İnşaat mühendisliği İçin Laptop Önerisi

Fahrikerem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar.İnşaat Mühendisliği öğrencisiyim.Bu sene yeni bir bilgisayar alacağım ve ücret konusunda bi limitim yok.İyi bir şey olsun bizim olsun;).Hangi bilgisayarları önerirsiniz.

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Ortalama bir bütçe söyleyebilir misiniz?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Bilgim olmadığından soruyorum baya bi araştırdım ama genel olarak önerilen hep MSI oluyor.
MSI iyidir ama çok pahalıdır. Dell ve Monster fiyat/performans ürünüdür. Dell kasa ve genel anlamda Monster dan daha kalitelidir. Bu dolar kurunda MSI çok çok pahalı maalesef.

Fahrikerem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MSI iyidir ama çok pahalıdır. Dell ve Monster fiyat/performans ürünüdür. Dell kasa ve genel anlamda Monster dan daha kalitelidir. Bu dolar kurunda MSI çok çok pahalı maalesef.
Anladım.Pek monster düşünmüyorum.O zaman yine en mantıklısı Dell in biraz daha ucuz ama performanslı pc lerine bakmak

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Abi Allah razı olsun tavsiyeler için.Sadece okul için baktığım için bu tavsiyeler biraz renkli kaçıyo :) daha sade modeller arıyorum kasa olarak..
Bende bilgisayar mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim emin ol okulda ağır kaçmıyor :D Dersen illa ben yapamam bu tarz tasarımlarla, çok ağır oyunlar oynamaman şartıyla bu ürüne de bakabilirsin.

Dell G315-FB75D128F81C i7-8750H İşlemci 8GB Ram 1TB Disk 128GB SSD GTX 1050 4GB Ekran Kartı 15.6" FHD IPS UBUNTU Notebook | ITOPYA

Fahrikerem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende bilgisayar mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim emin ol okulda ağır kaçmıyor :D Dersen illa ben yapamam bu tarz tasarımlarla, çok ağır oyunlar oynamaman şartıyla bu ürüne de bakabilirsin.

Dell G315-FB75D128F81C i7-8750H İşlemci 8GB Ram 1TB Disk 128GB SSD GTX 1050 4GB Ekran Kartı 15.6" FHD IPS UBUNTU Notebook | ITOPYA
Yok abi zaten oyun oynama gibi bi amacım yok alacağım pcyle.Adam gibi işimi görsün yeter böyle kasmalara donmalara gelemiyorum programlarda :)

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Yok abi zaten oyun oynama gibi bi amacım yok alacağım pcyle.Adam gibi işimi görsün yeter böyle kasmalara donmalara gelemiyorum programlarda :)
O zaman Dell senin için uygun olabilir. Herhangi bir programda performans düşüklüğü yapma gibi bir olasılığı kesinlikle yok. Diğer bilgisayarlara göre nispeten daha ince ve sade tasarımı var. LoL, CS Go tarzı oyunları çok rahat oynatır. Yeni çıkan oyunları da oynarsın ama düşük-orta grafik ayarlarında. Onun haricinde üründe HDD, SSD ve RAM eklemesi yapmak garantiyi bozmaz. İstersen 1 tane daha RAM alabilirsin veya içindeki SSD yi ileri zamanlarda daha hızlı bir SSD ile değiştirebilirsin sana kalmış :)

Fahrikerem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman Dell senin için uygun olabilir. Herhangi bir programda performans düşüklüğü yapma gibi bir olasılığı kesinlikle yok. Diğer bilgisayarlara göre nispeten daha ince ve sade tasarımı var. LoL, CS Go tarzı oyunları çok rahat oynatır. Yeni çıkan oyunları da oynarsın ama düşük-orta grafik ayarlarında. Onun haricinde üründe HDD, SSD ve RAM eklemesi yapmak garantiyi bozmaz. İstersen 1 tane daha RAM alabilirsin veya içindeki SSD yi ileri zamanlarda daha hızlı bir SSD ile değiştirebilirsin sana kalmış :)
Son uyardığın 6800 lük dell işimi görür o zaman fazlasına gerek yok gibi gözüküyo.Bu arada sen hangi pc yi kullaniyorsun