İngiltere Turist Vizesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vbki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vbki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle herkese merhaba.Ben 6 aylık ingiltere turist vizesine başvurdum , yaşım 18. İngilterede halamın yanına tatile gideceğim ve onlardan bana davetiye göndermesini rica ettim , onlarda gönderdiler. Üniversite öğrencisi olduğumdan dolayı yarıyıl tatilinde gideceğimi belirtti acentam ve davetiyede belirttiğimiz tarih 29 Aralık- 5 Ocak.Buraya kadar hiçbir sıkıntı yok ancak 10 Aralıkta vize randevum vardı randevuma gittim, parmak izi, fotoğraf çektirdim ve başvurumu yapmış oldum ama aradan 10 iş günü geçmesine rağmen vizem hala sonuçlanmadı. Büyük ihtimalle de gideceğimi belirttiğim tarihe kadar da açıklanmayacak bu gidişle. Yani asıl sormak istediğim eğer vize belirttiğim tarihlerde de halâ açıklanmamış ise red mi verirler yoksa yine de değerlendirmeye alırlar mı ? Çünkü 25-26 tarihleride konsolosluğun christmas tatili ve 2 günde haftasonu var. Sorumu cevaplarsanız çok sevinirim , şimdiden teşekkürler:)

kerem2018

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Sizin ingiltereye gidiş tarihiniz nedir ? Açıkçası vize biraz geç çıkıyor. Mesela ben 2 ay önceden başvurdum, gitmeden 2 hafta önce onay geldi. Muhtemelen 1-2 hafta öncesinde olumlu veya olumsuz yanıt gelecektir.

Vbki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Belirttiğim gibi , gideceğim tarih 29 Aralık-5 Ocak. Eğer bu tarihler içine girdiğimizde halâ vizem çıkmadıysa nolucak ?

kerem2018

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Peki şu ana kadar size herhangi bir bildirim gelmedi mi ? Ayrıca 29 Aralık ta gidecekseniz hangi tarihte müracaat edip mülakata alındınız ?

Vbki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Maalesef hiçbir haber yok. 10 Aralıkta başvuru merkezinde başvurumu yaptım. Aslında burdaki gecikmenin sebebi konsolosluk olmuyor mu ? Red vermeye hakları yok aslında?

kerem2018

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Maalesef hiçbir haber yok. 10 Aralıkta başvuru merkezinde başvurumu yaptım. Aslında burdaki gecikmenin sebebi konsolosluk olmuyor mu ? Red vermeye hakları yok aslında?

Aslında konsolosluk sorumlu. Ama en az 1.5 - 2 ay önceden başvurmak gerekli. Yine de siz arayıp bilgi alın.

Vbki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim??

luvimoria

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çanakkale'de bir vize merkezi İngiltere vizesi işlemleri yürütüyor. En azından ücretsiz bilgi bile alabilirsin. www.canakkalevizemerkezi.com sitelerini inceleyebilirsin. :) İngiltere bu konuda biraz tutucu davranıyor. Belgeleri kesinlikle eksiksiz göstermen gerekiyor.