Intel HD Graphics 4600 sorunu

bmwm3gtr09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese merhaba

Ekran kartının driverını kurmadan önce problem yoktu ama ekran kartı driverını kurduktan sonra Intel HD Graphics'de ünlem işareti çıktı(İşlemcim çalıştığı halde,işlemcinin fanı dönüyor) ve HDMI kablosunu anakart girişine takınca görüntü gelmiyor(driver kurmadan önce geliyordu) bende mecburen ekran kartının girişine taktım görüntü geldi, Üstüne birde bilgisayar yavaşladı. Buyrun sorun ile ilgili resim:Ekli dosyayı görüntüle 12620
95g5Y3.png

Ekli dosyayı görüntüle 12620
Bu arada işletim sistemim Windows 8.1 64 bit

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Şuan bilgisayar o kadar yavaşki bu problem yüzünden,yanlışlıkla resmi 3 kere yüklemişim. Yöneticiler el atarsa sevinirim

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sen ekran kartını takmadan mı kurulum yaptın ? Intel 4600 kurmayacaksın sadece R9 290 driverini kuracaksın yanlış yapmışsın.

bmwm3gtr09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten ekran kartının kendi CD sinden kurdum ekran kartı takılıydı

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Geçengün fark ettim masaüstü bilgisayarlarda harici ekran kartı takılıyken bile işlemciye gömülü ekran kartını aygıt yöneticisinde görünüyordu, endişe edecek bir durum yok intel driverinida kur

bmwm3gtr09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eyvallah dostum dediğin çözüm kısmen işe yaradı bilgisayar hızlandı eskisi gibi fakat aygıt yöneticisinde hala ünlem işaretli olarak gözüküyor ve normalde sağ tıklayınca gelen grafik özellikleri şimdi gelmiyor.Eski sürümünü silmeden üstüne yeni sürümünü yüklediğim için olabilir mi?
Eqr6Qq.png

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Eyvallah dostum dediğin çözüm kısmen işe yaradı bilgisayar hızlandı eskisi gibi fakat aygıt yöneticisinde hala ünlem işaretli olarak gözüküyor ve normalde sağ tıklayınca gelen grafik özellikleri şimdi gelmiyor.Eski sürümünü silmeden üstüne yeni sürümünü yüklediğim için olabilir mi?
Sıkıntı yaşamak istemiyorsan ana tavsiyem iki driveri de komple sil önce inteli yükle sonra AMD yi yükle, intel sana ilk başta ünlem işareti olmadığı için yüklü gibi göründü, böyle görünmesine sebeb windowsun standart driver ile çalıştığı için

bmwm3gtr09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İkisinide silersem hdmi kablosunu nereye takacağım? İki giriş var zaten ikisindende görüntü gelmez ki

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
İkisinide silersem hdmi kablosunu nereye takacağım? İki giriş var zaten ikisindende görüntü gelmez ki
neden gelmesinki ister anakart ister harici ekran kartı HDMI yi hiç driver yüklü olmasa bile düşük çözünürlükte pc yi açar, örnek vermek gerekirse sen bilgisayarı ilk açtışında daha driverlar yüklenmemiş oluyor ama sen yinede bios ekranının yazılarını görebiliyorsun.

bmwm3gtr09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önceden işlemcinin driverı yokken anakart girişine takınca görüntü gelmiyordu o yüzden dedim,neyse deniyorum bakalım inşallah olur

neden gelmesinki ister anakart ister harici ekran kartı HDMI yi hiç driver yüklü olmasa bile düşük çözünürlükte pc yi açar, örnek vermek gerekirse sen bilgisayarı ilk açtışında daha driverlar yüklenmemiş oluyor ama sen yinede bios ekranının yazılarını görebiliyorsun.

Intelin driverını kaldırdım şuan görüntü bağdaştırıcısında Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı olarak gözüküyordu onuda kaldırdım fakat şimdi driverın setup'ına tıkladığımda ''Bu sistem,yazılımı yükleme gereksinmelerini karşılamıyor.'' diye hata veriyor

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Önceden işlemcinin driverı yokken anakart girişine takınca görüntü gelmiyordu o yüzden dedim,neyse deniyorum bakalım inşallah olur

Intelin driverını kaldırdım şuan görüntü bağdaştırıcısında Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı olarak gözüküyordu onuda kaldırdım fakat şimdi driverın setup'ına tıkladığımda ''Bu sistem,yazılımı yükleme gereksinmelerini karşılamıyor.'' diye hata veriyor
AMD driverinida kaldır sonra inteli dene olmzasa yine önce amd intel yap sonuç olarak ikisindede ünlem işareti kalmaması lazım

bmwm3gtr09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistem geri yükleme ile Intel HD Graphics düzeldi fakat şimdi CD den ekran kartının driverını yüklemem gerek onu yükleyince de Intel HD Graphics bozuluyor. Ne yapmalıyım?

https://hizliresim.com/Ylq7Oa

bmwm3gtr09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Problemi yeniden kısmen de olsa çözdüm,şuan ikiside problemsiz çalışıyor fakat HDMI kablosunu anakarta takınca bu sefer ekran kartını görmüyor,ekran kartının girişine takınca da bilgisayar bir zamandan sonra kendi kendine kapanıyor nedense