iOS 6.1 ile gelen büyük açık!

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
UJftxxI.jpg

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS 6.1 sürümünde yeni bir açık ortaya çıktı. Fark edilen bu güvenlik açığı ile şifre korumalı kilit ekranını geçmek çocuk oyuncağı.

Daha önce de benzer bir açık 4.1 sürümünde fark edilmiş ve sonraki güncelleme ile düzeltilmişti fakat bu sorunun 6.1 ile tekrar ortaya çıktığı görülüyor. Bu güvenlik açığı sayesinde telefon uygulamaları, rehberdeki kişileri-son aramaları görme veya düzenleme, arama yapma, sesli mesajları dinleme, kişisel resimleri görme gibi işlemler yapılabiliyor. Alttaki videolarda kilit ekranındaki şifreyi kırmanın adımları gösterilmiş. Bunun için, bir acil arama yapmak ve sonrasında iki kez güç butonuna tıklamak yeterli.

[video=youtube;MDkLpj3MM-c]http://www.youtube.com/watch?v=MDkLpj3MM-c[/video]

[video=youtube;MP-w436CfvQ]https://www.youtube.com/watch?v=MP-w436CfvQ[/video]

Yazar: Haqy

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Milletin işi gücü yok karıştıra karıştıra açık buluyorlar. Mühendisler nasıl başarılı oluyor cevabı aslında birazda burda gizli

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
15gün olmuş bu video konulalı yeni yeni haber sitelerine düşmüş, 10 güne kalmaz ios6.1.2 gelir

Semati

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben denedim olmuyor hemde bir kaç telefonda acaba jair black lerde falanmı oluyor orjinal yazılımda olmuyor?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
1 kişinin 1 ay bakıp inceleyip bir hata bulamadığı birşeyi;
1000 kişi inceleyip 1 dakika içinde hatalarını bulabilir.

Beta yazılımların çıkma amacı budur zaten.

Bu aynı asker yazıcı iken hazırladığım nöbet çizelgesine benziyor.
2 kişi o aptal excell dökümanına yarım saat bir saat bakar, önceki günlerle kontrol ederdik tamam ya problem yok diyip millletin eline verirdik 100 kişi o kağıda aynı anda bakınca ilk hata 5dk sonra ortaya çıkardı.