İntel vs amd

Yusuf Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
5000 tl bütçem var ne almalıyım 5 6 yıl kullanacağım

Vincenzoo

Asistan
Reaksiyon puanı
195
Merhaba dostum, 5000 TL'ye notebook(oyun oynayacağını baz alıyorum) alacaksan eğer bütçeyi biraz aşarak bahsettiğin vadeyi sana sunabilecek cihazlar:

Yok ben bütçeyi aşmak istemiyorum, oyun değil(belli başlı AAA kalitede olmayan oyunları oynayabilirsin) günlük işlerimi halledeceğim diyorsan:

Eğer ki notebook değil masaüstü diyorsan da:

Farklı marka ürün kombinasyonlarına sahip aşağı yukarı hepsi birbirine yakın performanslar sergileyecek kasalar. Fiyatları da gayet uygun.

Yusuf Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
5000 TL'ye sistem mi toplayacaksınız yoksa sadece işlemci mi soruyorsunuz?
sistem toplayacağım o kadar zengin değilim .d
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba dostum, 5000 TL'ye notebook(oyun oynayacağını baz alıyorum) alacaksan eğer bütçeyi biraz aşarak bahsettiğin vadeyi sana sunabilecek cihazlar:

Yok ben bütçeyi aşmak istemiyorum, oyun değil(belli başlı AAA kalitede olmayan oyunları oynayabilirsin) günlük işlerimi halledeceğim diyorsan:

Eğer ki notebook değil masaüstü diyorsan da:

Farklı marka ürün kombinasyonlarına sahip aşağı yukarı hepsi birbirine yakın performanslar sergileyecek kasalar. Fiyatları da gayet uygun.
ilginiz için teşekkür ederim hepsini inceledim evet oyun için ve masaüstü alacağım ama eğer bunun yerine amd toplarsam fps farkı olur mu

sistem toplayacağım o kadar zengin değilim .d

ilginiz için teşekkür ederim hepsini inceledim evet oyun için ve masaüstü alacağım ama eğer bunun yerine amd toplarsam fps farkı olur mu
Bir de yolladığınız 4900 tl olanla şu sistemden hangisi daha iyi

Rx 5500xt 8gb
Ryzen 5 3500x
480 gb ssd
16gb ram
Asus 320 anakart

Son düzenleme:

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
AMD mi Intel mi sorusunun cevabı son yıllarda AMD olmuş durumda. Ancak her zaman AMD olacak diye bir şey yok, kullanım amacı ve bütçeye göre tercih değişebilir.
5000 TL'ye monitör dahil değilse şu sistemi öneririm.
Sistemdeki SSD kronik sorunlu, bu yüzden SSD'yi mutlaka değiştirmen gerekiyor. Önerim ise Kingston HyperX Fury 3D 480 GB (+189 TL) olur.
Kasayı değiştirmen şart değil ancak Dark Diamond Pro (+49 TL) almanda büyük fayda var.

Yusuf Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
AMD mi Intel mi sorusunun cevabı son yıllarda AMD olmuş durumda. Ancak her zaman AMD olacak diye bir şey yok, kullanım amacı ve bütçeye göre tercih değişebilir.
5000 TL'ye monitör dahil değilse şu sistemi öneririm.
Sistemdeki SSD kronik sorunlu, bu yüzden SSD'yi mutlaka değiştirmen gerekiyor. Önerim ise Kingston HyperX Fury 3D 480 GB (+189 TL) olur.
Kasayı değiştirmen şart değil ancak Dark Diamond Pro (+49 TL) almanda büyük fayda var.
incehesapta
rx 5500xt 8gb
480gb ssd
amd ryzen 5 3500x
16gb ram

4800 tl oluyor aynı zamanda montaj parası almıyorlar incehesap almam daha mantıklı değil mi

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,852
Şu anlık AMD gibi duruyor ama ilerideki yıllarda eğer Intel iyi giderse belki Intel de tercih edilebilir. @Emir Aydın'ın dediği sistemi alabilirsiniz.

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Eskiden Intel hep yüksek performanslı ve pahalı olurdu.
Şimdi Amd yüksek performanslı ve pahalı olacak.

Uzak olmayan gelecekte de ARM yüksek performanslı ve UCUZ olacak, oyunun kuralı değişecek.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
incehesapta
rx 5500xt 8gb
480gb ssd
amd ryzen 5 3500x
16gb ram

4800 tl oluyor aynı zamanda montaj parası almıyorlar incehesap almam daha mantıklı değil mi
Evet öylesi daha mantıklı, bir çok site olduğu için bazen en iyi sistemi kaçırabiliyoruz :)

Yusuf Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Evet öylesi daha mantıklı, bir çok site olduğu için bazen en iyi sistemi kaçırabiliyoruz :)
teşekkür ederim peki rtx 2060
16gb ram
480gb ssd
amd ryzen 5 2600

alıp 5600 tl versem aradaki fiyat farkına değer bir fps alır mıyım ?