İnsanların çoğunun fakir öleceği gerçeği

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Gelin bir hesap yapalım

İyi bir okul okudunuz 24 yaşında işe basladınız

40 yıl çalıştınız

ortalama aylık maaşınız 6000 tl

6000x480=2,880,000 tl

Evet hayatınızın değeri yuvarlak bir hesapla 3 milyon lira

Oysaki 3 milyon lira Zenginlerin 1 yıllık hatta belkide 1 aylık kazancı iken sizin bir ömür paranız.

Hele hele Turkiye gibi ortadoğu ülkesinde yaşamıniz daha zor.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Peki bunu bir de dünya geneline vuralım. Bir çok insan bu parayı bulamayıp açlıkla mücadele ediyor.

Ayrıca zenginlikte gelen paranın çoğu da meşru yollardan gelmiyor. Mesela bizim ünlü zengin ailelerimize bakın illaki o paralarda birilerinin hakkı mutlaka vardır.

Yani tamam yaşam standartlarımız pek yüksek değil. Ama üstte söylediklerimi de göz önünde bulıunduralım.

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Bir vasfı olmayan, iki kelime konuşmaktan aciz ünlüler bile ayda 200 bin tl kazanıyor.

6 sene okumus+ ingilizce bilen doktorlar ortalama 10 bin tl alıyor

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Aileden gelen mal mülk yoksa, ne kadar iyi okuldan mezun olursan ol bir başarı hikayesine ihtiyaç var yoksa kazanç belli haklısın tabi

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Elimizdekinin kıymetini bilemediğimiz sürece, sahip olduklarımızla mutlu olmayı başaramadıkça... böyle konuları görmek şaşırtmıyor beni. Forum nickinizin hakkını vermişsiniz bu konuyu açarak lakin bunu bir gönderme olarak algılamayın isterim. Para ise kolay kazanılmayan hayatı idame ettirme birimi, dünyanın en zengin insanlarının geçmişine dönüp baktığınızda bu seviyeye kolay yoldan erişemediklerini anlıyorsunuz ki öyledir zaten. Size burada hayat dersi verme yetkisine sahip değilim fakat bir şeyi unutuyoruz... Maddi kaynak ne kadar önem taşıyorsa Maneviyat'da o kadar önem taşır. Ruhsal doygunluk ve pozitiflik yakalanırsa insan dünyanın gönül bakımından en zengin insanı olur.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Köle gibi yaşıyoruz aslında.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Bir lokma ekmek bulamayıp ölen insanlar var arkadaşlar. Şükretmeyi ne zaman öğrenecegiz bilmiyorum.

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Parayi boşverin biraz mutluluk ve H. ..

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Daha çok kazanmalısın, en çok sen kazanmalısın, sen en iyisine layıksın. Hırs hırs hırs.

Ayda 6000 tl maaş alan bir kişi bir arabaya bir eve bir aileye sahip olur sofrasında yemek sırtında ceketi olur.

Ayda 6.000.000 tl kazanan adam peki bu kişiden daha fazla neye sahiptir?

Uçak, yat, güzel hatunlar, sınırsız eğlence partileri?

Yüzlerce araban olsa aynı anda bineceğin bir tane. Binlerce evin olsa içinde yaşayacağın kaç tane?

Her gün günde 10 kıyafet değiştirsen ne olur?

Ne kadar zengin olursan ol kaç tabak yiyebilsin?

Dünyanın sayılı zenginlerindendi Sakıp Ağa. Tüm servetini vermeye razıydı engelli oğlunu tedavi ettirebilmek için ama yetmiyordu işte parası...

Yukarıda yazdım neye sahip zenginler?
Teknolojik oyuncaklar, lüks arabalar, yatlar katlar, uçaklar. Sınırsız alkol eğlence güzel kızlar...

Bunlar filmlerin dizilerin hayatları.

Zenginler de hasta oluyor, milyarlarca doları olup doktorun verdiği perhiz yüzünden iki lokmayı ağız tadıyla yiyemeyen çok var...

Zenginler de bir şeyler kaybettiklerinde üzülüyor.

Zenginler de sıkılıyor.

Zenginler de seviyor ama sevildiklerinden belki hiçbir zaman emin olamıyor. Serveti gittiğinde hala sevilecekler mi hiç bir zaman bilemiyorlar...

