Intel'den 8 Çekirdekli Xeon

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Intel'den gelen haberler sunucular tarafında kullanıcılara heyecanlı bir şeyler olacağını haber veriyor. Intel'in sekiz çekirdekli Xeon sunucu işlemcilerini ne zaman görebiliriz?

Intel'in işlemciler konusundaki baskısı sunucu pazarına daha güçlü şekilde yansımaya başlayacak. Halihazırda AMD, arızalı 65 nanometre Opteron'lar sebebiyle kaybettiği pazar payını tekrar yakalayamamışken Intel'den gelen taarruza tekrar gafil avlanır mı bilemiyoruz; ama tek sokette sekiz çekirdeğin ismi bile korkutucu düzeyde.

16 İş Akışı

Yeni Xeon, Nehalem işlemci mimarisinin devamı olacak ve aynı zamanda her çekirdekte Hyper-Threading bulunduğu için toplamda 16 iş akışını bir arada görebileceğiz. Intel bu işlemcilerle ilgili planlarını önümüzdeki ay, 9 Şubat'ta San Francisco'da yapılacak olan Solid-State Circuits Conference etkinliğinde anlatacak.

Bilgi için: Intel
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 

0ReiS0

Müdavim
Emektar
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5,666
Reaksiyon puanı
90
Puanları
48
Yaw adamlar İsteseler 50 Çekirdekte Yaparlar ama Nasıl para Kazancaklar Her Sektörde Bu Şekilde İlerlemektedir bigün Cemerasız cep cıkarıyor ertesi gün hafıza kartlı cıkarıyor sonra cameralı öle gidiyor :)
 
Üst