Internet bağlantı sorunu-modem seçimi

SILVERHOCA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba. Size bir şey danışmak istiyorum. Evde Türk Telekom internet kullanıyoruz ve fiber internet değil bildiğim kadarıyla. Modemin üzerinde VDSL2 yazıyor. Az önce bir hız testi yaptım 10 mpbs yazdı. Ama durum şu ki eğer evde birisi herhangi bir şekilde internetteyse (Tivibu, Instagram, YouTube vs.) İnternetim inanılmaz yavaşlıyor. Üniversitede hocayım ve derste bir sorun çıkmasın diye evde kimsenin internete girmesine izin vermiyorum. ? ayrıca bilgisayarımda One Drive’a bir şey yükleyecek olursam diğer hiçbir cihaz (Tivibu hariç) İnternete giremiyor. Devamlı yedeklemeyi durdurmak zorunda kaldığım için 7.5 GB’lık klasörü iki haftadır yükleyemedim. Çünkü eğer yedekleme yapıyorsa bir web sayfası bile açamıyorum. Internetim Zoom’da bir tek ben kullanıyor olmama rağmen internetimin unstable olduğu uyarısı veriyor. Elektrik hattını kullanan Tp link sinyal güçlendirici kullanıyordum ama o da artık çalışmıyor. Bağlanıyor ama bir servis yok tarzı bir uyarı veriyor. Çok zorda kaldım. Modemi mi değiştirmeliyim, yoksa başka bir cihaz mı almalıyım? Tp link deco m5 tarzı bir cihaz mı almalıyım mesela? Ya da şöyle üç dört antenli modemler var, öyle bir şey mi kullanmalıyım? Bu arada şu anda kullandığım cihaz Türk Telekomun verdiği TP Link. Maalesef bazen modemin dibinde bile internete giremiyorum, yani tek sıkıntı mesafe değil gibi. Ne tavsiye edersiniz? Teşekkür ederim.

SILVERHOCA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Acaba ben bu soruyu yanlış yere mi yazdım? Hiç cevap alamadığım için emin olamadım. ?

SILVERHOCA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Doğru yere yazdınız, ben de benzer bir konu açmıştım bana da sadece 1 cevap geldi.
Teşekkür ederim, az önce de ben cevapladım sizin mesajınızı. Sanırım modem değiştirmeliyiz. Ama neyle? Hakkı Bey’in Hepsiburada için çektiği bir video vardı ama o da birkaç modem seçeneği vermiş ama peki içinden hangisi en iyisi? Bu arada başka bir çekincem de şu: modemi değiştirmeye kalktığımda ayarlayamaz ve eldeki internetten de olursam diye de korkuyorum. Belki uzman birisi yardımcı olabilir.

lieutenant

Asistan
Reaksiyon puanı
195
Teşekkür ederim, az önce de ben cevapladım sizin mesajınızı. Sanırım modem değiştirmeliyiz. Ama neyle? Hakkı Bey’in Hepsiburada için çektiği bir video vardı ama o da birkaç modem seçeneği vermiş ama peki içinden hangisi en iyisi? Bu arada başka bir çekincem de şu: modemi değiştirmeye kalktığımda ayarlayamaz ve eldeki internetten de olursam diye de korkuyorum. Belki uzman birisi yardımcı olabilir.
Ben de ayarlamaları bilmiyorum maalesef. Cevap gelene kadar bekleyeceğiz artık :)

SILVERHOCA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Hakkı Bey burada soruma cevap alabileceğimi söylemişti ama hayal kırıklığına uğradım. Teknoloji ile ilgili sorularımızı forumda sorabileceğimizi ve burada bu sorulara cevap alabileceğimizi söylemişti kendisine sorumu ilettiğimde. Ama görüyorum ki burada ancak bir forum kullanıcısı sizin sorunuza rastlarsa ve canı isterse sorunuzu cevaplıyor ama SDN ekibi sorularla ilgilenmiyor. Canınız sağ olsun.