İnternetsiz Whatsapp Nasıl Kullanılıyor?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim bir arkadaşımın ne evinde wifi modemi var, ne cebinde internet paketi var, ne de hattında yüklü lirası var ama whatsapp üzerinden bana yazıyor. Sadece yazı gönderip alabiliyor, fotoğraf, ses, video alıp gönderemiyor. Böyle bir şey nasıl mümkün? O da bilmiyor nasıl olduğunu. Kafayı yicem. =)

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Handler' lar yardımıyla :) Ama bütün handler lar fix' lendi biliyorum. Handler denilen şey genelde java uygulaması oluyor, ama android de de var. Programın internet bağlantısını, kullandığı operatörün bedava girdiği siteye yönlendiriyor.(örneğin vodafone da live.vodafone.com turkcell de t-market.com) Böylelikle ücretsiz olarak uygulama içi internet mümkün oluyor. Tek mantıklı açıklaması budur. Başka bir yolla whatsapp a bedava girilmesi imkansız birşey çünkü. Bu yazıyı okuyan arkadaşlar boşuna handler aramaya kalkışmasın hepsi kapatıldı çünkü ;)
aramak isterseniz de buyurun :)
http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./1eLEN75

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Geçen bir yerde okudum. Biraz değişik bir yazıydı, biraz da benim bilgimi aşıyordu ama anladığım kadarını anlatiyim. Dünya da bazı şeylere bazı protokoller geliştirilmiş. Internet ortamında ise glabol anlamda veri ağında sadece yazı gönderip almak ücretsizmiş. Bu bir hak olarak kabul ediliyor. Bu hakkı kullanarak bir çok siteye, uygulamaya vs... ücretsiz erişilebiliyor. Sanırım WhatsApp da bu tür bir protokol den faydalanıyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Geçen bir yerde okudum. Biraz değişik bir yazıydı, biraz da benim bilgimi aşıyordu ama anladığım kadarını anlatiyim. Dünya da bazı şeylere bazı protokoller geliştirilmiş. Internet ortamında ise glabol anlamda veri ağında sadece yazı gönderip almak ücretsizmiş. Bu bir hak olarak kabul ediliyor. Bu hakkı kullanarak bir çok siteye, uygulamaya vs... ücretsiz erişilebiliyor. Sanırım WhatsApp da bu tür bir protokol den faydalanıyor.

İşte onu nasıl ayarlıyoruz?

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hayır handler falan filan yok. Ben turkcelldeyken hattimda tl yok internetim yok hattim kontorlu ve mobil sebeke acip konusuyodum whatsappdan sadece yazi dedigin gibi. O da turkcell sanirim vodafone gecince denedim olmadi

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hayır handler falan filan yok. Ben turkcelldeyken hattimda tl yok internetim yok hattim kontorlu ve mobil sebeke acip konusuyodum whatsappdan sadece yazi dedigin gibi. O da turkcell sanirim vodafone gecince denedim olmadi

Turkcell'e özel olabilir demekki.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Cevabı cok basit. Tabiki 0. facebook mantıgıyla :) LG L5 tlfonum vardı whatsapta internet paketim olmadan mesajlasabiliyodum. Ama resim müzk vs. gönderip alamıyodum

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
belli boyutun altındaki internet erişimini es geçiyodur ya da ölçmüyodur belki de?? sonuçta bir metinin boyutu en fazla 100 bayt olur... bu da düşük bi rakam...

ya da bi sistem açığı olabilir

theotto

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Turkcell e özel
-8.00 tl ve internet paketi bitmiş haldeyken whatsapp tan sadece metin gönderdim

sezerr53

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Turkcellde var bu olay handler değil handler olsa resim de gönderebilirisiniz..

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Bu sadece Turkcell in bir açığı. 10 kb altını saymıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben de bişey sorabilir miyim benim erkek arkadaşım da yazıyor yazıyo ekranda ama bana gelmiyor benim dışımda birinede bişey yazdığında benim ekranımda yazıyor yazar mı yoksa yazıp siliyor diye mi bana gelmiyor yoksa başkasına mı yazıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yaaa beyler ben yaptım telefonunuz androidse kablosuz ve ağlara girin internet erişimi diiyn snra diğerine tıklayın snra isim yazıyo oraya televizyon yazın altındakinede wap yazın bitti sonra cıkın wifi kapatın acın watsapp bedava ben kullanıyorum :D

eco_06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Turkcellde var bu olay handler değil handler olsa resim de gönderebilirisiniz..

yaaa beyler ben yaptım telefonunuz androidse kablosuz ve ağlara girin internet erişimi diiyn snra diğerine tıklayın snra isim yazıyo oraya televizyon yazın altındakinede wap yazın bitti sonra cıkın wifi kapatın acın watsapp bedava ben kullanıyorum :D

Ne anlattın şimdi ben anlamadım. Senin anlattığın yeni bir apn oluşturma ama wifi acarsan zaten kullanıyorsun...

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Var boyle olaylar ya bi forumda paylasiyorlardi ücretsiz tum gun kullaniyorlar kopmadan.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İsim=whatsapp
Apn=wap
Bağlantı noktası=80
Proxy=93.115.83.248 Arkadaşlar Türcell olanlar apn ayarlarını değiştirerek giriyor :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:laugh:ben denedim wifiyi kapattım yazdım gidiyor ve işe yarıyo