İnsansı Robot Yapımı Projemiz İçin Sponsor Arıyoruz! Sponsora Büyük Hediye!

yapayzekalı

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Arkadaşlar humanoid bir robot projemiz var. Projemizin tasarım basamağına başladık. Ancak diğer 3D Printer Friendly robot projelerini de incelemek ve onlardan ilham almak istiyoruz. İlk tercihimiz olan robot inmoov. Aşağıda robotun görsellerini ekledik.

InMoov_Wheel_1.jpg
CHjXhbWWEAAt5y-.jpg

Robot hakkında daha detaylı bilgi; inmoov.fr

Çalışır haldeki videosu:
Öncelikle robotun 3D baskısı alınacak servolar vs vs baya bütçe gerektiriyor.
Sponsor olan abime robotu yapıp inceledikten sonra çalışır şekilde teslim edeceğim.
Amaç sadece robotun tasarımını vs incelemek ve deneyim sahibi olmak.
Şimdiden teşekkürler.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Anladığım kadarıyla bu robot sizin ilham kaynağınız ama para yok ? Ve tasarım aşamasını bilgisayarda yapsanız bile pratikte donanımsal olarak imkanlarınız veya atölyeniz yok, doğru mu anladım..?

yapayzekalı

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Anladığım kadarıyla bu robot sizin ilham kaynağınız ama para yok ? Ve tasarım aşamasını bilgisayarda yapsanız bile pratikte donanımsal olarak imkanlarınız veya atölyeniz yok, doğru mu anladım..?
Gayet doğru hocam. Şuanda atolye olarak arkadaşın geniş bir odası var orayı kullanıyoruz. Donanım olarak yine arkadaşın İntel Pentium G4560 ve RX 570 kombinasyonundan oluşan toplama sistemini kullanmaktayız. 3D printer almaya çabalıyoruz ancak fiyatlar malum

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Robot ayrıntılı eklem ve dijital hatlara sahip, sen bu işin üstesinden gelebilirsen seni bence hemen üniversiteye alırlar ama bu inandırıcı değil... Başarılarınla referansların önemli burada...

Büyük bir proje bu, küçükten küçükten, imkanlarınız nispetinde projeler geliştirin... Ve çevrenizden öncelikle de okulunuzdan ve bağlı bulunduğunuz MEB kaynaklarından beslenin ki çalışmalarınız resmi kaynaklarca da izlenebilsin.

Yok illa biz büyük proje tasarlayacağız derseniz de ortaya yarım yamalak da çıksa eğer yeterli yetkinliğe sahipse tasarım modelleriniz TUBİTAK mutlaka değerlendirir.

yapayzekalı

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Robot ayrıntılı eklem ve dijital hatlara sahip, sen bu işin üstesinden gelebilirsen seni bence hemen üniversiteye alırlar ama bu inandırıcı değil... Başarılarınla referansların önemli burada...
Aslında şimdiye kadare hep web, android, windows yazılımları ile ilgilendim, ücretli olarak yazılım geliştiriciliği yaptım. Fiyatlardan dolayı aurdiuno ile tanışamadım. Ailem teknolojiye bu kadar bağlı olmamı pek hoş karşılamıyorlar. Ben de genellikle çalışmalarımı aileme belirtmeden yapıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ailem sürekli 'senin işin bu mu, senin tek işin okumak' gibi sözler sarfediyorlar.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551

Hangi ilde oturuyorsun, hangi üniversite var orada :) O üniversitenin robot kulupleri ile eğer gerçekten kendinize güveniyorsanız iletişime geçin ve kendinizi gerçek anlamda yetiştirin. Yukarıdaki okul üniversite ve Tubitak bağlamında çok başarılı bir okul, iletişime geçip tüm merak ettiğin konularda soru sorabilirsin.

yapayzekalı

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
21

Hangi ilde oturuyorsun, hangi üniversite var orada :) O üniversitenin robot kulupleri ile eğer gerçekten kendinize güveniyorsanız iletişime geçin ve kendinizi gerçek anlamda yetiştirin. Yukarıdaki okul üniversite ve Tubitak bağlamında çok başarılı bir okul, iletişime geçip tüm merak ettiğin konularda soru sorabilirsin.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, iletişime geçeceğim. Erciyes Üniversitesi var bura da

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, iletişime geçeceğim. Erciyes Üniversitesi var bura da
Eğer robotik merakın varsa derslerini de ihmal etmeden (çünkü o dersler sana ileride gerçekten lazım olabilir) emin adımlarla yolunda ilerle, ailen senin ciddi ve başarılı olduğunu gördükçe gurur duyacaktır. Üniversite robot kulupleri sana en güzel sponsorluğu yaparlar, emin olabilirsin :)

EKİBİMİZ | T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEKATRONİK KULÜBÜ

Altta ins hesapları da var sanırsam...

yapayzekalı

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Eğer robotik merakın varsa derslerini de ihmal etmeden (çünkü o dersler sana ileride gerçekten lazım olabilir) emin adımlarla yolunda ilerle, ailen senin ciddi ve başarılı olduğunu gördükçe gurur duyacaktır. Üniversite robot kulupleri sana en güzel sponsorluğu yaparlar, emin olabilirsin :)

Kendileriyle iletişime geçtim yanıt beklemekteyim

yapayzekalı

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
21

Hocam arkadaşlarla ve birkaç firma ile iletişime geçtim. Tamamından olumsuz yanıt aldım maalesef.