İntel i5 2410 m ısınma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ByBerk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar;

Bilgisayar okuduğum için laptop aldım.c# fln öğreniyoruz.d

Sorun laptop genelde pek ısınmıyor boşta 35 -biraz ağırda max.55 derece takılırken oyunda girdikten 15.dk sonra fln hw monitör ile baktığımda max.95 derece ye kadar çıktı anlık olarak baktığımda 65 derece fln oluyor bu max değer yalnız soğutucu varken işte o sıkıyor canımı sizce normalmi?

Ekran kartı nvdia 540 m onda pek sıkıntım yok max .75 derece çıkıyor bence pek sıkıntı değil bu sizce?

notebook soğutucusu bu değil ama buna benzer bi soğutucu şekli aynı:http://www.hepsiburada.com/Liste/zy...ails.aspx?productId=bs05371&categoryId=106859

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
eğer laptopun kendi yazılımı varsa onu kullanarak güç tüketimini düşük konuma getir. Benim laptopumda Samsung'un Easy Settings yazılımı var. güç planına Eco Mode ayarı ekliyor oeco mod ile sistem performansını düşürüyor hem pil süresi uzuyor hemde laptop ısısı azalıyor.

Eğer yazılımın yoksa güç planından Güç tasarrufunu seçersen yine işlemci ısısının düşeceğine inanıyorum. Ayrıca laptop'u yastık üzeri gibi laptop'un altından alması gereken havayı engelleyecek bir yere bırakma devamlı hava sirkülasyonu olsun. Gerçi laptop soğutucu kullandığına göre böyle bir şey yapmıyorsundur.

Yüksek performans güç planında Crysis 2 oynamaya çalıştım daha oyuna başlamadan işlemcim(i5 2430M) 95 dereceyi gördü. Fakat Dediğim eco mod'da 65-70 derecede oynayabiliyorum.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
kasma sorunu olmasın o zmanda

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
1,7 ghz gibi bir hıza indirgiyor işlemci hızını. ve ben o hızda crysis 2 oynadım hemde yüksek ayarda.