Soru İngilizce nereden öğrenebilirim?

SELO BEY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
502
Merhaba arkadaşlar.bu sene üniversiteye başladım.ve a1 seviye İngilizce öğreniyoruz derste.fakat benim hiç İngilizce bilgim yok, hoca da dersi İngilizce işliyor hiçbirşey anlamıyorum.Acaba a1 seviye İngilizceyi evde kendim nasıl öğrenebilirim? (Duolingo vb uygulamalar da kullandım gözle görülür bir faydasını görmedim.)

DarkPickaxe

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Merhaba! Ben 5 yıl ingilizce eğitimi görmüş biri olarak konuşuyorum. İngilizce makaleler okumaya çalış. Anlamasan bile oku. Arkadaşlarınla konuşabildiğin kadar konuş. İngilizce videolar izle; eğlence,eğitim (altyazıyı açmayı unutma.) Özellikle bir ingilizce pratik kitabı edin. Her gün minimum 3 kelime öğren. Kendi kendine sokakta yürürken aklından küçük diyaloglar kur. Umarım yardımcı olabilmiştirim. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben ingilizce bölümü okumadım sadece harici yüzyüze eğitim aldım. :)

SELO BEY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
502
Merhaba! Ben 5 yıl ingilizce eğitimi görmüş biri olarak konuşuyorum. İngilizce makaleler okumaya çalış. Anlamasan bile oku. Arkadaşlarınla konuşabildiğin kadar konuş. İngilizce videolar izle; eğlence,eğitim (altyazıyı açmayı unutma.) Özellikle bir ingilizce pratik kitabı edin. Her gün minimum 3 kelime öğren. Kendi kendine sokakta yürürken aklından küçük diyaloglar kur. Umarım yardımcı olabilmiştirim. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben ingilizce bölümü okumadım sadece harici yüzyüze eğitim aldım. :)
Kelime kitabı olarak ne önerebilirsiniz?

DarkPickaxe

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Oxford Wordpower Dictionary adlı sözlük kitabı var. Çok iyi bir kitap onu önerebilirim.

PC Delisi 01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunları öğrenmek için birçok uygulama var duolingo var , youtube var varda var, illaki para vermenize gerek yok

telliahmet036

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
ben de önceden uygulamaları test ettim, pek bir faydasını göremedim. sanırım sorun bende :D

SeRCaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
adım adım yazıyorum
1- nasıl öğrendiğini öğren (okuyarak, yazarak, dinleyerek, izleyerek, uygulama ile, hoca ile vs vs )
2- bu yönde ısrar et ve bunu programlı hale getir,
3- ders a1 seviyesinde işlenmez bence, birşeyler öğrensen de konu ile ilgili kelimeleri bilmediğin için anlamıyor olabilirsin
4- ders kitabındaki, veya notlarındaki kelimeleri çevirmeye ve ezberlemeye başla

Zxbxnn

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Telaffuz çalış bol bol eğer kelimeleri bilmiyorsan bile ki telaffuz çalışınca kelimenin anlamını da bakarsın herhalde diye düşünüyorum. Telaffuz konusunda sıkıntın ortadan tamamen kalkarsa eğer özgüven gelir hocanın ne konuştuğunu daha iyi anlarsın ve sende konuşabilirsin. Ama kendini şartlandırma bence yani akışına bırak dil kursuna gitmeden de öğrenebilirsin eğer imkanın var ise ki hepimizin var internetten yabancı kişileri bulup oyun dan vs yada tanıdığın birisiyle ingilizce sohbet etmeye çalış ayrıca Google çok basit ingilzice diyaloglar yazıp o diyalogların telaffuz ve anlamlarına çalışırsan sıkıntın kalmaz diye düşünüyorum. Bir de hemen olacak diye birşey yok maalesef:) en az 6 ay bile sürebilir bu süreç sen sosyal medyadan yok 1 gün de yok 3 ayda ingilizce öğrenebilirsiniz diye bakma sonra öğrenemeyince hayal kırıklığına uğruyorsunuz.
Kolay gelsin.