İntizam-ı Kelam - Haksız

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[video=youtube;RDonjk11oBA]http://www.youtube.com/watch?v=RDonjk11oBA[/video]

Reaksiyon puanı
10,327
ah, bu nasıl bir müzik türüdür, bir anlayabilseydim.
doğrusunu isterseniz hüzünlendim biraz...
hüzünlendim, çünkü bu toprakların hamurunu dede efendi gibi, ıtri gibi büyük mûsikişinaslar yoğurmuştu.

onları hatırlayan kimse kalmadı, bırakın onların yaptığı mûsiki (müzik demiyorum!) için bölüm açılmasını teklif etsem sanırım burada birkaç arkadaş dışında bir Allah kulu ilgi alaka duymaz. [MENTION=38898]Fantoma[/MENTION] gibi, benim gibi kelaynak kuşları kadar yalnız kalmış birkaç eski kafalı arkadaştan başka...

e ne demişler, arz talep meselesi tabii...

yoo, sakın size kızdığımı falan zannetmeyin arkadaşlar, bilakis... size bölüm açılması için destek verenlerdenim ben. kaldı ki benim çocuğumun bile bir aralar bu rapçıları dinlediğini hatırlıyorum.

bizimki sadece bir hayıflanma işte...
bu birazda geçmiş ile gelecek arasında köprü olmayı beceremeyen bizim gibi budalaların nedamet çığlıkları da diyebilirsiniz.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ah, bu nasıl bir müzik türüdür, bir anlayabilseydim.
doğrusunu isterseniz hüzünlendim biraz...
hüzünlendim, çünkü bu toprakların hamurunu dede efendi gibi, ıtri gibi büyük mûsikişinaslar yoğurmuştu.

onları hatırlayan kimse kalmadı, bırakın onların yaptığı mûsiki (müzik demiyorum!) için bölüm açılmasını teklif etsem sanırım burada birkaç arkadaş dışında bir Allah kulu ilgi alaka duymaz. @Fantoma gibi, benim gibi kelaynak kuşları kadar yalnız kalmış birkaç eski kafalı arkadaştan başka...

e ne demişler, arz talep meselesi tabii...

yoo, sakın size kızdığımı falan zannetmeyin arkadaşlar, bilakis... size bölüm açılması için destek verenlerdenim ben. kaldı ki benim çocuğumun bile bir aralar bu rapçıları dinlediğini hatırlıyorum.

bizimki sadece bir hayıflanma işte...
bu birazda geçmiş ile gelecek arasında köprü olmayı beceremeyen bizim gibi budalaların nedamet çığlıkları da diyebilirsiniz.

Çok abartmışsın [MENTION=1416]seyyah[/MENTION].
Müziğin, sinemanın, tiyatronun kısaca güzel sanatların altın dönemlerini yaşamışsın.
Bunun için kendini neden budala olarak adlandırıyorsun?

Dünyanın müziğini dinlerim, babam mezardan çıksa rap dinlemem.
Çünkü müzik değil, kafiyeli, kafiyesiz şiir.
O kadar konuşma var ki, neredeyse müziğe yer yok.

Kimisi de beğenir.
O da zevkler ve renkler.
Onca mükemmellikten sonra bana kimse sevdiremez.

Reaksiyon puanı
10,327
Çok abartmışsın @seyyah.
Müziğin, sinemanın, tiyatronun kısaca güzel sanatların altın dönemlerini yaşamışsın.
Bunun için kendini neden budala olarak adlandırıyorsun?

Onca mükemmellikten sonra bana kimse sevdiremez.

yok abim, sanırım pek anlaşılamadım...
benim bahsettiğim budalalık, bizden sora gelen jenerasyonlara bizim olanı, bizi biz yapan değerlerimizi, renklerimizi, tonlarımızı sevdiremedik, benimsetemedik, buydu hissettiğim ıstırap.

bizden öncekiler bunu başardılar... da, biz arıza yaptık...
o altın çağları biz doya doya yaşadık, ama orada kaldı...
o güzellikler bi daha öteye taşınamadı...

sanırım bunda kafaları batı kültürüyle inşa edilmiş levanten takımının basın ve medyaya ve mantar gibi çoğalan tv.lere hakim olmasının büyük bir etkisi olsa gerek.

yeni nesil hem bedihi zevklerini, hem dilini kaybetti.

dil dediğiniz şey zaten binanın temelidir, o zayıf kalınca herşey sallanıyor, bozuluyor, yıkılıyor, göçüp gidiyor.

neyse, uzattık yine...

hani Ali Bey’in ‘"Neşve tahsil ettiğin sagar da senden gamlıdır/ Bir dokun bin ah işit kâse-i fağfurdan" beyti var ya, bizimkisi biraz öyle oldu galiba... :)