- Reaksiyon puanı
- 47
Efendimiz;
İnsanlar uykudadırlar,ölünce uyanırlar" buyurmuştur.
Bir gün Behlül Danâ Hazretleri halife Harun Reşid’e misafir olur.
Gece sultanın sarayında kalır.
Sabah olunca sultan Behlül’e “geceyi nasıl geçirdiğini” sorar:
Behlül de:
"Sultanım dün gece bir rüya gördüm Dünyanın bütün toprakları benim oldu, tek hükümdar bendim. Bütün hazinelere sahip oldum, emrim altında binlerce insan vardı…” der.
Sultan gülerek “Ey Behlül çok güzel, ama gözlerini açınca desene bana, o zenginlikten, o saltanattan, o hazinelerden ne kaldı sana?”
Behlül:
Doğrudur sultanım, der, gözümü açınca hiçbir şey kalmadı.
Peki siz bana söyler misiniz?
Gözünüzü kapatınca size ne kalacak?
Evet dostlarım;
Eğer inanıyorsak, bir gün haşir sabahında sadece kefenimizle uyandığımız vakit aynen Behlül'lün haline düşmemiz ne acı olur.
Yaptığım bütün yatırımlar,dikdiğimiz saray yavrusu gibi evler,kışın yazı,yazın da kışı aratmayacak arabalar;hepsi ama hepsi dünya uykumuzdaki rüyamızın bir parçası.
Sonuç;3 metre cepsiz kefen.
Gitti bütün o yatırımlar,yatlar,katlar,arabalar.
Hepsi geride bıraktığımız varislerin oldu.
Ama yatırımlarımız kabrin arka tarafı için ise;endişelenmemize,üzülmeye hiç gerek yok.
Uyandığımızda yatırımlarımıza kavuşmak temennisiyle
Saygılarımla
Mehmet
İnsanlar uykudadırlar,ölünce uyanırlar" buyurmuştur.
Bir gün Behlül Danâ Hazretleri halife Harun Reşid’e misafir olur.
Gece sultanın sarayında kalır.
Sabah olunca sultan Behlül’e “geceyi nasıl geçirdiğini” sorar:
Behlül de:
"Sultanım dün gece bir rüya gördüm Dünyanın bütün toprakları benim oldu, tek hükümdar bendim. Bütün hazinelere sahip oldum, emrim altında binlerce insan vardı…” der.
Sultan gülerek “Ey Behlül çok güzel, ama gözlerini açınca desene bana, o zenginlikten, o saltanattan, o hazinelerden ne kaldı sana?”
Behlül:
Doğrudur sultanım, der, gözümü açınca hiçbir şey kalmadı.
Peki siz bana söyler misiniz?
Gözünüzü kapatınca size ne kalacak?
Evet dostlarım;
Eğer inanıyorsak, bir gün haşir sabahında sadece kefenimizle uyandığımız vakit aynen Behlül'lün haline düşmemiz ne acı olur.
Yaptığım bütün yatırımlar,dikdiğimiz saray yavrusu gibi evler,kışın yazı,yazın da kışı aratmayacak arabalar;hepsi ama hepsi dünya uykumuzdaki rüyamızın bir parçası.
Sonuç;3 metre cepsiz kefen.
Gitti bütün o yatırımlar,yatlar,katlar,arabalar.
Hepsi geride bıraktığımız varislerin oldu.
Ama yatırımlarımız kabrin arka tarafı için ise;endişelenmemize,üzülmeye hiç gerek yok.
Uyandığımızda yatırımlarımıza kavuşmak temennisiyle
Saygılarımla
Mehmet