intel işlemciler

cash menderes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
şimdi ben bilgisayar alıcam ve bu işlemci konusu kafamı çok karıştırıyor

1 . intel işlemciler in hepsi oc lanamıyormu? Oc lanmıyorsa hangileri ,serileri ne, ibaresi ne olmalı, nerden anlaşılıyor?

2 .bu oc lanabilen intel işlemciler için z serisimi ne öyle bir anakrt gerekiyormuş sanırım yada gerkmiyordur bilmiyorum? bu z serisi anakartlar işlemciyi oc lamak için olmaz sa olmaz mı ne kadar gerekli?

3 . 1660 ti lı bir oyuncubigisayarı topluyorum hangi işlemciyi önerirsiniz bu sistem için? i5 8400 ya da 9600 k düşünmüştüm ama bu işlemciler gereksiz fazlamı dır acaba öyleyse neyi önerirsiniz?

4 . Ben sadece oyun oynayacağım bir video düzenleme yükleme veya bir programla uğraşma gibi bir amacım yok işlemcimin ryzen mi olmasını önerirsiniz yoksa intel mi?

5 . Birde bu intel işlemcilerin sonunda yani örnek: i5 9400 (f-k-yada hiçbirşey) bu harfler neyi belirtiyor ya da harf olmayınca neyi anlamalıyız?

BİRAZ UZUN OLDU AMA BUNLAR BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ SORULAR ÇOK ARAŞTIRDIM YANIT BULAMADIM SORULARI TEK TEK CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Toplama bilgisayar için toplam bütçen nedir?

insanimsi

Profesör
Reaksiyon puanı
450
  1. hepsine oc olmuyor evet mesela i7 3770 oclanamazken i7 3770k oc lanıyor mesela :)
  2. seriyi bilmiyorum ama oc serisi anakart bence gerekir daha stabil ve daha iyi bir oc olması için (hiç oc yapmadım ve önermem de :))
  3. ryzen 3 2200 g bile yetiyor tavsiyem rtx 2060/70/80 almanız ya da ryzen 3 ve ya ryzen 5 almanız:)
4.bence ryzen alın daha ekonomik olur ve stok soğutucuları bildiğim kadarıyla cooler master yani stok soğutucu masrafı da yok :)
5. k overclock serisi f serisi ise içinde hd graphics olmayan modeller eğer yoksa hd graphics eklenmiş overclock olmayan bir işlemciniz var demektir :)

cash menderes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
5. k overclock serisi f serisi ise içinde hd graphics olmayan modeller eğer yoksa hd graphics eklenmiş overclock olmayan bir işlemciniz var demektir

yazdığımız için teşekkür ederim peki bu hd graphıcs nedir önemlimidir ne işe yarar önerirmisiniz ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
  1. Sadece oyun oynayacaksan ,ve 1660 Ti alacaksan ,intel 9400F al. Daha fazla fps alırsın 1080p de.
  2. f yazan da dahili e.kartı yok. k yazan overclock yapılabilir .Hiç bi şey yazmayan overclock yapılmaz ve içinde e.kartı var. k serisindede e.kartı var.
2.overclock için z serisi anakart şart.
Almaya karar verirsen intel toplarım.

cash menderes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
  1. Hiç bi şey yazmayan overclock yapılmaz ve içinde e.kartı var. k serisindede e.kartı var.

nasıl yani tam anlamadım bu işlemcilerin içinde e kartı falanmı var ??? nasıl yani ekran kartı olmadan görüntü verbiliyormu

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Aynen öyle. İçlerinde grafik kartı ,yani ekran kartı işlevini yerine getiren küçük bi çip var. E.kartı falan takmadan görüntü veriyor. Monitör kablosunu anakarta bağlıyorsunuz. Bu küçük çipler gittikçe geliştiriliyor. En son AMD Ryzen APU denilen ,2400G işlemcisindeki bu dahili ekran kartı neredeyse,GT 1030 denilen e.kartının performansına kadar yaklaştı. :)

cash menderes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
5. k overclock serisi f serisi ise içinde hd graphics olmayan modeller eğer yoksa hd graphics eklenmiş overclock olmayan bir işlemciniz var demektir

peki ekran kartı olan bir sisteme f serisi bir işlemcimi daha mantıklı olur yoksa olmayan bir işlemcimi? not:bu hd graphıcs olan işlemciyi ekran kartı olan bir sisteme bağlanabilirmi bağlanırsa ekstradan bir performans (fps) sağlarmı?

insanimsi

Profesör
Reaksiyon puanı
450
intel normalde video izlemek ve küçük işlerde kullanmak için dandikasyon bi ekran kartını işleemci içinde entegre olarak gönderir pek lazım değil ama ekran kartınızın işi biterse geçici olarak chrome ye girmek iöin ve video izlemekniçşn işe yara

insanimsi

Profesör
Reaksiyon puanı
450
başka bir işe yaramazyani yardım edemez o an boşta kalır :)
ve ekran kartına hiç etki etmez isterseniz rtx 2080 ti takın :)

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615

peki ekran kartı olan bir sisteme f serisi bir işlemcimi daha mantıklı olur yoksa olmayan bir işlemcimi? not:bu hd graphıcs olan işlemciyi ekran kartı olan bir sisteme bağlanabilirmi bağlanırsa ekstradan bir performans (fps) sağlarmı?
Burada çift ekran kartı olayını anlattım. Detaylı bilgi edinmek istersen bakabilirsin. Intel içinde ekran kartı olmasının performansa ek bir katkısı olmaz.

Bilgisayarlarda Çift Ekran Kartı İkilemi

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Intel Core i5 9400F Soket 1151 2.9GHz 9MB Önbellek 6 Çekirdek 14nm İşlemci | ITOPYA

peki şimdi bu işemcide oc olmuyor ama altta frekans hızı 2.9 max frekans hızı 4.1 yazıyor bu 2.9 la 4.1 ghz arsında gidip geliyor mu demek? oc suz
Bu frekans artım olayı çoğu işlemcide var olan bi özellik. AMD işlemcilerde de var. Overclock farklı bi olay. Bü
tün çekirdeklerin frekansını aynı rakama yükseltmektir.

bu sorduğun özellikte bütün çekirdekler ,o max. frekansaçıkmaz. Sadece 1 çekirdek çıkar. Diğer çekirdeklerde yü
kselir ama ,kademeli olarak,daha düşük frekanslara.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Intel Core i5 9400F Soket 1151 2.9GHz 9MB Önbellek 6 Çekirdek 14nm İşlemci | ITOPYA

peki şimdi bu işemcide oc olmuyor ama altta frekans hızı 2.9 max frekans hızı 4.1 yazıyor bu 2.9 la 4.1 ghz arsında gidip geliyor mu demek? oc suz
Bu frekans artım olayı çoğu işlemcide var olan bi özellik. AMD işlemcilerde de var. Overclock farklı bi olay. Bü
tün çekirdeklerin frekansını aynı rakama yükseltmektir.

bu sorduğun özellikte bütün çekirdekler ,o max. frekansaçıkmaz. Sadece 1 çekirdek çıkar. Diğer çekirdeklerde yü
kselir ama ,kademeli olarak,daha düşük frekanslara.

cash menderes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
intel toplayabilirmisin 6000 tl yi çok aşmasın (480 gb lık bir ssd veya m.2 yeter hdd olmasın 8 gb ram de yeter)

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Topluyayım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

69857

Son düzenleme: