Indirmeler çok hızlı fakat gezinme ve online oyunlar çok yavaş

Bu konuyu okuyanlar

thekrocker

Öğrenci
Katılım
8 Ekim 2014
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar, 4 kişi arkadaşlarla apartta kalıyoruz. Apartta internet kullanıyoruz. Fakat apartta internet çok yavaş, fakat indirmeler 3mb/s ile iniyor.Online oyunlarda 500 pingden aşağı çok zor oynuyoruz. Ping çok dengesiz. Internete girerken mikrotik hotspot aracılığıyla id ve şifre giriyor kendi ayrı herkes. Acaba bunun için yapabileceğimiz bir şey var mı? Kendimiz internet çekmeyi denedik fakat TTnet vb. binada şebeke/altyapı yokmuş. VINN Wifi'lerde 15gb geçince 128kbit'e düştüğü için elimizden bir şey gelmiyor? Yani demek istediğim internette sanırım bir kısıtlama var onu nasıl kaldırabiliriz? Indirmeler 3mb/s gezinme ve online oyunlar berbat.


Teşekkürler.
 

re13el

Dekan
Katılım
28 Şubat 2011
Mesajlar
9,153
Reaksiyon puanı
114
Puanları
63
Apartta bir çok kişi aynı internet üzerinden internete bağlandığından ping ve ya indirme sorunları olabilir. Ayrıca oyun oynamak için Vınn kullanabilirsiniz. Sadece oyun oynamak fazla kota harcamaz.
 

NecronomicoN

Profesör
Katılım
30 Temmuz 2007
Mesajlar
2,765
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
dns değiştirmeyi denedin mi?

dns ayarlarını varsayılana alıp kullansana biraz ?
 

Buğra Y.

Profesör
Katılım
6 Şubat 2013
Mesajlar
1,397
Reaksiyon puanı
36
Puanları
48
Aynı durum bizde de geçerli. İnternetin çok hızlı olduğu zamanlarda bile çok dengesiz ping oluyor. 2 dk 20-40 ping arası oynarken saniyesinde 500-1000 pinge çıkabiliyor.
 

thekrocker

Öğrenci
Katılım
8 Ekim 2014
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Teşekkürler, fakat apartta kimse olmadığı zamanlarda bile ping çok fazla dengesiz oluyor. 100 ping ile oynarken birden 2000'e çıktığı oluyor ani inişler çıkışlar. Yani demek istediğim fazla kişinin bağlanmasından değil farklı bir şeyden dolayı bence buna bir çözüm bulamadım. Sanırım bu mikrotik hotspot yüzünden. VPN tarzı ve ya satın alabileceğimiz bir şey varsa yapalım. Varlık içinde yokluk yaşıyoruz indirmeler çok hızlı ama oyunlar çok yavaş bu yüzden online oyun oynayamıyorum arkadaşlar. :(

Dns değiştirdim fakat engelli sitelere (torrent) bile girmiyor dns değiştirince, sanırım bu mikrotik hotspot her şeye engel oluyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Vınn'a da ayrı para vermek istemiyorum + edge sorunu falan olur diye korkuyorum abi :) O yüzden buna bir çözüm bulmamız lazım. Yani varlık içinde yokluk yaşıyoruz. İndirmelerde engel olmuyor sanırım fakat gezinirken ve online oyunlarda..İşkence resmen. Şimdiden teşekkürler.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ve apartta şöyle bir sistem var her katta ayrı bir modem var.Her biri ayrı bir bağlantıya gidiyor sanırım. Mesela kat 3 kat 2 kat 1 gibi.
 
Üst