Mr.Pavarotti
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 592
750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüşümü için kura çekimleri başladı

750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüşümü için kura çekimleri başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, " İstanbulluyu plaka üzerinden rant elde etme düzeninden kurtaracağım." dedi.
‘İstanbul’a 1000 yeni taksi’ programında konuşan İmamoğlu, "İstanbul’da ulaşımla ilgili yaşadığımız sorunları en azından benim kadar biliyoruz. İstanbul’da yoğun biçimde bir taksi sorunu vardır. Ve bu taksi sorunun çözümünü engelleyen akıl hangi akıl ise ben o akılla kararlı bir şekilde mücadele edeceğim. Asla vazgeçmeyeceğim. Hepimiz İstanbulluyuz, kulaklarımızı tıkayamayız, kafamızı kuma gömemeyiz." diye konuştu.
İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:
"Daha dün bir vatandaş bana dedi ki ‘Ben korsan taksiye biniyorum’ taksi yetmiyor çünkü. Açık bir soruna çözümsüz yaklaşan, yeni ve uydurma bir yönetmelikle UKOME’deki sandalye sayısını değiştiren o akılla İstanbul halkı adına hesaplaşacağım. Asla vazgeçmeyeceğim, bunu söyleyeyim.
Allah aşkına niye 1 sene yakın bekledi bu iş? Tamam herkese teşekkür ediyorum, peki o verene kadar ki ısrarımız nedendi? Ben inanın tespitleri yaptıkça inanın bu işin ardından daha ne pis kokular çıkacak merak ediyorum.
UKOME'nin üye yapısını uydurma bir yönetmelikle değiştirerek karar almamızı engelleyen akılla İstanbul halkı adına hesaplaşacağım."
Gazetelerde benim adım "zamcı Ekrem." Benim esnafım geçinemiyor. Kafamı kuma mı gömeyim? Zammı yapan ben değilim ki. Mazota, doğalgaza zammı siz mi getiriyorsunuz? Enflasyonu %30'a ben mi çıkardım?"
Kaynak