İlk android uygulamam PlakaTR

tigujey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar

Android için yazmış olduğum ilk uygulamamı paylaşmak isterim. Özellikle uzun yolda eşimle gördüğümüz yabancı plakalara dair sık sık iddaya girmemiz sonucu böyle bir uygulama hazırladım :) PlakaTR tamamen ücretsiz ve reklamsızdır. Kullanım sırasında internet bağlantısı gerektirmez. Bu sayede seyahat sırasında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Direk plaka girebileceğiniz gibi şehir seçerek te kodu öğrenebilirsiniz. İl trafik koduna ek olarak seçilen şehrin yüzölçümü,rakımı,nüfusu gibi bazı coğrafik bilgiler ekrana gelir. Mesafe araçlarını kullanarak iller ve ilçeler arası mesafe ölçümü yapabilirsiniz. Ayrıca seyahat sırasında yanınızdakilerle soru cevap biçiminde tahmin oyunu oynamak zevkli oluyor. Umarım siz de keyif alırsınız. Saygılarımla

JWgDFTMbOSvRQoAR4FN-Uqe21YBWX2UFITAUpn-89fcbjnnkAFVkIFpu72JBmgZQA8Y=h230
hgmS8JUlDchzlXLSsPSjDZf6pIhoUmGFM7WZzZ7TYt-GOuw08iz7qo8Pedg5_SAg-vQ6=h230
knMLkXLIzORTEj-uJ-CMWZQlGOmmUQ95OSsJJ6-ST9u7bMI0cCpUDYqD2vYUauDTew=h230
eEtA7Cn0mhD4EIJUdRixiQF_aWQjEOFhEY3cCl93lcuBN0opSy2NpI9pmzE-q2COKDVH=h230
z2IvWxI0d2Qog7JZK5UET58kgoihZH39n2Mi6t7MO66IBNVAyAgL8bdNmjCowCe2jBs=h230

Google Play'den indirebilirsiniz

Barkod tarayıcı ile indirmek için QR CODE:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İlk programın için gayet güzel başlangıç başarılarının devamıın dilerim :)

tigujey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilginize çok teşekkür ederim

slipknot44

Asistan
Reaksiyon puanı
1
mükemmel bir fikir :D bunu indiriceğim bir seferliğine de olsa :P

tigujey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fikri beğenmenize sevindim. umarım uygulamayı da beğenirsiniz :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=315906]tigujey[/MENTION] uyguluma fena sayılmaz ama istediği izinler böyle bir uygulama için hoşuma gitmedi :)

tigujey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Seçkin Bey ilginize teşekkür ederim. Gerekli izinler konusunda sizi haklı buluyorum. Bahsettiğim üzere ilk uygulamam ve çok uğraşmama rağmen gerekli izinleri azaltamadım. Zaten dikkat ederseniz 3 izine ihtiyaç duyuyor. Bunlarda depolama izni standart (programın SD karta yazılabilmesi için) Ağ izni mesafe ölçüm araçlarının internet kullanması sebebiyle gerekiyor diye düşünüyorum. Ama ne yaptıysam telefon durumu ile ilgili izni kaldıramadım. Ancak programın kod bütününde internet izni dışında hiçbir telefon özelliğine dair bir kod kullanmadım. En azından bu konuda içinizi rahatlatmaya çalışayım. Tabi ki günümüz güven ortamında böyle bireysel bir teminat ne kadar geçerli olur bilemiyorum. Dolayısıyla yazılımı kullanmak tamamen kullanıcı insiyatifinde. Ben ilginiz ve eleştiriniz için teşekkür ederim.