Zenginler de aynaya baktıklarında kendilerinde kusurlar görüyorlar...

Zenginliği ve zenginleri gözünüzde büyütürseniz kendinizi küçükttükçe küçültür ezildikçe ezilirsiniz.

Zengin olsam neler yapardım düye düşünün hayaller kurun ama zengin olmanın yanında getirdiği sorumluluğu da düşünün. Zenginliği nasıl koruyacaksınız onu da düşünün. Zenginliği korumak için zamanınızdan sağlığınızdan ne kadar harcayacaksınız onu da düşünün. Bir gün zenginliği kaybederseniz yüksekten düşmek ne hissettirir onu da düşünün.

Ayda 6000 kazananı küçümserseniz.
İçinde yaşadığınız ORTADOĞU ülkesini küçümserseniz sadece çok kazananlara bakarsanız hayatınızı mıutsuzluğa mahkum edersiniz.

6000 değil bu gün asgari ücret 1600 kazanıyorsanız 7 milyarlık insan nüfusunun 5 milyarından daha zenginsiniz demektir.

Üstelik bu hayatta insanı mutlu edecek yaşamaya değecek binlerce neden BEDAVA. Ya da bedava gibi.

Mesela benim için güneş doğmaya yakın bir yaz sabahı serinlikte kuşların senfonisini dinlemek en elit salonlarda en pahalı biletlerle gidilen herkesin birbirine tepeden baktığı konserlerden katbe kat daha değerlidir.

Menüsü 600 dolar olan yemekten daha lezzetlidir annemin yaptığı basit(!) bir yemek.

Sırf servetim için yanımda gördüğüm insanlardan çok daha değerlidir dost meclisinde arkadaşlarımla yaptığım muhabbet.

Rızkı veren Allah’a isyan edeceğinize, elinizdekilerin kıymetini bilin.

Beğenmediğiniz ülkenizde sahip olduğunuz imkanların dünyada milyarlarca insanın hayal dahi edemediğini arada bir düşünün.

Neyse yada tam tersini düşünün hırsınızla kendi kendinizi yiyin, alın elinize kalemi defteri hesap edin kim ne kazanmış, kim ne yemiş, kim nerede hangi sarayda yaşamış, kim hangi marka arabaya binmiş, kim hangi kızı hangi imkanları ile tavlamış? Hepsini kendinize dert edin. Çok çalışın hergün bir önceki günden daha çok çalışın kazandıkça daha çok kazanın.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Küçük bir düzeltme: Türkiye Ortadoğu'da değildir.

Ve herkes zenginiyle fakiriyle imtihan ediliyor.. Dünya kötüler için bir cennet iyiler için bir cehennem gibidir. O yüzden o fakir şu zengin meselesi değil, mesele gönlü zengin olabilmektedir.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bir vasfı olmayan, iki kelime konuşmaktan aciz ünlüler bile ayda 200 bin tl kazanıyor.

6 sene okumus+ ingilizce bilen doktorlar ortalama 10 bin tl alıyor
Yalnız bu dediğin doğru bi dengesizlik var.
Mesela şu başımıza çıkan youtuburlar. Geçenlerde kızın bi tanesi aylık kazancım 40 bin tl diyor. Videolarını şöyle bi inceledim. İpe sapa gelmez saçma sapan şeyler. Yavv kız sevgilimle buluşmaya gidiyorum diye video çekmiş milyonlarca tıklanma izlenme var. Valla ben anlamıyorum bu nasıl bi saçmalıktır böyle. Yani böyle bi dengesizlik var.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Daha çok kazanmalısın, en çok sen kazanmalısın, sen en iyisine layıksın. Hırs hırs hırs.

Ayda 6000 tl maaş alan bir kişi bir arabaya bir eve bir aileye sahip olur sofrasında yemek sırtında ceketi olur.

Ayda 6.000.000 tl kazanan adam peki bu kişiden daha fazla neye sahiptir?

Uçak, yat, güzel hatunlar, sınırsız eğlence partileri?

Yüzlerce araban olsa aynı anda bineceğin bir tane. Binlerce evin olsa içinde yaşayacağın kaç tane?

Her gün günde 10 kıyafet değiştirsen ne olur?

Ne kadar zengin olursan ol kaç tabak yiyebilsin?

