İntihar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eray045
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Galatasaray geçtiği turdan vaz geçti...
Her iki maçta da Hamburg’u paramparça etmişken takım içi hassas dengeler ve alaturka zihniyet ve de ne yapacağını bilememek Galatasaray’ı perişan etti.
Kimse sakat çok, Kewell savunmada falan demesin!
Acı konuşmak istemiyorum ama kampana çaldım maçtan önce;
Dikkat! Sahaya doğru 11 sür,
Sonlara doğru, doğru değişiklikler yap,
Paniğe kapılma,
Hamburg çakal sürüsü dedim...

Kainat duydu!
Yazık...
Galatasaray tam havalanmış başka bir deplasmana gidiyordu ki uçak düştü!
İntihar ettiler.
Bu resmen pilot hatasıdır!
Kara kutu her şeyi açıklayacak...

Neler geldi neler geçti felekten Un elerken deve geçti elekten!
6816_unelerken.jpg
Galatasaray ununu elemiş eleğini, duvara asmak üzereyken son sallamada ne yazık ki deve geçti elekten!
Deve; Hamburg!
Dikkat!
Bu satırlar; sıkıntıların, dertlerin, parasızlığın insanın başına neler getirdiğini anlatır.
Tıpkı Hamburg’a elenen Galatasaray’ın başına gelenler gibi...
Her türlü melanet üst üste gelmişken, Hamburg maçıyla tam oh diyeceksin kafana tokadı yiyorsun!
Hem de atı almış Üsküdar’ı geçerken...
Malum Üsküdar’ı geçtin mi sonrası; Saraçoğlu!...
Onu da kaçırdın artık.
Şimdi ayıkla pirincin taşını.

Örümcek kafalılar ya da kafadan bacaklılar
6816_orumcekkafabulent.jpg
Bu maç deneyimsizliklere çanak tutanlar tarafından kaybedilmiştir.
Kimdir bunlar?
Yönetim ve Bülent Korkmaz.
Suçlamıyorum.
Bir doğruyu tespit ediyorum.
Şimdi bana böyle yazıyorum diye hücum etmeye kalkacak olan örümcek kafalılar ya da kafadan bacaklılar! Sizlere sesleniyorum.

İyi düşünün ve şu laflarımı tekrar tekrar okuyun.
Galatasaraylı futbolcuların her zorluğa rağmen; sakatlık, hoca değişikliği, cezalar
Meira’nın satılışı... Her şeye ama her şeye rağmen yapabilirliği var.
Yeter ki onları iyi idare et!
Galatasaray iyi yönetilememekten bu hallere düştü!
Futbol pozitif bir ilimdir.
0-0’la galip gelemezsin.
Galibiyet için 1 gol gerekir.
2 gol yedin mi tur için,
En fazla 1 gol yemen gerekir.
Bunlar hep hesap işi...
Futbol oynamak için fizik güç lazımdır,
Fizik güç sağlıklı oluş demektir.
Altı ay yatan adam, hele böyle bir maçta takıma hem de maçın en hızlanmış zamanında konulmaz.
Dere geçerken de hoca değiştirilmez!
‘Eğri gemi doğru sefer’ dersen gemi bir gün işte böyle karaya oturur!

Varın bunları söylüyorum diye bana kızın!
Bu kafayı değiştirmezsek daha çok felaketler yaşarız!
Futbol plan, program, hedeflerin iyi tesbiti işidir.
Vatan, millet, Sakarya ile futbol oynanmaz!

Futbolcuların yapabilirlik gücü var ama...
6816_ilk.jpg
Hani takım Hamburg’a 3-0 yenilse gıkım çıkmaz!
Eloğlu yaman çıktı der bükemediğim eli öperim...
Ya da Saraçoğlu türküsü çağırırken hakem hatalarıyla elenirim o zaman da yaygarayı basarım!
Sonrasında; Galatasaray’ı hakem yaktı der geçerim...
Amma; Almanya’da Hamburg’a külahı ters geçirip on kişi kalmaya rağmen 1-1’le dönersen...
Ali Sami Yen’de Arda’yı iğneyle oynatır, Kewell’ı savunma göbeğine nazarlık diye koyar, Lincoln’ü bir hafta önce Trabzon’da sirk maymunu gibi kulübede seyirlik oturtur, Hamburg’a karşı altı aydır oynamamış Dobi Hasan’ı oynatır, Ümit Karan’ı sahaya sürersen ve 58’de 2-0 galipken, turu da geçmişken son yarım saatte maçı 3-2 kaybedersen o zaman seni tefe koyar çalarlar!
Hamburg bile şaşırdı bu işe!

