bilgisayara ethernet ile mi bağlı wifi ile mi? Eğer wifi ise adaptörünüz 100 mbps yi geçemiyordur aynı şey ethernet içinde geçerli olabilir.Arkadaşlar internet paketimi 100mps den 200e çıkardım ancak telefondan speedtest yaptıgımda bi sorun yokken pcden yaptıgımda max 90 mpsyi görebiliyorum sorunumu nasıl çözebilirim
Ethernet ile bağlıbilgisayara ethernet ile mi bağlı wifi ile mi? Eğer wifi ise adaptörünüz 100 mbps yi geçemiyordur aynı şey ethernet içinde geçerli olabilir.
sanırım ethernet adaptörünüz 100 den fazla desteklemiyor. Ayrıntılar kısmına basınca adaptörün marka modeli çıkar onu internette arayıp doğrulayın.Ethernet ile bağlı
Mesaj otomatik birleştirildi:
İnternet hızım 100mbps sabit gözüküyor pcde bunun sınırını nereden kaldırabilirim
yanlış yazmış olabilirim speed testlerim su sekilde biri pcde aldıgım sonuç diğeri telefonumdan aldığımInternet hiziniz 200 mbps mi yoksa 200 mb/sn mi? Ikisinin arasinda cok fark var. Resimdeki 100 mb/sn gosteriyor siz 100 mbps diyorsunuz. Biraz dikkat edin mbps ve mb/sn arasinda buyuk fark var.
Büyük ihtimalle bilgisayardaki adaptör 100 den fazla desteklemiyor. Başka bir adaptör almanız gerekebilir.yanlış yazmış olabilirim speed testlerim su sekilde biri pcde aldıgım sonuç diğeri telefonumdan aldığım
realtek pcie gbe family controller araştırdım ancak 100de sınırlı olduğuyla ilgili bir şey bulamadımsanırım ethernet adaptörünüz 100 den fazla desteklemiyor. Ayrıntılar kısmına basınca adaptörün marka modeli çıkar onu internette arayıp doğrulayın.
Sanırım harici bir adaptör yok ethernet için anakart marka model yazın bakalım.realtek pcie gbe family controller araştırdım ancak 100de sınırlı olduğuyla ilgili bir şey bulamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ethernet kablom
Alfais 4938 Cat6 kablodan kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum
Speed duplexi 1.0gbps yapmayı denedim zaten ancak bir değişiklik olmadı ethernet kablom cat6 yine de yardımınız için teşekkürlerKullandığın eternet kablosu CAT 5 olabilir. Sadece CAT 5E ve sonrası 100 mbit ve üstünü deskekler. Kablonun üzerinde yazması lazım. Bunun dışında Aygıt Yöneticisi - Ağ Bağdaştırıcıları - Realtek PCIe... -Gelişmiş kısmına gidip Speed & Dublex değerini 1.0 Gbps Full Dublex olarak ayarlamayı deneyebilirsin.
Ekli dosyayı görüntüle 184324
Hızında herhangi bir değişiklik olmazsa tekrar "Auto Negotiation" değerine ayarlamayı unutma.