İnternet tarayıcılarımın çökmesi

kimyaci86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:cursing: arkadaşlar benim sorunum internet tarayıcılarımın çökmesi (yanıt vermemesi) firefox kullanıyorum genelde ve en cok o cökuyor FORMat atmama ragmen bir turlu duzelmedi perfect xp kullanyordum windows xp pro kurdum ama yine değismedi soruc 2 gunde 3 format attım sesdede sorun olyor biraz kasılınca cızırtı yapıyor hemde cok .... kafayı yememek için kendimi zor tutuyom lütfen yardım...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Modifiye XP kullanıyorsanız bazı özelllikler eklenmiş/çıkarılmış olabileceğinden bu hataların olması normaldir.
Sisteminiz elverişli ise Windows 7 kurup rahata kavuşabilirsiniz.

kimyaci86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır su an modifiye xp kullanmıyorum kullandıgım windows xp pro sp3...
windows 7 kullana bilirim ama ram 2 gb acaba islemlerde bir kasılma, yavaslama olur mu ki ?

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
1gb ram'li netbooklarda bile kasılmadan çalıştığını söylüyorlar.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sistemin bundan daha mı kötü ?

v49smh.jpg

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Rise ye kulak ver yolda kalmazsın diyorum;)

kimyaci86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
islemcim intel core 2 duo 2.6 ghz ram 2gb ekran kartı 512mb egerki window7 kurunca sıkıntılar gidecekse hiç durmam kurarım siz windows 7 nin hangi surumunu tavsiye edersiniz

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Konu İşletim Sistemleri bölümüne taşınmıştır.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
islemcim intel core 2 duo 2.6 ghz ram 2gb ekran kartı 512mb egerki window7 kurunca sıkıntılar gidecekse hiç durmam kurarım siz windows 7 nin hangi surumunu tavsiye edersiniz

Ultimate ile başlayabilirsiniz..

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Forumda optimize edilmiş bir sürüm var. Ben orjinal RC sürümünü deniyorum. 32 Bitlik versiyonu kurup kullanabilirsin. Firefox ta da bir sorun yaşamadım. IE8 ve Firefox W7 de daha hızlı çalışıyor. Ama W7 kurulduktan sonra 7.5 GB yer kaplar, bunu da göz önünde bulundur.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Modifiye XP kullanıyorsanız bazı özelllikler eklenmiş/çıkarılmış olabileceğinden bu hataların olması normaldir.
Sisteminiz elverişli ise Windows 7 kurup rahata kavuşabilirsiniz.

Windows 7 ve rahata kavuşmak :4::lol:

Rahata kavuşmak istiyorsanız önce Windows deyimini kafanızdan çıkartmanız gerekiyor :)

Rahat istiyorsan. Ubuntu Türkiye | Ubuntu Türkiye derim.

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
bnm pc şöyle...
işlemci p4 1.8 ghz,ram 256 mb ddr,40 gb hdd(c'de 1.5 gb,d'de 2.gb boş yer var)...senin dediğin sistem çöküşü eğer uyarı vererek firefoxu kapatmak zorunda kalman ise bu benim sistemde bile 25-30 pencere açıp devam etsem dahi böle uyarı vermedi vermiyor ancak olmadık yerlerde mesela flashın çok bullunduğu sitelerde çok kasılıyor ve donuyor ve çökme çok nadiren oluyor...senin sorununun çözümünü bilmiyorum ama sanırsam kader =D

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
arkadaşım windows dışında ki işletim sistemlerin de sanırsam oyunlarda uyuösuzlık sorunları çok var linux veya ubuntu kullananlar yazabilirler mi acabaa crysis vb. oyunlar diğer işletim sistemlerin de de çalışıyomu??

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows 7 ve rahata kavuşmak :4::lol:

Rahata kavuşmak istiyorsanız önce Windows deyimini kafanızdan çıkartmanız gerekiyor :)

Rahat istiyorsan. Ubuntu Türkiye | Ubuntu Türkiye derim.
Tam 1 yıldır Windows 7 kullanıyorum ve rahatım.
Önce işletim sisteminde rahatlığın tanımını yaparsak ve Windows 7 kullananlara sorarsak sonuç günışığına çıkar.. :cool:
Not : Bu konuyu işletim sistemleri tartışmasına çevirmemek için kısa kestim..

