video çekerken elle odaklanma sonrasında Pozlama (Exposure) ayarını yapabiliyorsunuz. Bunun için elle odaklama yaptıktan sonra odaklama kutucuğunun sağındaki ışık simgesi üzerinde parmağınızı aşağı/yukarı kaydırmak yeterli oluyor.