İninalde hesap satarken dolandırılmamak için ne yapmalıyım?

Mehmirx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar, yakın zamanda bir oyuna e-pin yatırmak istiyorum bu yüzden başka oyun hesaplarımı ininal üzerinden satacağım ama bazı arkadaşlar geri ödeme vs. Yöntemlerle dolandırılmış. Satın alma isteğim dışında oldu diyerek parayı geri almışlar hesap satışı olduğu için sattığımıza dair nasıl delil gösteririz. Ve dolandırılmamak için ne yapmalıyım?

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Bu tarz bir yerden satarsanız parayı çekmesinin zor olacağını düşünüyorum ve satış sözleşmesi felan tiki oluyor satis sırasında. Bir güvenlik sağlanabilir böylelikle.

Mehmirx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bu tarz bir yerden satarsanız parayı çekmesinin zor olacağını düşünüyorum ve satış sözleşmesi felan tiki oluyor satis sırasında. Bir güvenlik sağlanabilir böylelikle.
Teşekkür ederim sağolun

ozkanvurgun43

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Merhabalar, yakın zamanda bir oyuna e-pin yatırmak istiyorum bu yüzden başka oyun hesaplarımı ininal üzerinden satacağım ama bazı arkadaşlar geri ödeme vs. Yöntemlerle dolandırılmış. Satın alma isteğim dışında oldu diyerek parayı geri almışlar hesap satışı olduğu için sattığımıza dair nasıl delil gösteririz. Ve dolandırılmamak için ne yapmalıyım?
playerup.com diye bir site var orada her türlü hesap alım satımı yapılıyor.Bu sitede satış işlemlerini denetleniyor. gamermarkt.com gibi siteler de var.Bu 2 site komisyonculuk yapıyor ve denetliyor alım satımları.Bunun yanında komisyonculuk değil ilan yayınlama platformu olan siteler de var. sahibinden.com da da var oyun ilanı.İlanını koyarsın ininal barkodunu/ya da inancını satın almak isteyene verirsin yollayınca parayı sen de hesap bilgilerini verirsin.Gamermarkt tcleri de alıyor ve ister satıcı olsun ister alıcı dolandırıcılık yapmaya çalışana dava açabiliyormuş.Playerup yurtdışı sitesi dolar cinsinden kazanılıyor.Ödeme seçeneği çok.Transferwise,payoner,banka hesapları gibi bir sürü ödeme seçeneği var.Onun da denetleme mekanizması var.Ayrıca playerupta internetteki her hesap türü satılıyor.Gmail hesapları bile satın alanlar var.İyi para kazanılabilir.

Abdullah Alkan

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Merhaba, İnnial üzerinden satmak istiyorsan güvenilir bir aracı bulacaksın ve tüm işlemlerini ona yaptıracaksın.
İkinci seçenek site üzerinden satabilirsiniz ama parayı İnnial'e çekemezsin. Epin alacaksan sattığın site üzerinden alabilirsin.
Bunun için tavsiye site vereyim bir kaç tane
oyunalisveris.com
oyunfor.com
gamesatis.com
bunun gibi siteler üzerinden satarsan hem aracılığını yaparlar hemde paran güvende kalır gene sorun yaşamak adına satışı görüntülü kayıt altına alabilirsin.
Ardından sattığın siteden hangi oyunun epinini almak istiyorsan gelen gelirle alabilirsin.