Intel Core i5 460M 2.53 GHZ 4 GB 500 GB 15.6

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sen ne istiyorsun laptoptan onu söyle ilk önce :)

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Performans :) Oyun Ağır programları kaldırabilme. Pili uzun kilosu az gözü ela saçı sarı olsun :)

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ekran kartı kötü
amd 5650 olnı bul enaz

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Fena değil.İyi bir sistem.Seni keser :)

zeko16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum ben bu bilgisayarı kullanıyorum tavsiye ederim tasarım olarakta performans olarakta memnunum. 3 ay önce bimeksten 1 günlük internet satış fiyatıyla 1350 tl ye aldım. mağazada 1600 tl idi. internetten tek çekim alırsan bimekste biraz indirim oluyor. yalnız hp lerdeki gibi bunda da 30 gb (D) 450 gb (C) var. d de driverlar var ve kullanırken kurtarma diski oluşturuyorsun. format atacağın zaman ya en başa dönüyorsun yada kurtarma diskini oluşturduğun zamana. tabi diğer bilgileri yedeklemen gerekiyor. yada en başta bunlarla uğraşmak istemiyorsan hard diski sil tekrar istediğin boyutlarda bölersin ben şimdilik bölmedim gittiği kadar gitsin böyle. biraz uzun yazdım ama aklına takılan olursa sorarsın.

---------- Post added at 01:38 ---------- Previous post was at 01:36 ----------

ekran kartı 1 gb nvidia pili 3,5 saat civarında gidiyor sallama değil denedim.

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çok iyi o zaman ergonomık olarak tasarımından memnunmuusn peki?

zeko16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tasarım bence güzel dışı ve klavye siyah iç kasa gri alüminyum.güzel duruyor. ısınma problemi yok kasanın alüminyum olmasından fanı güçlü sessiz moduda var geceleri mesela sesi düşürmek için artı fan temizleme özelliği var dokunmatik fan tuşuna bastığın zaman 2 dk. boyunca içerideki tozu dışarı atıyor kullanım kılavuzunda ayda bir yapılması tavsiye ediliyor. arka kapağı açtım içerde işlemciden fana kadar dolaşan bi alüminyum boru gibi bişey var o da soğutmaya yardımcı oluyor.

zeko16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bimekse falan bi uğra yakındam gör bence ben ilk mağazada baktım ama internetten aldım.

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yarın bakacağız artık bimeksten ama ben beğendim Lenovo Y550 kullanıyor arkadaşım o çok memnun markayı ona güvenerek alıyorum zaten.

zeko16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartı bence iyi zaten teknolojinin sonunu alamazsın. aynı özellilte toshiba gibi bilgisayarlar 1800den başlıyo

---------- Post added at 01:55 ---------- Previous post was at 01:53 ----------

lenovonun sitesinde tarihçe var adamlar IBM kökenli bi gözat kafanda şüphe kalmaz ayrıca ben almadan chip dergisi bu bilgisayarı 2 sayfa ürün incelemesi yaptı

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bilgisayar iyi ama oyun oynamak istiyosan nVIDIA GeForce 310M dan uzak duracaksın.en azından hd5730 yada envidia 460m gibi bişi alıcan.mobil model ekran kartları masaüstü modellere göre baya güçsüzdür.dün mü ne biri bi lenovo leptop alacaktı.sordu nasıl iyimi diye.onda 5730 vardı ve 2000 tl mi neydi.şu anda özellikle kaliteli markaların oyuncu leptopları pahalı.bencd bence vaktin varsa bekle.bikaç ay içinde fiyatlar düşecek.eğer o leptop u aldıktan sonra antialiasing bile açamazsan yazık olacak.hele bikaç sene sonraki oyunları çok zor açarsın.ki leptoplarda sonradan e. kartı yükseltimi zor ve pahalı.dikkatli ol.oyuncuyum diyosan ekran kartına önem ver.mesela yakında crysis 2 çıkacak.pc nin zorlanma ihtimali çok yüksek.not:esas uzmanlık alanım donanımdır.artık gerisi sana kalmış.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ev arkadaşım Ankara MediaMarkt den 15 Ocakta Hp Pavilion dv6-3113et aldı.. 1400 TL ye..
WR162EA_190x170.jpg

