İntel Core i5 3230M hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogyper23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ogyper23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İntel Core i5 3230M hakkında bilgisi olan varmı gpu durumu oyun ve uygulama performansı nedir önerirmisiniz

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
İntel Core i5 3230M hakkında bilgisi olan varmı gpu durumu oyun ve uygulama performansı nedir önerirmisiniz

Gayet iyi bir işlemci..

11ik085.png

deq

Asistan
Reaksiyon puanı
1

merhaba, ekran kartı özelliklerini de ekleseydin oyun oynama hakkında bilgi verirdik, ama i5 işlemci yerine i7 almanı tavsiye ederim.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
merhaba, ekran kartı özelliklerini de ekleseydin oyun oynama hakkında bilgi verirdik, ama i5 işlemci yerine i7 almanı tavsiye ederim.

i5 3230M mobil işlemci, Bu işlemcide en düşük ekran kartı hd graphics 4000 olur en fazlada GTX660M ekran kartı kullanılır..

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
i5 alma çok uygulama açinca felan mesela 2 tarayici 2 program birde muzik açinca vay haline i7 al 4 çekirdek ileriye dönük olsun
oyunlarda pek farkeden bişey olmaz bana göre i3 le i5 ayni gibi bir turbo var işte başkada bir özeligi yok önbelek felan ayni ghz den dolayi puanlari fazla
oyun felan derken hd 4000 le ne yapila bilirse o tabi i5 le gpu performansi i7 ayni olmaz tabi istersen haswell işlemcili leptoplara veya harici ekran karti
olan leptoplara bakabilirsin

SertKhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
i5 işlemcili laptopların ömürleri kısa ama yabana atılır cinstende değil tabi. ben 3 yıl oldu i5 işlemci kullanıyorum artık yavaş yavaş hissettiriyor beni değiştir diye tabi aynı anda ilk başlarda 3 5 oyun açma olayına aşina olduğum için bu beni sıkmaya başladı yoksa çok rahat çizim oyun gibi işlerini görür. i7 nin çıkışıyla i5 fiyatlarında düşüş başladı bu da demektir i7 i5 e göre daha dinamik daha hızlı yoksa durduk yere bu kadar sarsmazdı i2 farklılık

Tarkan0+

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş benimde laptop'um bu işlemciye sahip gayet performanslı bir işlemci şimdiye kadar bir sorun yaşamadım Call Of Duty Ghost oynuyorum normal ayarlarında şimdiye kadar bir kasma ya da donma sorunu olmadı ayrıca arkada bir sürü uygulama v.s. açıkken

sosos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
NE kadar pc den anlamayan adam varsa gelmiş konu altına yazmıs anlasılan...
Birincisi işlemciye göre en fazla su ekran kartı dır demek yanlıs ki günümüzde 740 larla satılıyor bu işlemci...
İ 5 alma cok uygulama acınca sapıtıyor diyen arkadaş hayatında hiç i5 görmemiş belliki İ5 işlemcidede 4 cekirdek vardır i7 dede... i7 de ekstradan sanal 4 işlemci daha olusturulur. Ve her program için kullanılamaz bu özellik... İ5 ille i7 nin oyunda hiçbir farkını göremezssiniz ve i5 işlemci 2 tarayıncı 2 programla kasmaz. İ5 ile i 3 aynı diyen en fazla su kart olur diyenler nasıl bir cehalet içindesiniz ve belliki hiçbir bilginiz yok ama biliyormus gibi yazıp birde insanları yanlış yönlendiriyorsunuz..

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
NE kadar pc den anlamayan adam varsa gelmiş konu altına yazmıs anlasılan...
Birincisi işlemciye göre en fazla su ekran kartı dır demek yanlıs ki günümüzde 740 larla satılıyor bu işlemci...
İ 5 alma cok uygulama acınca sapıtıyor diyen arkadaş hayatında hiç i5 görmemiş belliki İ5 işlemcidede 4 cekirdek vardır i7 dede... i7 de ekstradan sanal 4 işlemci daha olusturulur. Ve her program için kullanılamaz bu özellik... İ5 ille i7 nin oyunda hiçbir farkını göremezssiniz ve i5 işlemci 2 tarayıncı 2 programla kasmaz. İ5 ile i 3 aynı diyen en fazla su kart olur diyenler nasıl bir cehalet içindesiniz ve belliki hiçbir bilginiz yok ama biliyormus gibi yazıp birde insanları yanlış yönlendiriyorsunuz..

darboğaz denen bir şey var ancak bu i5 ile i7 de farketmez ikisi de en iyi ekran kartını destekler burda haklısınız
ama i5 i7 konusuna gelince masaüstü gibi değil durum notebooklarda
masaüstünde i3 2/4 i5 4/4 i7 4/8 core/thread e sahiptir
ancak dizüstünde çoğu i5 belki de hepsi 2/4 core/thread hatta bazı i7 ler bile 4/8 olmayabiliyor i7 olup 2/4 olan ultrabook işlemcileri var.

i3 ile i5 in notebook platformunda core/thread bakımından aynı olduğu doğru ve i3 lerde turbo boost yok

bu da kanıt: http://ark.intel.com/compare/76085,75112,80345,80344,76346