Dünyanın sayılı zenginlerindendi Sakıp Ağa. Tüm servetini vermeye razıydı engelli oğlunu tedavi ettirebilmek için ama yetmiyordu işte parası...

Yukarıda yazdım neye sahip zenginler?
Teknolojik oyuncaklar, lüks arabalar, yatlar katlar, uçaklar. Sınırsız alkol eğlence güzel kızlar...

Bunlar filmlerin dizilerin hayatları.

Zenginler de hasta oluyor, milyarlarca doları olup doktorun verdiği perhiz yüzünden iki lokmayı ağız tadıyla yiyemeyen çok var...

Zenginler de bir şeyler kaybettiklerinde üzülüyor.

Zenginler de sıkılıyor.

Zenginler de seviyor ama sevildiklerinden belki hiçbir zaman emin olamıyor. Serveti gittiğinde hala sevilecekler mi hiç bir zaman bilemiyorlar...

Zenginler de aynaya baktıklarında kendilerinde kusurlar görüyorlar...

Zenginliği ve zenginleri gözünüzde büyütürseniz kendinizi küçükttükçe küçültür ezildikçe ezilirsiniz.

Zengin olsam neler yapardım düye düşünün hayaller kurun ama zengin olmanın yanında getirdiği sorumluluğu da düşünün. Zenginliği nasıl koruyacaksınız onu da düşünün. Zenginliği korumak için zamanınızdan sağlığınızdan ne kadar harcayacaksınız onu da düşünün. Bir gün zenginliği kaybederseniz yüksekten düşmek ne hissettirir onu da düşünün.

Ayda 6000 kazananı küçümserseniz.
İçinde yaşadığınız ORTADOĞU ülkesini küçümserseniz sadece çok kazananlara bakarsanız hayatınızı mıutsuzluğa mahkum edersiniz.

6000 değil bu gün asgari ücret 1600 kazanıyorsanız 7 milyarlık insan nüfusunun 5 milyarından daha zenginsiniz demektir.

Üstelik bu hayatta insanı mutlu edecek yaşamaya değecek binlerce neden BEDAVA. Ya da bedava gibi.

Mesela benim için güneş doğmaya yakın bir yaz sabahı serinlikte kuşların senfonisini dinlemek en elit salonlarda en pahalı biletlerle gidilen herkesin birbirine tepeden baktığı konserlerden katbe kat daha değerlidir.

Menüsü 600 dolar olan yemekten daha lezzetlidir annemin yaptığı basit(!) bir yemek.

Sırf servetim için yanımda gördüğüm insanlardan çok daha değerlidir dost meclisinde arkadaşlarımla yaptığım muhabbet.

Rızkı veren Allah’a isyan edeceğinize, elinizdekilerin kıymetini bilin.

Beğenmediğiniz ülkenizde sahip olduğunuz imkanların dünyada milyarlarca insanın hayal dahi edemediğini arada bir düşünün.

Neyse yada tam tersini düşünün hırsınızla kendi kendinizi yiyin, alın elinize kalemi defteri hesap edin kim ne kazanmış, kim ne yemiş, kim nerede hangi sarayda yaşamış, kim hangi marka arabaya binmiş, kim hangi kızı hangi imkanları ile tavlamış? Hepsini kendinize dert edin. Çok çalışın hergün bir önceki günden daha çok çalışın kazandıkça daha çok kazanın.
İçimden geçenleri bir bir yazmışsınız hepsine katılıyorum. ayrıca ölüm gibi bir eşitleyici var çok şükür zenginde ölüyor fakirde önemli olan ondan sonrası...Hesabını veremeyeceğimiz zenginliklerden Allah korusun

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
isyan etmeyi bırakıp da işimize baksak zararımız azalır en azından :)
ağlamak bi fayda kazandırmaz :D

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Alayının canı cehenneme para düzeni ile yürümez bir gün elbet son bulur kendi kendine zaten....

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Paranın canı cehenneme. Açık konuşayım ailemin geliri üstlerde. Hiç takmıyorum. Umurumda değil açıkçası. Ara sıra ihtiyacımı karşılasın yeter. Buna da şükür deyip geçiyorum. Bana 100.000 tl maaşlı ünlülükmü yoksa 3500 tl maaş ile bir meslekmi deseler açıkçası 3500tl olanı seçerim. Paradan nefret ediyorum.