İngiliz Çocuklar Ekran Başından Kalkmıyor

Bu konuyu okuyanlar

filtrekahve

Doçent
Emektar
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
641
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yapılan araştırmalara göre İngiltere'de okul çağındaki çocuklar yanlarından velileri ayrıldığı an bilgisayarda oyun oynamaya başlıyor.

ChildWise tarafından İngiltere'de 1800 çocuğun katıldığı bir araştırma yapıldı. Bu araştırmaya göre bir çocuk günde ortalama 1,5 saatini bilgisayar başında geçiriyor. Sonuçlara göre kalan vakitlerinde de pek ders çalıştıkları söylenemiyor.

cocuk1232541040.jpg

Bu çocuğun ders çalışıyor gibi göründüğüne bakmayın...

Araştırmaya göre çocukların yüzde 37'si internete başka yerlerden bağlanırken yüzde 55'i kendi evlerinde bu keyfe sahip. ChildWise, sonuçları açıklarken karşılaştığı ilginç noktaları da belirtiyor. Örneğin çocuklar, yanlarından anne babaları ya da öğretmenleri uzaklaştığı an bilgisayarda oyun oynamaya veya televizyon izlemeye başlıyor ya da eğer varsa oyun konsolunu açıp derslerini ihmal ediyor.

Peki çocuklar İnternet'te ne yapıyor?

Çocuklardan derslerini bırakıp İnternet'te oyalanmaya devam edenlerin yüzde 34'ü hemen bir online oyun sitesini açıyor. Yüzde 32'si anında mesajlaşma programını açıp arkadaşlarıyla sohbete dalarken yüzde 31'i sosyal ağlardaki profillerini güncellemeye başlıyor. Anne babalarının ya da öğretmenlerinin söylediklerini dinleyip ev ödevini yapanların oranı ise sadece yüzde 9'da kalıyor.

Yazan: Melih Çelik
SDN - http://shiftdelete.net
 

Juggernaut

Müdavim
Katılım
2 Mayıs 2007
Mesajlar
3,323
Reaksiyon puanı
41
Puanları
0
Günde 1,5 saat mi ? Çok azmış bizimkiler en az 3 saat oynuyorlar :D
 

haxuc

Öğrenci
Katılım
10 Haziran 2008
Mesajlar
48
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bune ya şakamı :D ben okuldan geldigim andan yatıncaya kadar pc başındayım :D
 
Üst