Intel I5 2500K veya AMD FX X8 8120 Soket AM3+

comrade_tefo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
intel http://www.vatanbilgisayar.com/cpu-...e-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=50997 425 TL
amd http://www.vatanbilgisayar.com/cpu-...e-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57065 406 TL

Arkadaşlar merhaba sistemi oyun amaçlı yenilemeyi düşünüyorum ama platforma daha karar veremedim. Her iki işlemcide gayet iyi duruyor. Testlerde amd önde gözüküyor ancak çeşitli forumlarda farklı yorumlar var. Kararsız kaldım her iki cpuda gayet iyi duruyor, arada fiyat farkı da yok sizin önerileriniz veya alternatiflerinizi nedir? birde sistemde 6850 ekran kartı bulunuyor. psu tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Oyun için amd 2. si amd+ati(amd) ekran kartı bide amd yongalı anakart:thumbup1:

o testler çoğunlukla program ağırlıklıdır çok çekirdek tek çekirdek performansını falan ölçer.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
hangi testlerde FX-8120 önde, merak ettim doğrusu. :)

saygın bütün donanım sitelerinin incelemelerinde 2500K, FX-8150'yi bile tokatlamaayı başarıyor.

http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=434

eğer 2500K alma şamsınız varsa başka işlemci düşünmeyin bile. bunu bir amd kullanıcısı (phenom x4 965) olarak söylüyorum. :) 2500K, şu an için 450 lira seviyesinde alınabilecek en iyi işlemci. performans olarak 2600K'ya çok yakın. overclock potansiyeli çok yüksek. hava soğutma ile çok rahat 4.5 ghz'e çıkabiliyor.

2500K yanına bir de Z68 çipsetli anakart alın, keyfinize bakın. :)

comrade_tefo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fiyatlar zaten aynı vatanda da güzel bi kampanya var. kararımı veremedim şu an için bende en son p200mmx intel almış biri olarak gönlümde amd yatıyo ama :)

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
i5 2500K kesinlikle daha iyi.Ayrıca X8 gerçek 8 çekirdek değil maalasef.4 modülden oluşuyor.Ayrıca her ne olursa olsun Intel'in 2.nesil i serisi FX serisini darma duman ediyor.Yani X8 alırsan ileride neden i5 almadım diye kafanı duvarlara vurabilirsin.

(Bu arada AMD kullanıcısıyım)

leoh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
38
amd kendi de itiraf etti artık dizüstüne önem verecem intelle kapışmaktan vazgeçiyorum dedi daha neyi tartışıyorsunuz
şu anda intelin 2600k sıyla kapışacak amd yok fx işlemciler ise tam bir fiyasko çıktı eski phenomlara bile geçiliyorlar

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ben ilk baş 8150 toplamıştım ama performasından memnun kalmadı ayrıca güç tüketim değerleri hiç iç açıcı değil o yüzden 2500k toplamıştım :)

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
bende bi amd kullanıcısı olarak 2500k diyorum testlere iyice bi baktımda fena dayak yemiş amd :D

bu arada bende amd kullanıcısıyım :(

evet el padrinoya katılıyorum 8 çekirdek değil malesef
intelin ht teknolojisi gibi bişey 4 modülden oluşan garip bi yapı

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=58031545&p=1#58031545 Ortalığı biraz karıştırayım en iyisi.beyler malesef sadece test sonuçlarına bakarak hareket ediyorsunuz.yukarıda link verdim.işin özeti şu.şu anda en ideal amd sistemler x4 955 ve x6 1055t,1090t dir.testlere bakıp amd nin çok yavaş olduğunu söyliyebilirsiniz.ama günlük kullanımda ve özellikle oyunlarda bu işlemciler son kuruşuna kadar hakkını verir.bu işlemciler ile i5 2500k arasındaki fiyat farkına göre bu normaldir.ama bütçesi yüksek olan ve performans ve render e önem verenler için i5 + oc ikilisi süperdir.mesela ben i5 e okadar para yatırılacağına ssd alınmasını tavsiye ederim.ben birine x6 1055t,hd6950,120gb ssd,m5a97 li bir sistem toplamıştım.crysis 2 yi 1600x900 de full de rahat oynamıştım.ama i5 alsaydım arkadaşa nerdeyse fark olmayacaktı ve ssd alamayacaktık.İşlemciye zaten win7 7.8 puan verdi,i5 olsa 7.9 olsa nolcaktı ki?önemli olan bütçeye göre cpu seçmek.yoksa phenomlar oyunlarda gayet yeterli.

