- Reaksiyon puanı
- 5,666
Küçükkaya’nın aktardığına göre, İmamoğlu Erdoğan’dan 2 talepte bulundu. İmamoğlu, “Sizden para istiyor değilim. Ama borçlanma talebimiz var, belediyenin durumunu biliyorsunuz. Borçlanma talebimizi onaylamanızı bekliyoruz. İkincisi de 8 yıldır belediyeye otobüs alınmıyor. Otobüs alımı var lütfen bu konuda yardımcı olunuz.”
Fakat haber kaynaklarında tutarsız olunan bir kısım mevcut bazılarında aşağıdaki aktaracağım yazı var bazılarında ise yok.
t24.com.tr
İmamoğlu da “Gelsin, ben cumhurbaşkanımızı karşılarım” dedi. Erdoğan da türbeye geldi ve birlikte dua ettiler.
www.cumhuriyet.com.tr
www.yenicaggazetesi.com.tr
"Duamı ettim, Fatih'in türbesine geçtim ve orada da dua etmeye başladım ecdadımıza' dedi. Sonra bir güvenlik gelmiş sayın başkan sizi dışarı alabilir miyiz demiş. İmamoğlu şaşırıp hayrola demiş. Güvenlik 'beyefendi geliyor' demiş. İmamoğlu da 'Ben duamı ediyorum, siz dışarı çıkın. Ülkenin cumhurbaşkanı gelecek, ülkenin belediye başkanı burada' yanıtını vermiş."
www.birgun.net
Eğer bir belediye başkanı olarak 16 milyonun belediye başkanıyım deniliyor ve Küçükkaya'nın aktarımına göre Cumhuriyet ve Yeniçağ gazetesinde yazan ülkenin belediye başkanı diye verilmiş bir yanıt varsa İmamoğlu'nun bu konuda tevazu göstermeyi bırakın sanki tüm ülkedeki belediyelerin başkanıymış gibi bir ifade de bulunmasını tasvip etmiyorum. Umarım Küçükkaya bu cevabı yanlış aktarmış olsun.
Fakat haber kaynaklarında tutarsız olunan bir kısım mevcut bazılarında aşağıdaki aktaracağım yazı var bazılarında ise yok.

İmamoğlu ile Erdoğan arasında sürpriz görüşme
İmamoğlu ile Erdoğan arasında sürpriz görüşme

İmamoğlu, "Gelsin, ben cumhurbaşkanımızı karşılarım" demiş
Edinilen bilgiye göre İBB Başkanı İmamoğlu cenaze töreninin ardından dua etmek için Fatih Sultan Mehmet'in türbesine geçti. Dua ederken Cumhurbaşkanlığı korumaları Erdoğan'ın türbeye geleceğini ve pandemi nedeniyle alanı boşaltmaları gerektiğini söyleyerek İmamoğlu'ndan ricada bulundu.İmamoğlu da “Gelsin, ben cumhurbaşkanımızı karşılarım” dedi. Erdoğan da türbeye geldi ve birlikte dua ettiler.

İmamoğlu ile Erdoğan arasında sürpriz görüşme: İki talepte bulundu
Gazeteci İsmail Küçükkaya İBB Başkanı İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Topbaş’ın cenazesinde geçen diyaloğu paylaştı. Küçükkaya, “İmamoğlu, Erdoğan’dan iki talepte bulunmuş” dedi.

Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında sürpriz görüşme. İmamoğlu iki talepte bulundu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kadir Topbaş'ın cenazesinde ayaküstü bir araya geldiği belirtildi. Görüşmeyi FOX TV'de duyuran gazeteci İsmail Küçükkaya, İmamoğlu'nun Erdoğan'dan iki talepte bulunduğunu söyledi...
"KORUMALAR DIŞARI ÇIKARMAYA ÇALIŞTI"
"İmamoğlu şöyle anlattı" diyen Küçükkaya'nın aktarımı şöyle:"Duamı ettim, Fatih'in türbesine geçtim ve orada da dua etmeye başladım ecdadımıza' dedi. Sonra bir güvenlik gelmiş sayın başkan sizi dışarı alabilir miyiz demiş. İmamoğlu şaşırıp hayrola demiş. Güvenlik 'beyefendi geliyor' demiş. İmamoğlu da 'Ben duamı ediyorum, siz dışarı çıkın. Ülkenin cumhurbaşkanı gelecek, ülkenin belediye başkanı burada' yanıtını vermiş."

İmamoğlu, Erdoğan'dan iki şey istedi
Gazeteci İsmail Küçükkaya, İBB Başkanı İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında görüşme yaşandığını ve İmamoğlu'nun iki talebinin olduğunu söyledi.

Eğer bir belediye başkanı olarak 16 milyonun belediye başkanıyım deniliyor ve Küçükkaya'nın aktarımına göre Cumhuriyet ve Yeniçağ gazetesinde yazan ülkenin belediye başkanı diye verilmiş bir yanıt varsa İmamoğlu'nun bu konuda tevazu göstermeyi bırakın sanki tüm ülkedeki belediyelerin başkanıymış gibi bir ifade de bulunmasını tasvip etmiyorum. Umarım Küçükkaya bu cevabı yanlış aktarmış olsun.