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Şunu unutmayın arkadaşlar şuan en hızlı işletim sistemi windows 7 siz inanmasınızda..:)

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Şunu unutmayın arkadaşlar şuan en hızlı işletim sistemi windows 7 siz inanmasınızda..:)

Benim laptopta bi deneyelim istersen :D

En basitinden 2.5" 320 GB harici HDD'den

aynı dosyayı kopyalama hızları:

windows 7: 15MB/s
Windows XP: 12 MB/s
Ubuntu:19 MB/s

Açılış süreleri:
Windows 7:80-90 sn
Windows XP:60-65 sn
Ubuntu:40-45sn

Tam 1 yıldır Windows 7 kullanıyorum ve rahatım.
Önce işletim sisteminde rahatlığın tanımını yaparsak ve Windows 7 kullananlara sorarsak sonuç günışığına çıkar.. :cool:
Not : Bu konuyu işletim sistemleri tartışmasına çevirmemek için kısa kestim..

Rahatlık konusuna birşey demiyorum.Herkesin kullanım amacı,beklentisi ve kişisel görüşü ayrıdır.

Bana göre işletim sisteminde rahatlığın tanımı özelleştirilebilirlik, bir yazılım ihtiyacı olduğunda fellik fellik adres aramama, ve bir sorun çıktığında nereden kaynaklandığı zahmetsizce çözebilmedir ki maalesef windows bunları sunmuyor.

İşletim sistemleri tartışmasına çevrilmemesi maalesef mümkün değil :D

Toplum olarak yapımız izin vermez buna.Çünkü bizde bizim kullandığımız iyi diğerleri kötüdür anlayışı hakim.

arkadaşım windows dışında ki işletim sistemlerin de sanırsam oyunlarda uyuösuzlık sorunları çok var linux veya ubuntu kullananlar yazabilirler mi acabaa crysis vb. oyunlar diğer işletim sistemlerin de de çalışıyomu??

Windows'ta olduğu gibi doğrudan yükleyip oynayamazsınız.Ancak wine vb. uyumluluk katmanları ve emulatörler yardımı ile oynayabilirsiniz.Ki her oyun ve programdan da windows'ta aldığınız performansı alamazsınız doğal olarak.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Hala neye dayanarak Windows 7'ye hızlı diyebiliyorsun Spybot?

Sistemine hiç Ubuntu kurdun mu? Veya OpenSuSE?

Sanal makinede değil, ana bilgisayarına?

Reaksiyon puanı
189
Hala neye dayanarak Windows 7'ye hızlı diyebiliyorsun Spybot?

Sistemine hiç Ubuntu kurdun mu? Veya OpenSuSE?

Sanal makinede değil, ana bilgisayarına?

Windowsların arasında en hızlısı Windows 7 olabilir ama alternatiflerinin arasında en yavaşı windows serisi...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Windowsların arasında en hızlısı Windows 7 olabilir ama alternatiflerinin arasında en yavaşı windows serisi...

Cicim Windows'ların arasında en hızlısı Windows 1.0'dır. :D İstersen tür tür ayıralım yoksa böyle olduğu zaman söylediğin şey yanlış yere çıkıyor. :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Burada hiç linux ve türevleri ile ilgili bir husus yok iken konu Windows-Linux tartışmasına dönüştü bile..
Konuyu açan arkadaş XP kullanmakta ve en yakın alternatifleri ise Vista ve Windows 7 dir. Hız kıyaslaması neye göre ? XP ye göre:..
Özellikle Windows 7 nin farkı: açılış-kapanış, mavi ekranlar ve donmaların en aza inmiş olması gibi yönleriyle XP ye fark atmış olduğunu kullananlar bilirler.

Yanlış anlaşılmasın, Linux vs. diğer işletim sistemlerinin bu konu ile uzaktan yakından alâkası yok.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Burada hiç linux ve türevleri ile ilgili bir husus yok iken konu Windows-Linux tartışmasına dönüştü bile..
Konuyu açan arkadaş XP kullanmakta ve en yakın alternatifleri ise Vista ve Windows 7 dir. Hız kıyaslaması neye göre ? XP ye göre:..
Özellikle Windows 7 nin farkı: açılış-kapanış, mavi ekranlar ve donmaların en aza inmiş olması gibi yönleriyle XP ye fark atmış olduğunu kullananlar bilirler.

Yanlış anlaşılmasın, Linux vs. diğer işletim sistemlerinin bu konu ile uzaktan yakından alâkası yok.

Siz linux ile ilgili konularda sanki batıyormuş gibi tek bir kelimeyle ( Windows ) tartışma çıkarırken iyi oluyor demekki. Madem öyle işte böyle.