İnternet den Dizi İzlemek Veya İndirmek Caiz Midir?

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Arkadaşlar aklıma karıştıran bir soru var ve size de sormak istedim.İnternet dizi indirmek veya izlemek caiz midir? Diziler para ile satılmıyor.Şunu da diyemiyorum mesela, parasını verip izleyeyim.Ama yinede bir emek var işin içinde diye düşünüyorum.Tam olarak kararsızım açıkçası.

Bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim?

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Bu konuda fikir olmaz kardeş. Alimlerin fetvası olur. Dizi, film izlemek caiz değil ki indirip izlemek caiz olsun. Yani demem o ki indirmesen para verip alsan da caiz değil.
Eğer ki aklına yatmayan bir durum var ise sorabilirsin, ayet, hadis ve müctehidlerin fetvaları ile açıklama yaparım Biiznillah.

Selametle

waffenss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
televizyondan izlemekle internetten izlemenin farkı varmı? ayrıca devlet kendi eliyle haram üretirken alkol sigara satarken faiz işletirken böyle bir soru aklmıza en son glecek cinsten olmuş...

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
buralarda durman bile caiz değil senin.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
burda önemli olan yasal mevzuat. şifresiz tv kanallarının yayınlarını kaydedip paylaşmanın önünde yasal bir engel yok. ancak günümüzde hemen hemen tüm kanallar dizilerinin geçmiş bölümlerinni kendi web sisteleri üzerinden izlenimine olanak sağlıyor. bu durumda da diğer dizi izleten/indiren siteler, kanalların kendi sitelerine rakip olmuş oluyor. kanalar da buna karşı yasal önlem alma yoluna gitmeye başladı. mesela tvarsivi.com üzerinden çoğu dizi izlenemiyor.

eğer içiniz rahat etsin istiyorsanız kanlların resmi web sitelerinden veya resmi youtube kanallarından dizileri izleyin. :wink:

örnek: kuzey güney

http://www.youtube.com/user/kuzeyguneytv/featured

http://webtv.kanald.com.tr/Detail.aspx?Pid=456&TypeId=1

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Yazdıklarım yanlış anlaşılmış sanırım, bilirsiniz müzik sektöründe çoğumuz korsan dinleriz.Her albüme 10-15 lira verilmez.Burdan yola çıkarak bu soru aklıma geldi.

Yani kısacısı demek istediğim, müziğe para veriyorsun dinliyorsun.Emeğinin karşılığını kişiye vermiş oluyorsun.Ama dizi de böyle bir durum yok.Yani gidipte şu bölümü satın alayım diyemezsin.Anlatmak istediğim tamamen buydu arkadaşlar.Yoksa izlemenin caiz olmadığını falan biliyorum.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.