İnternet Altyapı İzin Yetkisi Belediyelerden Alınıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raxetul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
İnternet için altyapı çalışmalarında belediyelerden alınması gereken izin yetkisi belediyelerden alınarak Ulaştırma Bakanlığı'na verilecek.
Türk Telekom uzun zamandır var olmasının sayesinde yeni kazı çalışması yapmaya gerek duymuyordu. Diğer servis sağlayıcılar da kazı yapmak istediğinde belediyeler zorluk çıkararak Türk Telekom'un tekel olmasına dolaylı olarak katkı sağlıyorlardı. Şimdi bu kazı çalışmaları için verilen yetki belediyeler yerine bakanlık tarafından verilerek diğer operatörlerin daha rahat çalışma yapması sağlanacak.

Ayrıntılı haber ve kaynak

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bak bu Süper oldu fiyat konuşunda da bir kaç adım atilsa tadından yenilmez yaw.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
gerçek fiberi görelim artık :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Belediyeler çok yedi birazda bakanlık yesin haberi bu son kullanıcıya etki edecek bir durum değil.
Sevinmenin anlamı yok yani :)

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
o yapacakları kazıların yerine wi-Fi yada ismi cismi kayboldu WiMax diye bir sistem vardı onları geliştirseler daha iyi olur

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
o yapacakları kazıların yerine wi-Fi yada ismi cismi kayboldu WiMax diye bir sistem vardı onları geliştirseler daha iyi olur

Aynen 2008 miydi 2010 muydu hatırlamıyorum CEBiT de görmüştüm tek tük kayda değer standlardan biriydi zaten..

Superonline fiber gelse onada razıyım mahallelere :D

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ne fark edicek ki? ha belediye ha bakanlık.. sanki telekom alehinde karar verilecek. Keşke rakipleri olsa da daha hızlı interneti daha ucuza alsak...

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Belediyeler yerine bakanlığın bakması servis sağlayıcının izin için masa başına oturma sayısı azalacak. Mevcut durumda kaç belediye varsa tek tek anlaşmak zorunda ama bakanlığa aktarılırsa bir kere masaya oturur sonra sadece işini yapar. Cins belediye başkanları ile de uğraşmak zorunda kalmazlar.

WiMax, baz istasyonundan korkan yurdum insanları arasında taşlanır. WiMax için de baz istasyonu gerekecek. Kaldı ki şu anki durumda WiMax fiberden kat kat daha düşük hız verir. Fiberde servis sağlayıcılar düşük hız veriyorlar ama altyapı kat kat daha fazlasını kaldırabilir ve geleceğe yönelik. Kaldı ki WiMax de olsa gelecekte baz istasyonlarına kadar yine bir fiber altyapının olması gerekiyor.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bu denli kalkınan ve gelecek vaat eden bir ülkede telekom sektörünü kimse daha fazla tekele bırakmaz. dünyanın en zengin iş adamlarına bakarsanız telekom sektöründe olduğunu görürsünüz. Türkiye'de inşaat sektörünün, tarihinin en revaçta çağını yaşadığı şu dönemde bile, bir inşaat firmasının yıllık cirosunun türktelekom'u geçemediğini görüyoruz. er veya geç bu kulvarda onlarca kurum rekabet edecektir.

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bu denli kalkınan ve gelecek vaat eden bir ülkede telekom sektörünü kimse daha fazla tekele bırakmaz. dünyanın en zengin iş adamlarına bakarsanız telekom sektöründe olduğunu görürsünüz. Türkiye'de inşaat sektörünün, tarihinin en revaçta çağını yaşadığı şu dönemde bile, bir inşaat firmasının yıllık cirosunun türktelekom'u geçemediğini görüyoruz. er veya geç bu kulvarda onlarca kurum rekabet edecektir.

kızmayım diyorum klavyeyi kırdırtçanız bana türkiyemi kalkıncak sen buna inanıyonmu dur bir örnek verim ne alaka diyebilirsin ölen 8maden işçisi denetlemecilerin hayati risk vardır raporlarına rağmen hala çalışma devam ediyosa türkiyede maliye bakanının emeklilerin aldığı maaş yüksek diyorsa doğalgaza yüzde30 zam yapıp asgari ücrete yüzde 4 gibi bir zam yapılan ülkeden kalkınmamı bekliyorsun kalkınabilir belki evet

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
kızmayım diyorum klavyeyi kırdırtçanız bana türkiyemi kalkıncak sen buna inanıyonmu dur bir örnek verim ne alaka diyebilirsin ölen 8maden işçisi denetlemecilerin hayati risk vardır raporlarına rağmen hala çalışma devam ediyosa türkiyede maliye bakanının emeklilerin aldığı maaş yüksek diyorsa doğalgaza yüzde30 zam yapıp asgari ücrete yüzde 4 gibi bir zam yapılan ülkeden kalkınmamı bekliyorsun kalkınabilir belki evet

sakin ol şampiyon. fazla kızma yanarsın. gerçi klavyeyi kırsan da şu saçma sapan cümlelerinden bizi kurtarsan çok güzel olur.

O halde tüm dünya istatistiklerinde dünyada kalkınan en iyi ikinci ülke konumunda gösterilememiz ve dünyanın en büyük derecelendirme kurumlarından her geçen gün artı puan almamız bir kenara dursun, senin fukara istatistiklerine göre kalkınıp kalkınmadığımıza karar verelim olur mu? madenci ölmüşte doğalgaza zam gelmiş. gerçi benim anlattıklarımı medyada görmemen imkansız, kafan bassaydı zaten alırdın, boşuna yazıyorum işte.

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
sakin ol şampiyon. fazla kızma yanarsın. gerçi klavyeyi kırsan da şu saçma sapan cümlelerinden bizi kurtarsan çok güzel olur.

O halde tüm dünya istatistiklerinde dünyada kalkınan en iyi ikinci ülke konumunda gösterilememiz ve dünyanın en büyük derecelendirme kurumlarından her geçen gün artı puan almamız bir kenara dursun, senin fukara istatistiklerine göre kalkınıp kalkınmadığımıza karar verelim olur mu? madenci ölmüşte doğalgaza zam gelmiş. gerçi benim anlattıklarımı medyada görmemen imkansız, kafan bassaydı zaten alırdın, boşuna yazıyorum işte.

asıl suç bende insan zannedip yorumuna cevap yazdığım için varlık bana dünyada kalkınan 2.nci ülkeymişizde vatandaşa ne katkısı varsa yok fukara istatiğişmişde yok kafam bassaymışda sen önce konuşmayı öğren insan gibi sonra gel zavallı ezik varlık http://inciswf.com/1277738426.swf ne bilim herkes uzaktan bakınca insana benziyor

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
asıl suç bende insan zannedip yorumuna cevap yazdığım için varlık bana dünyada kalkınan 2.nci ülkeymişizde vatandaşa ne katkısı varsa yok fukara istatiğişmişde yok kafam bassaymışda sen önce konuşmayı öğren insan gibi sonra gel zavallı ezik varlık http://inciswf.com/1277738426.swf ne bilim herkes uzaktan bakınca insana benziyor

benim konuyla doğrudan ilgili yorumumu alıp kaba üslubunla farklı konulara çeken sensin. bir de kendini acındırıp haklı çıkarmaya çalışma. millete çatıp klavyeni kıracağına varsa konuyla ilgili bilgini paylaş.

asrabi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vallahi ben halen 1mbitten fazlasını rüyamda görüyorum :D