Demek istediğim şu!
Galatasaray turu geçmişken deneyimsizliğe takıldı.
Olsun bu da bir deneyimdir ama dersini alana...
Elenmek dünya sonu değil ama böylesine elenmek ayıp oluyor.

Mahşerin 5 atlısı
6816_mahserin5.jpg
Arda, Baroş, Kewell, Hakan Balta ve Ayhan beşlisi mükemmeldiler. Hayran oldum.
Ben olsam Kewell’a kaptanlık veririm. Adam futbol elçisi. Şimdi de kalktı savunmanın göbeğinde oynadı. Penaltı oldu garanti vurdu gol oldu. İşte akıl bu. İşte takımına fayda bu! Helal olsun Harry Kewell zaten tribünler hakkını verdi, taraftar stadı Kewell diye inletti.

Arda’ya ‘altın yürek’ nişanı verilsin!
Arda, cesur yürek değil, altın yürek...
Daha kıymetli. Çocuk sağlığını riske ediyor çıkıp hem de ölesiye oynuyor takımı 2-0 öne geçiyor ama sonuç hüsran! Yazık değil mi Arda’yı iğneyle oynatmaya! Keşke oynamasaydı da sonraki günlerde riske girmeseydi. Nasıl olsa elenmek varmış kaderde...
Arda sakat sakat mükemmel oynadı, iki sene sonraki kaptanımdır Arda... Ama kalırsa tabii! Baroş’a attırdığı gol süzme beceri... İllüzyon!
Galatasaray o pozisyonu cd’ye çekip bütün takımlara yollasın. Gol nasıl atılır öğretsin.
Baroş’un golü ders olacak nitelikte.
Topun orta sahadan gelişi...
Mükemmel paslaşmalar...
Baroş’un Arda’ya...
Arda’nın feyk’le tekrar Baroş’a verişi...
Baroş’un topla buluşurkenki öteki futbolcuların hareketlenerek alan değiştirmeleri ve Baroş’a yol açmaları, en güzel an!
Baroş’un gol vuruşu bir başka lezzet!
İnanın derslik.
Ama bu mükemmel gollerle elde edilen 2-0’lık galibiyeti koruyamaz 3-2 yenilir de elenirsen, tarih seni de yazar!

Milan Baroş dün gece harikaydı... Her topu aldı aldı götürdü!.. Vurdular indiremediler... Sahanın her yerini kullandı ve topla adam geçerek sprinter bir şekilde coştu... Pes... Baroş’u kutlarım. Galatasaray için oynadı alkış aldı! Takımı için oynadı bir de penaltı yaptırdı...
Attığı gol sıra dışıydı... Kazandığı her topta arkadaşlarını dinlendirdi, pozisyon yarattı. Bu emeklere yazık oldu!

Hakan Balta bir başka asker-komutan! Hem çabalıyor hem yönetiyor. Geride Kewell’la paslaşmaları, atak başlatmak için gayretleri gözden kaçmadı. Ne fayda! Leblebi gibi yenen gollerde onun suçu?... Hakan Balta çağdaş bir futbolcu. Futbolun bütün inceliklerini biliyor ve uyguluyor. Birden fazla mevkide oynaması ve her yerin hakkını vermesi mükemmel.

Ayhan bitmez tükenmez dinamo!... Köstekleniyor, düşüyor kalkıyor, itiyor kakıyorlar o hala mücadele ediyor. Böylesini bulmak zor. Aurelio, Aurelio deniyordu Ayhan ondan bin kere daha iyi... Galatasaray takım halinde oynadı. Ayhan bunların başında gelendi...