HP Pavilion DV6-3113et

İşlemci: Intel® Core™ i5-460M 2,53 GHz, önbellek 3 MB
Ram: 6 GB DDR3 (1 x 2048 MB + 1 x 4096 MB)
HDD: 500 GB SATA 7200 rpm
Ekran Kartı: ATI Mobility Radeon™ HD 5650 1 GB DDR3
İşletim Sistemi: Windows 7 Home Premium 64 Bit

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İyi güzel de hp ler cok arıza verıyor artı cayır cayır yanıyor. Bunda var mı öyle bir sorun,?

Bu ekran kartı işinden anlamadım gitti be 1gb olması yetmiyor mu daha hangi kriterlere bakmak gerekiyor.

Ayrıca anlayanınız varsa konu dışı olacak ama bu ekran kartı değiştirilebiliyor mu? Yani yükseltebilir miyim bunu?
http://i1102.hizliresim.com/2011/2/19/7028.jpg

Eyupoqlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Media Markt'te çalışıyorum ve sorunsuz ürünlerden biri bu arkadaşım.Çok beğeniyorum Lenovoyu.Klavye kullanımı cok rahat,tasarım harika.Şikayet yok.Şimdiden hayırlı olsun

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Media Markt'te çalışıyorum ve sorunsuz ürünlerden biri bu arkadaşım.Çok beğeniyorum Lenovoyu.Klavye kullanımı cok rahat,tasarım harika.Şikayet yok.Şimdiden hayırlı olsun

Hocam sorunsuz derken de mı lenovadan bahsedıyorsun? Ayrıca HP hakkında ne dıyorsun?

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bu ekran kartı işinden anlamadım gitti be 1gb olması yetmiyor mu daha hangi kriterlere bakmak gerekiyor.

Ayrıca anlayanınız varsa konu dışı olacak ama bu ekran kartı değiştirilebiliyor mu? Yani yükseltebilir miyim bunu?
http://i1102.hizliresim.com/2011/2/19/7028.jpg
"Oyun Ağır programları kaldırabilme." dediğine göre
http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5650.23697.0.html
buradan bakabilirsin
senin notebook ekran kartı 3. sınıfta
5650 ise enazından ikinci sınıf.

Eyupoqlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
az önce yaptığım yorum Lenovo içindi.Hp yi ne bana sor ne başkasına :) Hp ye para vermem.İlk Üç Favorim;
Lenovo,Samsung,Dell . Lenovo Z560 çok kaliteli bir üründür.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bütün laptoplarda (windows 7 için konuşuyorum), oyunlara girmeden önce güç ayarlarını yüksek performansa getirmek gerekiyor. Yoksa tasarruf modunda yük biner işlemciye ısınır kapatır. Bende Samsung R522-JS01TR var, normalde güç tasarrufu modunda çalışıyor oyunu öyle açarsam 45 dk ya kalmıyor kapanıyor ısınmaktan, yüksek moda alırsam tık yok fazla ısınmada yok. Bu gösterdiğim hp de çift ekran kartı var. i5 işlemci, 6 gb ram ve 500 gb harddiski var. Ekran kartının biri intel diğeri ati hd 5650. Pildeyken intel kullanıyor şarzı fazla yemesin diye tabi ki değiştirebiliyorsun onuda, yüksek mod da ise ati çalışıyor. Ati 5650 ekran kartı directx 11lidir. Pes 2011, call of duty 7 çok rahat çalıştırıyor donmada yok. Şu adresten laptop için ekran kartı sıralaması var. İstersen oraya bakarakta karar verebilirsin lenovo da ki ekran kartının nasıl birşey olduğunu. Hp nin bu modeli çok iyi istersen sitelerde ki fiyatına bakabilirsin ne kadar istiyorlar. MediaMarkt de çok uygun fiyatı..

Ekran Kartının Sıralamadaki Durumu;
74. ATI Mobility Radeon HD 5650 (HP - EnverYigit)
91. NVIDIA GeForce GT 420M (Packard Bell - CODON)
155. NVIDIA GeForce 310M (Lenovo - uSuLca)