Internet explorer kullanmayin

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Internet Explorer kullanıcıları korsan saldırılarına karşı uyarıldı.

Allmanya Federal Enformasyon Teknolojileri Güvenliği Dairesi, Internet Explorer’ı tercih edenlerin bilgisayarlarının siber korsan saldırıları sonucu zarar görmesine de hazırlıklı olması konusunda uyardı. Zira bilgisayar korsanları manipüle ettikleri bir web sayfası aracılığıyla Internet Explorer kullanan bilgisayarları tahrip edici bir yazılım gönderebiliyor.

Bu yüzden kullanıcılara Internet Explorer’deki güvenlik açığı giderilene kadar, Firefox ya da Safari gibi alternatif tarayıcılar kullanılması önerildi.

Microsoft – Google işbirliği

Güvenlik açığı Explorer’in Windows’un XP, Vista ve Windows 7 sürümlerini kapsıyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, şimdiye kadar Internet Explorer kullanan bazı kurumların siber saldırılara maruz kaldığı belirtildi. Microsoft, sorunun giderilmesi için çalışmaları sürdüğünü duyurdu.

Microsoft, Internet Explorer’daki güvenlik açığının giderilmesi için arama motoru Google ile işbirliği yapıyor. Deutsche Welle’nin haberine göre, Google geçtiğimiz günlerde Çin’de internet korsanlarının siber saldırılarına maruz kalmıştı. İnternet arama motoru Google insan hakları aktivistlerinin Gmail hesaplarına siber saldırı düzenlemekle suçladığı Çin yönetimini uyarmış ve bu ülkedeki faaliyetlerini sonlandırmakla tehdit etmişti.

ABD şirketleri saldırı altında
Gmail hesaplarına yönelik saldırıların ardından ABD’li bazı büyük şirketlere daha siber saldırılar düzenlendiği haber veriliyor. Adobe Systems ve Juniper Networks’un yanı sıra Yahoo da sistemlerinin korsanların yoğun saldırısına maruz kaldığını bildirdi. Güvenlik uzmanları şimdiye kadar 30′dan fazla kurumun bilgisayar korsanlarının saldırısından mustarip olduğunu belirtiyor.

Deutsche Welle

http://www.medyatava.com/haber.asp?id=61274
aslında İ.E`de internet bende takılıyor, bir siteye girdiğimde çok ağır çalışıyor ama firefox ve chromeden girince rahat giriyor takılma olmuyor, İ.E bu aralar çok takılıyor resetlemek zorunda kalıyorum.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
tabiki biraz güvenlik sorunu var İ.E nin ama bas baya reklam kokuyor

herzaman heryerde Firefox

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Gözde olan şeylere daha fazla saldırı olur. Bu çok doğal bir durum. Yani İ.E yi dünyanın çok büyük bir bölümü kullanıyor. Ben saldırı yapacak olsam büyü bir kitleye etki eden bir saldırı yapardım. Aldığım riske de değmiş olurdu.

firefox daha güvenli derken neden güvenli diye bir sormak gerek. Çünkü Kullanıcı sayısı İE ye kıyasla çok az. Ayrıca Açık kaynak kodlu olunca açıklar daha çabuk kapatılıyor.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Gözde olan şeylere daha fazla saldırı olur. Bu çok doğal bir durum. Yani İ.E yi dünyanın çok büyük bir bölümü kullanıyor. Ben saldırı yapacak olsam büyü bir kitleye etki eden bir saldırı yapardım. Aldığım riske de değmiş olurdu.

firefox daha güvenli derken neden güvenli diye bir sormak gerek. Çünkü Kullanıcı sayısı İE ye kıyasla çok az. Ayrıca Açık kaynak kodlu olunca açıklar daha çabuk kapatılıyor.
evet haklısın chrome, opera, safari internet tarayıcılarıda öyle

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Milletin çoğunluğu explorer kullandığı için adamlarda ona uygun programlama dilini kullanıyorlar.Haliyle en çok saldırıyı explorer alıyor.Ama en güvenli olanıda explorer heralde.Eklentilerini devre dışı bırakınca baya bir hızlanıyor ama chrome'dan vazgeçemiyorum :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
SDN'yi takip et derim. :)

bost35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Reklamın böylesi süper Sanki birbirlerinden çok farklı tarayıcılarda Hırsıza kilit dayanmaz...Sörf yapmaya Crhome Dowload için Explorer online sitelerdeki müzik ve videoları pc almak için mozilla..

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu haberde başlık yanlış atılmış böyle bir haber yanlış anlaşılabilir,bu haber aslında XP ve internet explorer 6 için,bazı açık ve saldırılardan dolayı XP'den windows 7'ye geçmek gerekiyor,ve İE6 ise İE8'e yükseltilmeli.

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Operaya bir türlü ısınamadım
Firefox kullandım zamanla yavaşlaması ve devamlı yeni sürümlerinin çıkması bir türlü kararlı sürüm çıkmaması yüzünden kullanmıyorum. Nezaman nihayi problemsiz sürümü çıkar o zaman denerim.

