İnternet hızını arttırma

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Maddi olanaksızlıklar nedeniyle dünden itibaren kyk yurduna taşındım. Fakat bulunduğum odada wifi sinyal gücü zayıf olarak gözüküyor.Koridorda ise her 10 adımda bir Access point bulunuyor.Benim en hızlı şekilde bağlanabilmem için ne gibi bir donanım almam gerekir. usb wifi adaptörler işimi görür mü ve ya aynı anda birden çok access pointten internet erişimi almam mümkünmüdür?

connaught

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eger kimlik yayin eduraom ise bu yayina normal bir tekrarlayici ile baglanamazsin

Usb adaptor olarak tp link 7200 olabilir 500mw gucunde butce sorunu yoksa alfa tavsiye ederim

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Başka bir tercihi ve ya önerisi olan var mı ?

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
İnternet hızını internete kaç kişinin bağlandığı,sinyal kalitesi vb. etmenler etkileyebilir.Adaptörler ise sadece sinyal kalitesini ve çekim gücünü arttırırlar.3 çizgiyse 5 yapar gibi düşün.Yurtlarda bağlanan sayısı çok fazla olduğu için internetin uçmasını bekleme derim.

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Peki tskur ederim

balaban6162

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Wifi sinyalı zayıl olarak gözüküyor demişsiniz, ifadeniz net değil. Zayıf mı? Değil mi?
Eğer zayıf ise 20-30tl lik usb wifi adaptörler işini görür sonuçta bağlanacağı cıhaz uzakta değil. Ama bu hızını artırmaz, sadece o alandan alabileceğin en iyi hizmeti alırsın, yanı odadaki diğer kişi 2Mbps alabilirken sen 4-5Mbps alamazsın, bağlandığı cıhazdan en verimli hızı alırsın o kadar. Ortak internetler genelde sıkıntılı olur. İnternet kafeleri düşünün, aynı hesap.

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Wifi sinyalı zayıl olarak gözüküyor demişsiniz, ifadeniz net değil. Zayıf mı? Değil mi?
Eğer zayıf ise 20-30tl lik usb wifi adaptörler işini görür sonuçta bağlanacağı cıhaz uzakta değil. Ama bu hızını artırmaz, sadece o alandan alabileceğin en iyi hizmeti alırsın, yanı odadaki diğer kişi 2Mbps alabilirken sen 4-5Mbps alamazsın, bağlandığı cıhazdan en verimli hızı alırsın o kadar. Ortak internetler genelde sıkıntılı olur. İnternet kafeleri düşünün, aynı hesap.

Demek istediğim 5 diş üzerinden 1-2 diş çektiği zaten almamaya karar verdim aleti

AP lerin tam altında olsam bile hız fazla fark etmiyor sizinde dediğiniz gibi...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Koridordaki AP'lere bağlı olduğunuza emin misiniz? Eğer AP'ler ayrı ayrı isimlendirilmişse size uzak olan bir AP'ye ya da ana modeme bağlanıyor olabilirsiniz. Koridordaki AP'ye 2 diş ile bağlanıyorsanız, sizin cihazın antenlerinde bir sıkıntı olma ihtimali de yüksek. Ya da duvarlar sinyali azaltacak kadar kalın? Ben telefonla bile evin diğer ucundaki modeme 2-3 diş ile bağlanıyorum.

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Koridordaki AP'lere bağlı olduğunuza emin misiniz? Eğer AP'ler ayrı ayrı isimlendirilmişse size uzak olan bir AP'ye ya da ana modeme bağlanıyor olabilirsiniz. Koridordaki AP'ye 2 diş ile bağlanıyorsanız, sizin cihazın antenlerinde bir sıkıntı olma ihtimali de yüksek. Ya da duvarlar sinyali azaltacak kadar kalın? Ben telefonla bile evin diğer ucundaki modeme 2-3 diş ile bağlanıyorum.

Arada 2-3 duvar var ama uzaklığım 15metre yok aplerin ışıkları yanıyor ama hangisine bağlanıyorum bilemiyorum çünkü sadece bi tane kablosuz ağ bağlantısı görünüyor.Devlet interneti işte diyip hızdan ümidimi kestim ben :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Arada 2-3 duvar var ama uzaklığım 15metre yok aplerin ışıkları yanıyor ama hangisine bağlanıyorum bilemiyorum çünkü sadece bi tane kablosuz ağ bağlantısı görünüyor.Devlet interneti işte diyip hızdan ümidimi kestim ben :)

O zaman normaldir. Bir sorun yok. Ben hemen AP'nin bulunduğu duvarın arkası sandım. Çekim gücü normal ancak hızı dediğin gibi 100lerce kişi kullanıyor. 1000mbps olsa bile kesmez orayı. :)

derya1978

Asistan
Reaksiyon puanı
26
s.a arkadaşlar ben süperonline fiber internet kullanıyorum güç seviyesini en yüksek yani 18 dbm olurssa full çekiyor modem yanımda olmasına rağmen güç seviyesini düşürürsem sadece 1/ 2 diş çekiyor modem yanında olmasına rağmen

fiber hızım 25 mbps yönetimsel 2 yaparsam hiç kablosuz olarak hızım 25 ulaşmıyor hızım hep 17/ 20 mbps arasında

yönetimsel değiştirince hızım 10 mbps düşüyor bu neden kaynaklanıyor hız testi çok farklı çıkıyor sitelerde alta ekliyorum

hızınıtest adresinden hız testim sonuçu

türkdat hız testi sonucu

BU ARADA MODEMİM İSE SÜPERONLİNE TİLGİN HG 1311

samnot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Maddi olanaksızlıklar nedeniyle dünden itibaren kyk yurduna taşındım. Fakat bulunduğum odada wifi sinyal gücü zayıf olarak gözüküyor.Koridorda ise her 10 adımda bir Access point bulunuyor.Benim en hızlı şekilde bağlanabilmem için ne gibi bir donanım almam gerekir. usb wifi adaptörler işimi görür mü ve ya aynı anda birden çok access pointten internet erişimi almam mümkünmüdür?[/

söylediklerin hic biri mümkün degil kyk yurtlarında ana modeme baglanma sansın varsa belki bir derece daha iyi internet kullanabilirsin ama ugrasma derim kyk yurtlarında internet hizmeti iyi olanı duymadım