İnternet hızı sayfaların açılmasına etki eder mi?

jomily

Doçent
Reaksiyon puanı
20
1.sorum:
arkadaşlar internet hızları sayfaların açılmasına etki eder mi?yoksa sadece upload ve download da mı etkilidir.örneğin 64 kb olan bir internet hızındaki sayfanın açılış süresi ile 10 mb olan bir internet hızının web sayfalarının açılış süreleri aynımıdır?

2.sorum:
100 mb kotalı mobil ınternet paketimi bılgısayarda wifi ile kullanmak istediğinde iki dakika içinde kotası bitti.oysa cep telefonumda bu ınternet paketini daha uzun süre kullanabiliyordum.mobil ınternet paketlerini bilgisayarda kullanıldığında daha mı fazla kota harcıyor?
sizlerden yardımlarınızı bekliyorum

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
1. Soru

İnternet hızı sayfa açılışını elbette etkiler ancak belli bir hızdan sonra (6-8mbs) pc'nin donanımı daha önemli olur.

Ek olarak girdiğiniz sitenin sunucusu da önemlidir. Eğer sunucu geç cevap verirse veya yavassa sizin yapabileceğiniz tek şey beklemektir :)

2.soru

Cep telefonundan internete girdiğinizde çoğu site mobil arayüzle açılır bundan dolayı daha az veri kullanilir ama PC de masaüstü arayuzuyle açıldığı için daha çok veri kullanır (sayfa başı 10mb gibi) o yüzden kota cabuk dolar.

jomily

Doçent
Reaksiyon puanı
20
1. Soru

İnternet hızı sayfa açılışını elbette etkiler ancak belli bir hızdan sonra (6-8mbs) pc'nin donanımı daha önemli olur.

Ek olarak girdiğiniz sitenin sunucusu da önemlidir. Eğer sunucu geç cevap verirse veya yavassa sizin yapabileceğiniz tek şey beklemektir :)

2.soru

Cep telefonundan internete girdiğinizde çoğu site mobil arayüzle açılır bundan dolayı daha az veri kullanilir ama PC de masaüstü arayuzuyle açıldığı için daha çok veri kullanır (sayfa başı 10mb gibi) o yüzden kota cabuk dolar.

hocam bu konuyu açmamdaki sebep şu:
pttcelin sınırsız mobil internet tarifesi var.kullanım detaylarına şöyle yazıyor:

"Tarifenin internet kullanım hakkı, adil kullanım noktası olan 250 MB'a ulaştıktan sonra 3GB kullanıma kadar 64Kbps hız ile devam eder."

daha önce ave mobil internet kullanıyordum.3g çekmeyen yerlerde hız çok düşüktü(2EDGE) web sayfaları da çok geç açılıyordu.şimdi bu tarifeyi 3G olan yerde bilgisayarımda kullanmayı düşünüyorum.adil kullanım kotasını aştıktan sonra yine aynı sorunu yaşarmıyım.mesela şuan bu siteye 14 mbps hızla bağlanıyorum.yine aynı bu siteye 64 kbps ile bağlanınca çok belli fark olur mu?