İntel dahili ekran kartı performans problemi

schumi42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisayarım Lenovo Y50 dizüstü bilgisayar, ve bilgisayarda hem dahili hemde harici ekran kartı var. dahili olan intel hd graphics 4600 harici olan da nvidia gtx860m. sıkıntı şu ki google chrome intel ile kullanırken yavaş ve takılarak çalışıyor. Mesela sayfa aşağı inerken takılarak iniyor, yüklemeyi yavaş yapıyor, videolar takılarak oynuyor. ama chrome'un kullanacağı ekran kartını nvidia olana değiştirdiğimde sıkıntı kalmıyor. bilgisayar ilk geldiğinde böyle bir problem yoktu sonradan çıktı bu. son driverları yükledim olmadı, format attım son güncel driverları yine yükledim yine olmadı. böyle birşey ile karşıaşan veya çözümü bilen varmı aranızda.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Intel HD Graphics 4600 ile bile kasmaması lazım. Zaten tarayıcılarda pek NVIDIA'ya geçiş olmaz. Temiz bir iso kalıbıyla tekrar format at sürücüleri lenovonun sitesinden indir yükle. Ekran kartınıda NVIDIA'nın sitesinden yükle. Eğer sorun devam ederse aldığın yere ver göster. Isınma sorunu var mı ? Sistem derecelendirme puanlarını atar mısın ?

schumi42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sistem puanları bunlar
-<WinSPR>

<SystemScore>4.3</SystemScore>

<MemoryScore>7.7</MemoryScore>

<CpuScore>7.7</CpuScore>

<CPUSubAggScore>7.9</CPUSubAggScore>

<VideoEncodeScore>7.6</VideoEncodeScore>

<GraphicsScore>4.3</GraphicsScore>

<Dx9SubScore>4.3</Dx9SubScore>

<Dx10SubScore>0</Dx10SubScore>

<GamingScore>4.3</GamingScore>

<StdDefPlaybackScore>TRUE</StdDefPlaybackScore>

<HighDefPlaybackScore>TRUE</HighDefPlaybackScore>

<DiskScore>7.65</DiskScore>

</WinSPR>

sürücüleri intel'in kendi sayfasından indirdim, kurduğum windows kalıbında sıkıntı yok çünkü ilk aldığım zamanlarda da aynı iso'dan kurmuştum sorunsuz çalışıyordu. aldıığım yer amerika gösteremem :) ısınma sorunu da yok gayet normal çalışıyor 40 dereceler civarında.

schumi42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
175 kişi bakmış ama yardımcı olacak kimse çıkmamış, arkadaşlar bi ilgilenin şu işle lütfen