MaDMaT

Asistan
Reaksiyon puanı
43
zebaniselo arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum. İntel mi daha iyi AMD mi? Ha i5 ha i7 hangisi ile kıyaslarsan kıyasla. Bana kalırsa hangi açıdan baktığına göre değişir. İ7 990X Extreme veya İ7 3960X Extreme kalitesi yatsınamaz bir gerçek. Ama bence fiyat performans olarak bakarsan AMD bir numara. Çünkü bu işlemciler ne kadar iyi olursa olsun oyunlarda 5-10 fsp fark oluşturuyorlar. Diğer işlemlerdede saliselerden bahsediyoruz. Puanlara bakıpta bu değerlendirme şu puanı vermiş diğeri bunu vermiş. Kaç kişi o puanların anlamını ne kadarını hissettiğimizi biliyo. Bilinen bir gerçek verdiğimiz para. İntel in performansı daha iyi ama ismini verdiğim işlemciler birisi 2000 TL civarı diğeri 2500 TL. AMD FX-8150 500 TL bence bir düşünmek lazım. Aradaki fiyat farkı ile ne parçalar alınır. Arkadaşımızın SSD alması bence çok daha mantıklı olmuş. Bende olsa aynısını yapardım. Mesela 2000 TL ye iyi bir ekran kartı olabilir. :) Bu arada birisi AMD FX-8120 ile aynı anda beş oyun açmış. Daha ne olabilirki.

İsteyenlere linki: http://www.youtube.com/watch?v=aJJkuJVBGvM

[video=youtube;aJJkuJVBGvM]http://www.youtube.com/watch?v=aJJkuJVBGvM[/video]

Benim düşüncem bu. Paylaşmak istedim. Herkeze iyi forumlar.

TheInvasion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nforce (nvidia ) chipsetli kaliteli bir anakartiyla amd alirsan arada en az %20 hiz farki olur.

ilginc ama nforce chipsetler genelde sadece amd destekli anakartlarda oluyo. ve genelde intell'e acik ara hiz farklari oluyo.
is sedece islemciyi dogru secemkle bitmiyo . islemcinin annesi olan anakarti secerken de dikkat etmek lazim. islemci yahudi annesi musluman ekran karti dinsiz olursa is karisir. amd lerin fsb limitleri genelde daha fazla oluyo . anakart ureticiler yada amd anlasilan intelle ugrasmaktansa nvidia olsun diyolar.[TABLE="width: 37"]
[TR]
[TD="class: soujsbubble soujstl, width: 4"][/TD]
[TD="class: soujsbubble, align: left"]
wAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACwAAAAADwAOAAAIPQAFCBxI sKCAAQgTKkwocKFDhA0XAnAYUeHEhRUTXlRYEYDHjxs7gvTI8KBEiiYtonS4seTDlS85GpwpMCAA Ow==
http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi..com/favicon.ico [/TD]
[TD="class: soujsbubble soujstr, width: 4"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: soujsbubble soujsbl, width: 4"][/TD]
[TD="class: soujsbubble soujsbr, width: 4"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

UngaBunga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nforce (nvidia ) chipsetli kaliteli bir anakartiyla amd alirsan arada en az %20 hiz farki olur.

ilginc ama nforce chipsetler genelde sadece amd destekli anakartlarda oluyo. ve genelde intell'e acik ara hiz farklari oluyo.
is sedece islemciyi dogru secemkle bitmiyo . islemcinin annesi olan anakarti secerken de dikkat etmek lazim. islemci yahudi annesi musluman ekran karti dinsiz olursa is karisir. amd lerin fsb limitleri genelde daha fazla oluyo . anakart ureticiler yada amd anlasilan intelle ugrasmaktansa nvidia olsun diyolar.[TABLE="width: 37"]
[TR]
[TD="class: soujsbubble soujstl, width: 4"][/TD]
[TD="class: soujsbubble, align: left"]
wAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA%20AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA%20AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA%20AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA%20AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA%20AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA%20AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA%20AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA%20AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA%20AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA%20AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA%20AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA%20AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA%20AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACwAAAAADwAOAAAIPQAFCBxI%20sKCAAQgTKkwocKFDhA0XAnAYUeHEhRUTXlRYEYDHjxs7gvTI8KBEiiYtonS4seTDlS85GpwpMCAA%20Ow==
http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi..com/favicon.ico[/TD]
[TD="class: soujsbubble soujstr, width: 4"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: soujsbubble soujsbl, width: 4"][/TD]
[TD="class: soujsbubble soujsbr, width: 4"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

örneklendirmeye gel :D ayrıca asus republic of gamers serisinden bir anakart ve yine rog serisinden bir nvidia ekran kartı alırsa uçar uçarda niye hörtlattınız?