Bütün takım 58’e kadar mükemmeldi
6816_takimmukemmeldi.jpg
Bir ara baktım 2-0’dan sonra Galatasaray sağda solda, savunmada ortada hep beraber gergef işliyor... İşte o an yüreğime bir sızı düştü!... Şok yaşamak istemedim. Elimde olsa müdahale edecektim ama ne fayda!
Ok yaydan çıkmıştı.
Savunma güvenliği bitmiş takım 2-0 önde olmasına rağmen hala saldırıyor defansını ihmal ediyordu... Sene başından beri 60 dakikalık denen Kewell ve savunma garantiye alınacağı yerde Galatasaray hala saldırıyor kimse müdahale etmiyordu. Oysa 2-0 tur için yeterliydi, hatta bir gol daha yeme lüksün bile vardı!...
Yapılacak şey şuydu;
2-0’dan hemen sonra; Yorulan Volkan’ın yerine Alpasalan alınacak, yorulan Serkan çıkacak yerine Sabri kayacak, Mehmet Güven girecek Ayhan ve Barış daha çok savunmaya dönük olarak defansın önünde kalarak altılı bir savunmayla Hamburg’u kitleyecekti.
Galatasaray bunu beceremedi. İğneyle oynayan Arda’nın tükenme ihtimaline karşı da ayağında top tutabilecek ama dinamik birinin oyuna alınması olasılığı saklı tutulacaktı. Bu isim de Nonda olmalıydı, zira başkası yoktu...

Hamburg ne yaptı?
6816_hamburgneyapti.jpg
Şok yedi!
Galatasaray Hamburg’u aptal etti... İptal etti!... Sağlı sollu kroşelerle perişan etti. Hamburg bir saat kımıldayamadı.
Yaptıkları şuydu;
Kanatlardan daha çok 40 sırt numaralı Aogo’yla ve de defanslarından (19) Boateng’le ileri çıkıyorlar ama çıktıklarına pişman oluyorlardı. Galatasaray onların boşalttığı alanlara akıllıca sarkınca pısıp kalıyorlardı... Zaman zaman da (30) Benjamin Collin’le üzerimize geliyorlardı.
Hamburg orta alan kurgusuyla kontra çekiyor ama bu ataklarda defansımızın akıllı yer tutuşuyla Olic ve Querrero da kayboluyordu...
Kaptanları (14) Jarolim de Troshowski’nin yokluğunda yalnız kalıyor, bize Almanya’da golü atan (7) Jansen de çırpınıp duruyordu...
Hamburg’un iki tehlikeli adamı vardı.
‘Çırpı bacak’ (21) Pitroipa her aldığı topla defansımızın arkasına sarktı, Hamburg’a hız kazandırdı, Galatasaray onu durdurmakta zorlandı. Mühimsenmeyecek bir fizik ama çok becerili ve çabuk...
İkincisi defanstaki Silva Alex...
Alex her atakta kendini gösteren adamdı, savunmada da iyi direndi...
Hepsi bu!
Hocaları Martin Jol, tam 81 dakika mağlup duruma düşmüş olmasına rağmen oyuncu değiştirmedi!... Takımına inandı ve bozmadı...
Hepsinden önemlisi;
Galatasaray nasıl olsa hata yapar dedi ve bildi!
Bülent Korkmaz takımına oyuncu değiştirme ve taktik değişiklik yapmayarak hata etti.
Jol ne yaptığını, ne yapacağını bilen adamdı...
Maçı da kazandı.
Pardon... Galatasaray Jol’e turu hediye etti!
Jol 90+3’te gol attı, bu golü Galatasaray atsa yola devam edecek...
Bu kadar da olmaz ki...

Ey Bülent Kaptan sen şimdi hocasın!
6816_eybulent_hoca.jpg
Maçın kısa analizi;
İlk 20 dakika Galatasaray topla beraber alan değiştirdi. Topu Hamburg koşturdu, Galatasaray topun peşinden amaçsızca koştu... Yelpaze gibi bir o yana bir bu yana savruldu!...
Atak yapmakta zorlandı...
20’den sonra Galatasaray Arda’yla silkindi...
58’e kadar mükemmeldi... Bu 40 dakikada iki de mükemmel gol atarak turu geçti!
Sonrası felaket!
‘2-0’dan sonra Bülent Hoca hiçbir önlem almayınca tur gitti.
Sonradan yaptığı değişiklikler çok kötüydü...

Bülent Korkmaz’a üç nasihatim var;
Bak Bülent kardeşim;
Sen artık kaptan değil hocasın!
Şu ellerinle ıslık çalmayı bırak!
Çok çirkin görüntü veriyorsun.
Sen ıslık çalarken futbolcularının hepsinin sırtı sana dönük!
Ne duyan var ne seni anlayan.
Bırak çocukların konsantrasyonunu bozma!
Nereden öğrendin bu kovboy tarzını?
Islıkla at çağırılır!
Bir ıslık patlatırsın Kara Şimşek atlar gelir...
Ayıp oluyor ama...
Sonra faydası da hiç olmuyor!
Sen Galatasaray’ın hocasısın artık, ıslığı bırak!
Parmaklarına bez bağla, biber sür ama bir daha ağzına götürme!...
Bak elendin!

İkincisi;
Futbol pozitif bir oyun eski tüfek takım arkadaşlarını kayırmayı, onlardan ağabeylik beklemeyi bırak. Kayseri Erciyes’te değil Avrupa takımı Galatasaray’dasın...
Daha önce seni, bütün yazılarımda ve söylemlerimde uyardığım için şimdi rahat yazıyorum.
Futbol artık çok değişti. Modern ol. Ahbap çavuş ilişkisiyle takım içi arkadaşlığı kamçılayacağını düşünme ters teper!
Hasan Şaş’la, Ümit Karan’la bu iş olmaz!
Kafanı değiştir yoksa seni değiştirirler...

Üçüncüsü;
Bak; Lincoln’e Trabzon maçında ceza mı verdin, dinlendirdin mi belli olmadı!
Hamburg maçında ona muhtaç kaldın verim alamadın!
Bunlar yanlışların...
Disiplin böyle sağlanmaz
Bir hoca asla oyuncusuyla sürtüşmeye girmez!
Girerse bir maç sonra ona muhtaç olup oynatmaz!
Oynatırsa verim alamaz!
Bunları bu maçta öğrendin.
Sevgili Kaptan deneyim kazandın ama Galatasaray turdan oldu!

Olsun Sevgili Kaptan senin kaldırdığın o UEFA Kupası seni bir süre daha korur.
Ama lütfen bu söylediğim üç şeye dikkat et.
Şimdi önünde sadece ligde ilk iki olmak kaldı!
Başarırsan ne ala...

Osman Tamburacı

http://www.sporx.com/yazarlar/osman_tanburaci/6816

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Güzel yazmış tamburacı katılıyorm ben de..

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
aynen katılıyorum başdada dediğim Gibi bülent korkmaz yanlış adamdı..

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
aynen harfiyen katılıyorum taktik strateji eksikliginden tur gitti.yazık oldu..o Semih Kaya bu maçta oynamadı ya daha laf söylüyom Bülent Korkmaza.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
tek kelimeyle harika bir yazı.tebrik ederim osman abiyi.tramvayda karşılaşmıştık bir gün eminönünde,havaalanına gidiyordu (bordo maçına),skibe ne olur diye sorduk arkadaşla,sonuna kadar kalmalı demişti.kalmalıymış gerçekten..yazık oldu giden tura...

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
aynen harfiyen katılıyorum taktik strateji eksikliginden tur gitti.yazık oldu..o Semih Kaya bu maçta oynamadı ya daha laf söylüyom Bülent Korkmaza.

aynen semih oynamalıydı, belki ilk maçı olacaktı nerdeyse ve inanılmaz bir hırsla oynardı..

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
yazıklar olsun hiç bir maç 2-0 dan 3-2 verilirmi kardeşim sen amatör takımmısn uefa kupası almış bir takımsın türk futbolunun tek sorunu teknik kapasiteye sahip olmamaları.