IMEI hakkında yardım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Linos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Linos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar.Kısa ve net olarak sorum şu; Custom rom kurarken IMEI kaybı yaşanabiliyor.Peki stock rom kurarken IMEI gitmesi gibi bi ihtimal var mı?

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Imei romlara mı bağlı? İlk defa duyuyorum. Onlarca custom rom kullandım, ne herhangi bir imei sorunu yaşadım ne de kimseden böyle bir şey duydum. Benim bildiğim imei telefonun ana kartında işli bir şeydir. İşletim sistemlerinin buna etki edeceğini sanmıyorum.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
arkadaşın bahsettiği sanırım fake imei kullanılan bi telefon. fake imei yazılımsal olduğundan firmware güncellemelerinde uçması gayet doğal. custom veya stock fatketmez.

Linos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Imei romlara mı bağlı? İlk defa duyuyorum. Onlarca custom rom kullandım, ne herhangi bir imei sorunu yaşadım ne de kimseden böyle bir şey duydum. Benim bildiğim imei telefonun ana kartında işli bir şeydir. İşletim sistemlerinin buna etki edeceğini sanmıyorum.

arkadaşın bahsettiği sanırım fake imei kullanılan bi telefon. fake imei yazılımsal olduğundan firmware güncellemelerinde uçması gayet doğal. custom veya stock fatketmez.

Bir çok kez bu sorun nedenyle yakınan arkadaşlara tanık oldum, bu nedenle etrafta bir çok IMEI yedeklemeye yarayan program mevcut.Tabii yalnızca fake IMEI'nin uçma şansımı var onu bilemem ama sanıyorum ki azda olsa Custom ROM kurarken IMEI kaybolması gibi talihsizlikler olabiliyor.İster fake ister Orjinal IMEI olsun Custom ROM kurarken dediğim gibi çok az bir ihtimalede olsa silinme şansı varmış yanılıyor olabilir yalnızca etraftan duyduklarım okuduklarım bunlar.Bu arada benim IMEI orjinal arkadaşlar konuya tam olarak hakim birisi yardım ederse sevinirin.Sorumu tekrarlıyorum; Telefonum Rootlu değil Odin ile Stock ROM kurarken IMEI kaybolması gibi sorun yaşarmıyım?(Orjinal IMEI)

Yorumlarınız içinde ayrıca teşekkürler.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Telefonunun markası ne [MENTION=303023]Linos[/MENTION] ? samsunglarda bu tarz olaylar duydum ama onlar hep Fake imei lerde olmuştu. orjinallerde kolay kolay birşey olmaz

Linos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Telefonunun markası ne @Linos ? samsunglarda bu tarz olaylar duydum ama onlar hep Fake imei lerde olmuştu. orjinallerde kolay kolay birşey olmaz

Galaxy S3.Bende yalnızca Samsunglarda görmüştüm bu ayrıntıyı eklemeyi unutmuşum bunun için ayrıca teşekkürler :)