İnternetin yerini alacak, yeni nesil bir network

Bu konuyu okuyanlar

tugbagaleri

Profesör
Katılım
13 Mayıs 2006
Mesajlar
2,224
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
Japon Haberleşme Bakanı Yoshihide Suga, internetin yerini alacak, yeni nesil bir network geliştirmek için araştırma ve geliştirme (ARGE) çalışmaları başlatacaklarını açıkladı. Hedef 2020 yılında ticari kullanıma açılacak bir network sistemi geliştirmek.

Japon Haberleşme Bakanı Yoshihide Suga, 2020`de ticari kullanıma açılmasını hedefledikleri yeni bir network teknolojisi üzerinde araştırma ve geliştirme çalışmaları başlatılacağını söyledi. Suga, sonbaharda başlayacakları çalışmalar sonucu geliştirmeyi planladıkları teknolojinin mevcut internetin yerine geçmesini hedeflediklerini açıkladı.

Suga, yeni network teknolojisinin araştırma ve geliştirme çalışmalarına Japon bilim adamları ve hükümet yetkilileri kadar, Japon işadamlarının da katılacaklarını ve oluşturulacak organizasyonun, İnternet `in bugün yüksek veri akışı konusunda karşıkarşıya olduğu sınırlamaları ve güvenlik sorunlarını aşacak bir teknoloji üzerinde çalışacağını söyledi. Suga, bakanlığının bu çalışmaya 2008 yılı için, 7,8 milyar Yen (68 milyon $) ayırdığını da açıkladı.

Suga, digital yayıncılık konusunda da gelecek ay bir çalışma grubu oluşturacaklarını açıkladı.

Suga, Bakanlığının çalışmalarının, Japonya `nın internetin bundan sonraki gelişmelerini yönlendirecek, global standartları koyacak hale gelmesi ile bu teknolojileri kullanacak Japon yazılım ve donanım firmalarının dünya pazarlarında ön sıralarda yer almasını sağlamayı istediklerini söyledi.

Bu haberi, yıllardan bu yana bilişim - telekom sektörlerinin farkına varamayan tüm Türk hükümetlerinin ve Bakanlar Kurullarının dikkatine sunuyoruz. Hani derler ya `Eller Aya , Biz Yaya`. İşte aynen öyle.

Bu haber konusundaki düşüncelerinizi ve yorumlarınızı aşağıya ya da burayı tıklayarak, turk.internet .com bloguna yazabilirsiniz.

[sub]Turk.internet.com[/sub]

 

ahmetweli

Asistan
Katılım
30 Haziran 2007
Mesajlar
298
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Şimdilik internet iş görüyor ama veriler büyüdükçe yetmeyebilir adamlar ileriyi düşünerek hareket ediyorlar ve paralarıda var...
Ne diyelim Tübitak duy bu gelişmeleri
 
Üst