İnternetim 8 Mb ama !

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar ttnet kullanıyorum..İnternetim 8 mb olan paketten..Modem panelinde internet hızı 799/8132 olarak görülüyor..İndirme hızımda siteye göre 900 ile 1100 kb arasında değişiyor.. Fakat normal olarak siteleri açamıyorum..Facebook , sdn , mynet, haberturk ve daha hiçbir siteye giremiyorum...Adres satırına yazıyorum adresi en az 5 dakika bekliyorum ki site tamamıyla açılsın..bazı siteler hiç açılmıyor..Son 3-4 gündür böyle.Bi türlü anlayamadım nedeni ni..Ayrıca Dns de kullanmıyorum..

Firefox - internet explorer - chrome bu 3 tarayıcıdan da denedim hepsi aynı..
Bir tane örnek resim koyayım buraya..

1284.jpg

Bu resimde görüldüğü gibi facebook hiç açılmıyor sayfa adının yanındaki şey sürekli dönüp duruyor.Saatlerce açık bıraksam yine dönecek o öyle...Videolar resimler hiçbişey görünmüyor facede...Fakat sdn sitesi geçte olsa açılıyor..2-3 dk bekledim açılması için..Acaba böyle bişey neden olabilir ??

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Peki diğer sayfalar ne hızlılıkta açılıyor ? Yani sdn ?

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Peki diğer sayfalar ne hızlılıkta açılıyor ? Yani sdn ?

Konuda da yazdığım gibi en az 2-3 dakika bekliyorum sdn nin tamamen açılması için..O dönen şey durmadan hiçbişeye tıklayamıyorum..İndirme hızı çok yüksekken sayfalara girme hızı çok yavaş deli olacam..

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Bu tür sorunlar yasaklı siteler ve üzerlerindeki diğer sitelerden/adreslerden yüklenen bileşenlerde görülüyor. Alternatif DNS kullanılması ve DNS önbelleğinin ara sıra temizlenmesi BELKİ sorunu çözer. Bu tür sıkıntıları gelecek inanılmaz filtre mekanizmaları nedeniyle 22 Ağustos ve sonrasında daha sık görmemiz mümkün olacak.

Güzel günler dilerim.

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
dns kullanmamak her zaman iyi değildir... baska dnsleri dene muhtemelen duzelecektir... yine düzelmezse pc'ini virüs taramasından geçir...

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Selamlar,

Bu tür sorunlar yasaklı siteler ve üzerlerindeki diğer sitelerden/adreslerden yüklenen bileşenlerde görülüyor. Alternatif DNS kullanılması ve DNS önbelleğinin ara sıra temizlenmesi BELKİ sorunu çözer. Bu tür sıkıntıları gelecek inanılmaz filtre mekanizmaları nedeniyle 22 Ağustos ve sonrasında daha sık görmemiz mümkün olacak.

Güzel günler dilerim.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Alakası var mıdır bilmiyorum ama son 3-4 gün içinde bilgisayara sadece internet download manager ve Facebook sitesinden videolu sohbet için Facebook üzerinden kurulan Video sohbet programını kurmuştum..Şimdi bu ikisini kaldırdım bilgisayardan ve sorun birden bire ortadan kalktı..