İnternetsiz kaldım çekim gücü yüksek modem almak istiyorum

refikilhan

Freedom of meetups, no obligations
Cezalı
Reaksiyon puanı
38
Merhaba
50 Megabit TTNET internetim var ancak 135 metre kare dairede bir uçta bilgisayarım diğer uçta oturma odamız var, bu nedene bilgisayarın yanına kuracağım ama her odada rahat çekecek. Keenetic markası dışında bir modem arıyorum, bütçem 750 - 800 TL civarında.

slui.exe

Not against spontaneous decisions, one night only
Cezalı
Reaksiyon puanı
300
Merhaba
50 Megabit TTNET internetim var ancak 135 metre kare dairede bir uçta bilgisayarım diğer uçta oturma odamız var, bu nedene bilgisayarın yanına kuracağım ama her odada rahat çekecek. Keenetic markası dışında bir modem arıyorum, bütçem 750 - 800 TL civarında.
Aslında Tek modem yerine çift kullanın birini evin ortasına diğerini bilgisayarın yanına koyarak dahada karlı çıkarsın

refikilhan

Cezalı
Reaksiyon puanı
38
Aslında Tek modem yerine çift kullanın birini evin ortasına diğerini bilgisayarın yanına koyarak dahada karlı çıkarsın
Nasıl yani açıklarmısın access point gibi mi ?

slui.exe

Not against spontaneous decisions, one night only
Cezalı
Reaksiyon puanı
300
Nasıl yani açıklarmısın access point gibi mi ?
iki adsl modem ile yani sen önce adsl hattını ilk modemine takcaksın(öperatör'ün verdiği hat kablosu) taktıktan sonra diğer modeme bir ADSL kablosu ile ikisini bağlayıp kullacaksın

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Nasıl yani? VDSL modeme router bağlıyorlar bu kadar.
yani ethernet ile kablo bağlantısı mı yapmak gerekiyor. ve router aynı ssid üzerinden wifi yayın mı yapıyor.
Ya da wifi olarak router ve modemi bağlamak istersen ayarları sıkıntılı mıdır..

Soruyorum çünkü kahrolası federaller pardon wifi her zaman sorunludur da benim evde

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
yani ethernet ile kablo bağlantısı mı yapmak gerekiyor. ve router aynı ssid üzerinden wifi yayın mı yapıyor.
Ya da wifi olarak router ve modemi bağlamak istersen ayarları sıkıntılı mıdır..

Soruyorum çünkü kahrolası federaller pardon wifi her zaman sorunludur da benim evde
Modelden modele değişiyor. Wifi ile bağlanıp yayın yapan da var, ethernet ile bağlanıp yayın yapan da.
Bütçenize göre karar vermeniz gerekiyor.

Ayarları sıkıntılı değilmiş. Öyle söylemişti kullanan biri.

refikilhan

Cezalı
Reaksiyon puanı
38
Arkadaşlar sonunda karar verdim, TP-Link VR2100 modem aldım, önceden Airties 5760 Modem kullanıyordum, onu da Access Point olarak bağlamaya çalışacağım, ama tpLink ile uyum sağlar mı bilmiyorum. Bakalım göreceğim, olmazsa mecburen bir de menzil genişletici almam gerekebilecek.

refikilhan

Cezalı
Reaksiyon puanı
38
TP-Link VR2100 modemi iade ettim arkadaşlar, hala modem arayışı içindeyim, önerileriniz benim için çok önemli