İletişim Formu-Yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ayhnx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ayhnx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,
Foruma yeni üye oldum sanırım sorunuma yardımcı olabilecek arkadaşlar var.

Elimde html siteme iletişim formu yaptım, php dosyasını da oluşturdum fakat sormak istediğim birşey var, bu formun çalışması için veritabanı kurmam gerekiyor mu?
Gerekiyorsa veritabanı kurduktan sonra ftpden www klasörüne dosyalarımı atmam yeterli olacak mı?
yardımcı olursanız sevinirim.

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
S.a

Öncelikle kolay gelsin, sorunuzun cevabına gelince, iletişim formunu ne amaçla kullanacağınıza göre değişir sorunuzun cevabı. Örneğin iletişim formundaki bilgilerin hem mail ile gönderilmesini hem de bir alanda saklanmasını istiyorsanız tabiki veritabanı kullanmanız gerek. Ancak bunun yerine sadece php mail fonksiyonu kullanarak, 1den fazla mail adresine iletişim formundaki bilgileri göndermek suretiyle, bir mail adresinde bu formdan gelen bilgilerin takibini, diğer adreste ise depolama işlemini yapabilirsiniz (tabi 2. mail olayı opsiyonel, bana sorarsanız gereksiz).

Umarım sorunuza cevap olmuştur.

İyi çalışmalar..

ayhnx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabınız için teşekkür ederim. Benim istediğim formu doldursunlar bu form bana mail olarak gelsin bunun için tam olarak ne yapmam gerekiyor. formu yapıp sonra bu form için o yapılan mail.php dosyasını düzenleyip bunu ftpye atmam yeterli olur mu ? veritabanı bunun için gerkir mi yani ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Cevabınız için teşekkür ederim. Benim istediğim formu doldursunlar bu form bana mail olarak gelsin bunun için tam olarak ne yapmam gerekiyor. formu yapıp sonra bu form için o yapılan mail.php dosyasını düzenleyip bunu ftpye atmam yeterli olur mu ? veritabanı bunun için gerkir mi yani ?