İnternet hızım çok iyi ama oyunlarda çok fazla ping problemi yaşıyorum

M.erva

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar selamlar sizlerden başlıkta belirttigim hususta yardım alabilmek için açtım konumu. Öncelikle internete bilgisayar üzerinden Dark Dk-nt-wdn306 300 Mbps Usb Wireless Adaptör üzerinden bağlanıyorum.( kablo çekme imkanım yok ne yazık ki) internet baglandigi zamandan 1 haftalık süreye kadar hiçbir sıkıntı yaşamazken şuan oyunlarda pingim aniden tavan yapıyor ve buda oyunu oynamaz bir hale getiriyor. Speedtestten yaptığım testlerde hiçbir hız düşüşü farkı yok ama ping çok sıkıntı çıkarıyor bana bunun çözümü varmıdır arkadaşlar illa da kablo mu lazımdır şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20191128-154033~2.png
    Screenshot_20191128-154033~2.png
    97.9 KB · Görüntüleme: 273

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
İnternet hızınızla çok alakalı değil ping durumu daha oyun serverının doluluğu ve kalitesi ile ilgili diyebiliriz ping için (=

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Ne kadar internet hızı iyi olsa da dahi maalesef Türkiye'nin genelinde bu ping sorunları karşımıza çıkıyor. @AmbaSSadoR'un dediği gibi ping düşürme yöntemlerine göz atabilirsin. Eğer uzak bir yerden (Fransa'dan bir örnek) bir sunucuya bağlanırsan normal olarak ping fazla olur. Mesafe ve kalite önemli kriterlerdendir.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
o taktığınız usb wireless adaptörleri bunu sürekli yapıyor benden söylemesi, tabi arkadaşların dediği şeylerden de olabilir ama o cihazları çok kullandım bağlantı gücün ne kadar iyi olursa olsun bi sıkıntı yapıyolar, ya ping ya kopmalar..

dış minnaklar saldırıyodur :D

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Teknobiyotik'in milli markası Dark'ı görünce sorunun o adaptörden olduğunu söylemek için geldim konuya :)

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Teknobiyotik'in milli markası Dark'ı görünce sorunun o adaptörden olduğunu söylemek için geldim konuya :)
Dark ve TX o kadar da zaten iyi markalar değil. Bak powerlarına, güç değerleri çok komik. Dark kasa konusunda fena değil ama diğer ürünlerde Dark ve TX saçma sapan kalitede.

Son düzenleme:

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Yeni sistemi ilk aldığım zaman önceden laptop kullandığım için odamda kablo yoktu bir kaç saatliğine adaptör ile bağlandım işkence gibiydi. Kabloyla bağlanınca oyunları daha hızlı indirdim, pingim düştü.