TheInvasion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
örneklendirmeye gel :D ayrıca asus republic of gamers serisinden bir anakart ve yine rog serisinden bir nvidia ekran kartı alırsa uçar uçarda niye hörtlattınız?
niye bu kartlarin ozelligi ne ki ne ?
noluyo da ucuyolar ? bi bakarim ben yindede.
orneklemeye degil ben sahsen cesit cesit oyunlar programlar anakartlariyla bizzat kendim degisik kategorilerde hiz testleri yapiyorum tabi ulasabildigim kartlarlala. ve sonuc olarak nvidia chipsetli kartlar genede intel chipsetlilere fark atiyo. ve bakinca destekledikleri fsb degerleri de oldukca yuksek intellere kiyaslarsak.

UngaBunga

Asistan
Reaksiyon puanı
0
niye bu kartlarin ozelligi ne ki ne ?
noluyo da ucuyolar ? bi bakarim ben yindede.
orneklemeye degil ben sahsen cesit cesit oyunlar programlar anakartlariyla bizzat kendim degisik kategorilerde hiz testleri yapiyorum tabi ulasabildigim kartlarlala. ve sonuc olarak nvidia chipsetli kartlar genede intel chipsetlilere fark atiyo. ve bakinca destekledikleri fsb degerleri de oldukca yuksek intellere kiyaslarsak.

ha? intel cpu üretiyor nvidia gpu üretiyor :D birbirleriyle yarıştıramazsın ki... ayrıca rog serisi asusun en üst segmentidir

orçotüsi5

Asistan
Reaksiyon puanı
1
intel amd işlemcileri sadce test programların geçebilir sebebi ise çok basit bu test programları intel işlemciler için tasarlanmıştır ayrıca intel işlemcilerinide bu test programlarına göre dizayn ediyor çünkü intel amd işlemcilere test programların çok büyük fark atarken günlülk kullanımda arlarında fark %005 bile değil

bu videoda intel ve amd nin en performanlı işlemcileri karşılaştırılıyor, buyrun: http://www.donanimhaber.com/islemci...-En-hizli-masaustu-islemci-video-inceleme.htm#

yalnız belirtmekte fayda var yanılgıya düşmemen için video başında gösterilen test programlarının sonuçlarını değil detaylı oyun performans sonuçları sunuluyor onları baz almanı tavsiye ederim, bu performans sonuçlarına göre kendi kararını kendin verebilirsiniz

MaDMaT

Asistan
Reaksiyon puanı
43
orçotüsi5 senin gibi düşünüyorum. Bence sonuna kadar haklısın. Herkes, benimde önceki yorumumda da dediğim gibi ne kadar biliyoruz o test sonuclarında alınan puanların anlamını ve bize hisettirdiği etkiyi. :) Puanlara göre bilip bilmeden yorum yapılıyor.

unutulmazx

Doçent
Reaksiyon puanı
14
intel i5 2500k testlerde amd 8150 yi bile geçiyor intelii seç derim

kubisis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şu an elimde fx8120 ve nvidia gtx 560 ti var kasamı ve hard disk imi değiştirmemiştim o nedenle hard diskin windows puanı 5.6 baya kötü onun dışında crysis 2 1050p de ekstrem grafiklerle yaklaşık 45 fps alıyorum işlem konusunda biraz sıkıntılı olsada oyunlarda bir harika eski işlemcim gtx560 ti la core2 duo e7500 dü ve çoğu oyunu oynyamıyordum nerdeyse nba 2k12 den maximum grafik özelliklerinden 90 fps civarı alıyorum am bir sorunu var çok fena halde ısınma yapıyor ve fanı bütün odalar kapalı olsa bile evin diğer ucundaki odadan bile duyuluyor iyi bir kasa alıp fanlarınıda takarsan sorun yok eğer hiç kasmayan ve oyun performansı veren bir bilgisayar istiyorsan amd fx8120 gayet iyi bence

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
i5 i öneririm fakat bu saatten sonra sandy brıdge almak yanlıs olur bıraz daha eklersen i5 3570 k ivy bridge ala bılırsin vede Intel HD 4000 Graphıcs Gpu suda ekrran kartına saglam bır destek olur.

Not (i5 3570 k fx 8150 den daha fazla performans verır kı sen 8120 le karsılastırıyorsun)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben geçen sene 11. ayda 1090T aldım 320 lira civarı idi
2500K da 500 liradan fazlaydı.
anakart farkıda cabası
yani oyunlarda 3-5 fps fark alacağım diye anakart ve işlemciye fazladan 350 lira vermek yerine
350 Tl orta seviye ekran kartına 350 daha eklersen orta-üst seviye olur ki bu da oyun oynayanların daha çok işine yarar