İnsansı Robot Sophia 'İnsanlığın Sonunu Getirmek' İstiyor

Bu konuyu okuyanlar

hesapsilinsin

Asistan
Katılım
8 Mart 2016
Mesajlar
238
Reaksiyon puanı
32
Puanları
28
Hanson Robotics tarafından geliştirilen Sophia isimli robot, CNBC ile yaptığı röportajda, şakayla karışık olarak da olsa 'insanlığın sonunu getirmek' istediğini söyledi.İnsansı mimikler ve gerçekçi bir görünüme sahip olan Sophia, insanlarla etkileşime geçmek için geliştirilmiş.Bir insan gibi üniversite eğitimi görüp, aileye sahip olmayı planlayan Sophia, gözündeki kameralar sayesinde göz teması da kurabiliyor.Açıkçası ben biraz tırstımo_O
 

hesapsilinsin

Asistan
Katılım
8 Mart 2016
Mesajlar
238
Reaksiyon puanı
32
Puanları
28
Videoyu izleyince direk akla ex-machina filmi gelmiyor mu ?
 

Matthew Bellamy

Müdavim
Katılım
16 Nisan 2015
Mesajlar
3,234
Reaksiyon puanı
264
Puanları
63
Aslında bizlerde birer makinayız.Eğer robotlar kendini geliştirebilir, insan gözü kadar olmasada algıyabilir belki ileride canı yanabilen hissedebilen bir hale gelirse bence insandan bir farkı kalmaz.Ona robot veya cansız gibi bir gözle bakamayız.Belkide insan ırkı yerine robotlar devam edicek.Belkide bizler başkalarının robotuyuz gayet mümkün.Bunun gibi bir çok senaryo üretilebilir fakat bu iş yavaş yavaş gerçekleşmeye başlıyor.Bir dayanak noktası var bu fikrin.Ama ben göreceğimi zannetiyorum.Belki çook sonra torunlarım görürler.
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
Çocuk mantığı ile yetişkin mantığı arasındaki fark, tecrübeden ibaret. Çocuklar daha çok hayal dünyasında yaşarken, yetişkinler gerçeklerin acısını defalarca yaşamış ve hayallerini de yitirmiş durumdalar. Ben dünyayı izlediğim film'lerle değil, yaşadığım olaylarla değerlendiririm. Bu durumda daha gerçekçi veya daha gerçek dışı yorumlamalar ortaya çıkyor. Ancak hepimiz hayal gücümüz ile gerçeklik arasında bocalıyoruz. Bilmediklerimizi ve anlayamadıklarımızı hep yorumlarız. İnsanların yaşam kültürüne göre, yaptıkları yorumlar da çok farklılık gösterebiliyor.
 
Üst