Internet Hızınızı Arttırın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Furci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Furci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[flash=700,600]http://img433.imageshack.us/my.php?image=untitled4kc.swf[/flash]

Direkt Link

Saviokal

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
burdan acılmıyorda direk link den acılıyor :) tşkler :)

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Sistemin ayırabileceği bağlantı bant genişliği yüzdesini belirler. Bu ayar, sistemde çalışan tüm programların birleşik bant genişliği ayırmalarını sınırlandırır.

Varsayılan olarak, Paket Zamanlayıcısı sistemi bir bağlantının bant genişliğinin yüzde 20'siyle sınırlandırır ancak varsayılan değeri geçersiz kılmak için bu ayarı kullanabilirsiniz.

Bu ayarı etkinleştirirseniz, sistemin ayırabileceği bant genişliğini düzenlemek için "Bant genişliği sınırı" kutusunu kullanabilirsiniz.

Bu ayarı devre dışı bırakır veya yapılandırmazsanız, varsayılan olarak sistem bağlantı bant genişliğinin yüzde 20'sini kullanır.

Önemli: Belirli bir ağ bağdaştırıcısı için bant genişliği sınırı kayıt defterinde ayarlandıysa; ağ bağdaştırıcısı yapılandırılırken bu ayar yoksayılır.

dıye bır notta var yani yaptıgımız degısıklıkle ıse yaramadımı furci abi?

Furci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
tugbagaleri dedi ki:
Sistemin ayırabileceği bağlantı bant genişliği yüzdesini belirler. Bu ayar, sistemde çalışan tüm programların birleşik bant genişliği ayırmalarını sınırlandırır.

Varsayılan olarak, Paket Zamanlayıcısı sistemi bir bağlantının bant genişliğinin yüzde 20'siyle sınırlandırır ancak varsayılan değeri geçersiz kılmak için bu ayarı kullanabilirsiniz.

Bu ayarı etkinleştirirseniz, sistemin ayırabileceği bant genişliğini düzenlemek için "Bant genişliği sınırı" kutusunu kullanabilirsiniz.

Bu ayarı devre dışı bırakır veya yapılandırmazsanız, varsayılan olarak sistem bağlantı bant genişliğinin yüzde 20'sini kullanır.

Önemli: Belirli bir ağ bağdaştırıcısı için bant genişliği sınırı kayıt defterinde ayarlandıysa; ağ bağdaştırıcısı yapılandırılırken bu ayar yoksayılır.

dıye bır notta var yani yaptıgımız degısıklıkle ıse yaramadımı furci abi?

Valla bilemiyeceğim.Eski forumdan saviokal arkadaşımız yapmış.Bende buraya taşıdım..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Windows XP'nin piyasaya çıktığı 2002 yılından beridir bu konuşuluyor.
Buna bir yerde uzunca bir cevap yazmıştım ama nerede olduğunu şimdi hatırlamıyorum. Bu işlem internetinizi hızlandırmaz, hatta bazı işlemlerinizi yavaşlatır bile. Çünkü bu sınırlandırma sizin internetinizin kullanılmadığı anlarda Windows'un gerekli bağlantıları yapması için kullanılır. Örneğin Windows saatinin güncelleştirilmesi gibi. Ya da windows yazılımlarının bir internet iletişimini sağlamasını istediğiniz bazı zamanlardaki gibi.
Ayrıca, QoS Paket Zamanlayıcı denilen hizmet varsayılan olarak devre dışıdır. Yani bunu sıfıra ayarlasanız bile mevcut internet hızınızda hiç bir değişiklik olmayacaktır. Çünkü paket zamanlayıcı hizmeti gerektiğinde çalışır ve durur. Aktif kullanılan bilgisayarların belki de çalışma ömürlerinin sadece %1'inde bu hizmet çalışır durumdadır.
Dolayısıyla az önce de belirttiğim gibi, bunun "fayda"larını değil, bilakis "zarar"larını görmeniz muhtemeldir.

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ben daha önce denemiştim, hızlanacağı yerde iyice yavaşladı. Elmacik' in de dediği gibi bunun "fayda"larını değil, bilakis "zarar"larını görmeniz muhtemeldir.