index.html 'de index.php linki verip, index.php yönlendirmek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kendi blog sitemde, izleyicilerin ilk olarak bi " index.html " dosyasıyla karşı karşıya gelip, ardından "blog'a girmek için tıklayınız" yazısına tıkladığında bloguma yönlendirilmesini istiyordum. Html dosyasını tasarladım, hosting dosyalarıma attım. Fakat " index.php " linkine tıklattığımda karşıda ki kişi yine aynı " index.html " dosyasıyla karşı karşıya geliyor.

Kod:
<p><font size="2,5" face="Tahoma" color="#666666"><b><center>bloga gitmek için <a href="./index.php">"tıklayınız"</center></b></font></a></p>

Acaba yanlış yaptığım yer neresi? (kullandığım blog wordpress)

Garu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Kod:
<p><font size="2,5" face="Tahoma" color="#666666"><b><center>bloga gitmek için <a href="/index.php">"tıklayınız"</center></b></font></a></p>
. fazlalıktı

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eger noktayi sildiginde calismazsa, kullandigin template klasorunde ki index.php ye yonlendir ;)

Hasan ALTUN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunun nedeni .htaccess dosyası yada temadan kaynaklanan bir sorun olabilir.

İstersen aşağıdaki kodu dene siteadresi.com'u düzenleyerek.

Kod:
<p><font size="2,5" face="Tahoma" color="#666666"><b><center>bloga gitmek için 
<a href="http://www.siteadresi.com/index.php">"tıklayınız"</a></center></b></font></p>

İyi Çalışmalar.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@Garu ve @Hasan ALTUN; verdiğiniz yöntemleri denedim, malesef çalışmıyor :)
@DorukC öyle birşey yaptığımda;
Kod:
[B]Fatal error[/B]:  Call to undefined function  get_header() in [B]/home/.gaieties/xxx/xxx.xxx.gen.tr/wp-content/themes/xxx/index.php[/B] on line [B]2
[/B]şeklinde bir hata alıyorum.

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kod:
<p><font size="2,5" face="Tahoma" color="#666666"><b><center>bloga gitmek için <a href="/wp-content/themes/xxx">"tıklayınız"</center></b></font></a></p>

dener misin ?

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kod:
<p><font size="2,5" face="Tahoma" color="#666666"><b><center>bloga gitmek için <a href="/wp-content/themes/xxx">"tıklayınız"</center></b></font></a></p>
dener misin ?

Zaten o şekilde denedim ama olmadı, olay htaccess ile ilgili sanırım ama ben htaccess dosyasını bulamadım.

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dosyalari upload yaptigin klasorden bir ust ddizinde bulunmakta (wwwroot,hdocs,www vs. den onceki dizinde bulunur genelde) Bazi kontrol panel uygulamalarinda da htaccess e direk erisim saglayabilirsin.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
dosyalari upload yaptigin klasorden bir ust ddizinde bulunmakta (wwwroot,hdocs,www vs. den onceki dizinde bulunur genelde) Bazi kontrol panel uygulamalarinda da htaccess e direk erisim saglayabilirsin.

1 hosting içerisinde 5-6 tane domain barındırıyorum, peki bu diğer sitelerin htaccess'lerinde bi oynama yaratır mı?

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1 hosting içerisinde 5-6 tane domain barındırıyorum, peki bu diğer sitelerin htaccess'lerinde bi oynama yaratır mı?
htaccess lerin hepsi icin ayri olmasi lazim ;) ama sen genede yedegini al htaccess in oyle calis.
Sanirim sistemin reseller, yada vps.

Garu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
anladığım kadarıyla wordpress kullanıyorsun.
.htacces dosyasına
Kod:
DirectoryIndex index.html

Ekleyip denermisin

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
htaccess dosyasını hala bulamadım malesef, dizinlerin hiçbirisinde yok. Hosting'im dreamhost, abimin hostingi olduğu için kontrol paneline giremiyorum.

Garu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
htaccess dosyasını hala bulamadım malesef, dizinlerin hiçbirisinde yok. Hosting'im dreamhost, abimin hostingi olduğu için kontrol paneline giremiyorum.

Ftp den bağlana biliyorsan www klasöründe yada public_html klasöründe .htaccess olarak olması gerekiyor. yok ise pc de htacces.txt olarak bir dosya yarat içine bir önceki post da verdiğim kodu yaz ve ftp den public_html olan klasörün içine at yada hangi sitede olmasını istiyorsan onun olduğu klasöre at. ftp den htacces.txt dosyasının ismini .htacces olarak değiştir. Siteni kontrol et istediğin olmuş ise sorun yok.Baktın site çalışmıyor korkma .htacces dosyasını sil site düzelir.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayarımda "htaccess" olarak bir dosya açtım, içine verdiğin kodu girdim ve FTP'de benim dizinime gönderdim. İsmini .htacces yaptım, herhangi bir değişiklik olmadı.

Garu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
İlk açılmasını istediğin sayfa index.html ise ilk olarak onun açılması gerekiyor. index.php de varsa index.html den index.php ye link vermen yeterli lokalde denedim sorun yok. ftp ye attığın htacces dosyasını silebilirsin

oda olmadıysa şunu dene son olarak gene htacces dosyasına yazıp aynı işlemleri yap

Kod:
DirectoryIndex index.html index.php

yada panelde olucak directory index diye bir menü olayı