İngiliz Çocuklar Takipte

Bu konuyu okuyanlar

filtrekahve

Doçent
Emektar
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
641
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İngiltere hükümetinin, çocukların internetin zararlı içeriğine ulaşmaması için başlattığı uygulamaya 390 bin kayıt girildi.

ContactPoint adı verilen bu veritabanı, İngiltere'de yaşayan çocukların internetteki zararlı içeriğe ulaşmasını engellerken, onaylanmış içeriğe ulaşabilmesini sağlıyor ve çocuklara özel bir internet kavramını ortaya çıkarıyor. Bu iş için 224 milyon paunt yatırım yapan İngiliz hükümetinin bu kararı ülkede ciddi tartışmalara yol açmıştı. Hükümet yetkilileri yapılan yatırımın büyüklüğünden çok uygulamanın getireceği etkilerin konuşulmasını isterken, muhalefet partileri global kriz esnasında bu denli büyük yatırım yapılmasını eleştiriyor.

london1233221652.jpg

İngiltere hükümetinin kararı ülkede büyük tartışmalara yol açtı.

Bu küçültülmüş internetin bir sonraki aşaması yatırımın büyüklüğünü bir nebze açıklayabiliyor. Çünkü ContactPoint son aşamada ülkede yaşayan 18 yaşın altındaki tüm çocukların bilgilerinin bulunduğu bir veritabanı haline gelecek. Bu veritabanında her çocuk; ismi, adresi, doğum tarihi, okuduğu okul, doktorunun ismi ve anne babanın iletişim bilgileriyle birlikte tanımlanıyor.

Uygulama Çocuklarla Sınırlı Kalmayacak

Hükümetin planları arasında bu projenin daha geniş kitleleri kapsaması da var. Çocuklar için henüz detayları açıklanmayan daha büyük bir projenin hazırlıkları sürerken; hükümet, zaman içerisinde ülkede yaşayanların dörtte birine ait bilgilerin sanal veritabanlarında tutulması için plan yapıyor.

Yazan: Melih Çelik
SDN - http://shiftdelete.net
 

antilove

Müdavim
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
3,580
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
ingilizler tuhaf millet valla
onlardan herşey beklenir
 

DogukanDogu84

Müdavim
Katılım
4 Ocak 2007
Mesajlar
1,686
Reaksiyon puanı
9
Puanları
38
Yani bir çeşit sanal fişleme, nerede özgürlük? :)
 
Üst