Chrome güzel fakat Google Tollbar' ı sık kullandığımdan ve bu özellik Chromede olmadığından kullanmıyorum.

İE8 Kullanıyorum. Yapılam açıklamada bu tehlikenin İE6 yı etkilediği, İE8 için herhangibir problem olmadığı belirtildi. İE8 i hızlandırma yöntemlerini uyguladım gayet hızlı ve problemsiz çalışımakta.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Operaya bir türlü ısınamadım
Firefox kullandım zamanla yavaşlaması ve devamlı yeni sürümlerinin çıkması bir türlü kararlı sürüm çıkmaması yüzünden kullanmıyorum. Nezaman nihayi problemsiz sürümü çıkar o zaman denerim.

Chrome güzel fakat Google Tollbar' ı sık kullandığımdan ve bu özellik Chromede olmadığından kullanmıyorum.

İE8 Kullanıyorum. Yapılam açıklamada bu tehlikenin İE6 yı etkilediği, İE8 için herhangibir problem olmadığı belirtildi. İE8 i hızlandırma yöntemlerini uyguladım gayet hızlı ve problemsiz çalışımakta.
vallahi ben katılmayacağım size İE8`den de virüs kapma olasılığı çok yüksek, İE8`de virüslü bir siteye girdinmi her hangi bir uyarı gelmiyor ama chrome,mozillada virüslü siteye girdinmi girişimini engelliyor o siteye giriş yapamıyorsun bunların da böyle bir özelliği var anlatabildimmi !

İE8 PC`de var ama kullanmıyorum çünkü İE8 açtığımda çok kasıyor sayfalar donuyor kalıyor işte ozaman PC yavaşlamasına neden oluyor.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
vallahi ben katılmayacağım size İE8`den de virüs kapma olasılığı çok yüksek, İE8`de virüslü bir siteye girdinmi her hangi bir uyarı gelmiyor ama chrome,mozillada virüslü siteye girdinmi girişimini engelliyor o siteye giriş yapamıyorsun bunların da böyle bir özelliği var anlatabildimmi !

İE8 PC`de var ama kullanmıyorum çünkü İE8 açtığımda çok kasıyor sayfalar donuyor kalıyor işte ozaman PC yavaşlamasına neden oluyor.

sizin dediğiniz virüs olayı karanlık işlerle uğraşanlardan başka kimseyi etkilemez..
SmartScreen Filtresi bir çoğunu engelliyor zaten..
ayrıca yine başka bir tarayıcı kurcağına bir antivirüs kursa daha iyi olmazmı ?
http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-vista/SmartScreen-Filter-frequently-asked-questions

eski PC kullananlara tabii ki IE 8 önermiyorum. Chrome onlar için daha iyi olacakdır.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
sizin dediğiniz virüs olayı karanlık işlerle uğraşanlardan başka kimseyi etkilemez..
SmartScreen Filteresi bir çoğunu engelliyor zaten..
ayrıca yine başka bir tarayıcı kurcağına bir antivirüs kursa daha iyi olmazmı ?
http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-vista/SmartScreen-Filter-frequently-asked-questions

eski PC kullananlara tabii ki IE 8 önermiyorum. Chrome onlar için daha iyi olacakdır.
PC eski değil, sorunda İE8 kaynaklanıyor böyle bir sorunlarım yoktu 2 hafta önce bu ie8 kullandığımdan bu yana kasmalar devam ediyor.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
2.0 sürümlerindemiydi ne flash player ya da acrobat reader (kısacası adobe) kaynaklı açıkla firefoxtan pc ye sızılabiliyor mavi ekranı görmeniz an meselesi olabiliyordu ;) anında kapatıldı diye biliyorum ama

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
PC eski değil, sorunda İE8 kaynaklanıyor böyle bir sorunlarım yoktu 2 hafta önce bu ie8 kullandığımdan bu yana kasmalar devam ediyor.

valla ben bilmem milyonlarca insan arasından istisnasın demekki
hem pcsi hızlı olup hemde IE'de takılan PCnin format dönemi gelmişdir, registry hataları, disk parçalanması, virüs yemişdir vs..

sırf mozilla / chrome reklamı yapmak içinde IE'ye b.k atmanın anlamı yok istisna olan bir durumdan.. ben kullandığım dönemde ne kendimde ne de çevremdeki arkadaşlarımda böyle birşey görmedim demekki insanlara mozilla reklamı yapcağına antivirüs reklamı yapman daha faydalı olacakdır..

bkz google'a IE8 kasıyor yazdım sonuç çıkmadı..
Internet Explorer 8 kasıyor yazdım ondada 1 sonuç çıkdı o sayfaya girincede salağın biri kasıyorsa özel mesaj atın yazmış o kadar yani bir sonuç yok..

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=internet+explorer+8+kasıyor&btnG=Ara&meta=&aq=f&oq=

he birde şu varmış microsoftun sitesinden bu senin sorunun olabilir belki incele istersen : http://www.microsoft.com/communitie...45-b702-2ab62f954b42&cat=&lang=&cr=&sloc=&p=1