İlçe genelinde dergi basımı (Pardus)

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Merhaba arkadaşlar 2 sene önce bir arkadaş vasıtasıyla PARDUS'la tanıştım şimdi bir projeye katıldık arkadaşımla bulunduğumuz ilçe genelinde o okulların PARDUS kullanmasını sağlıcaz gerekirse TUBİTAK'a gidicez ama yapıcaz ilk önce okullarda PARDUS nedir nasıl geliştirici olunur u anlatıcaz daha sonra ise o okullardaki öğrencilerle birlikte yani PARDUS 'u seven ve kullanan kişilerle beraber ilçe geneliden bir dergi kurucaz her ay güncellenilicek bunu buraya yazma amacım siz Linux/Pardus severlerininde bize yardım etmeleri...

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Güzel bir proje, sizi tebrik ederim. Eminim ki Linuxcu arkadaşlar yardım edecektir :)

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Teşekkür ederim okulumuz biraz soğuk baksada yapıcaz artık ülkemiz için birşeyler yapmamız gerek... Her ne kadar python ve php bilmesemde PARDUS'a destek vermek istiyorum ve bu dilleri geniş çaplı öğrenip güzel projeler çıkarıcaz emin olun PARDUS a destek vermek istiyorsanız etrafınızdaki bir kişiye PARDUS cd'i bile vermek yetiyor...

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Teşekkür ederim okulumuz biraz soğuk baksada yapıcaz artık ülkemiz için birşeyler yapmamız gerek... Her ne kadar python ve php bilmesemde PARDUS'a destek vermek istiyorum ve bu dilleri geniş çaplı öğrenip güzel projeler çıkarıcaz emin olun PARDUS a destek vermek istiyorsanız etrafınızdaki bir kişiye PARDUS cd'i bile vermek yetiyor...
eğer böyle bir projeniz varsa Pardus Logo ve isminin kullanmasında biraz serr davrana biliniyor. Pardus Kullanıcıları derneğine logo benzerliğinden dolayı dava açmışlardı. Dana önce TUBİTAK'tan izin alamanızı öneririm.

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Biz zaten bu işi PARDUS'un yayılması için yapıyoruz artık kendi ülkemizinde bir işletim sistemi var ve okullarda bu işletim sisteminin kullanılmasını istiyoruz neden yurtdışına bağlı kalalım neden büyük paralar harcayalım ki? Gidip zaten Tubitak'a izin alıcaz böyle projemiz var diye ama sadece destek gerek maddi değil manevi zaten manevi destek gelince maddi destekte geliyor çok birşey değil dergi basmak sadece arkamızda birileri olsun istiyorum...

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynen bütün okullarda,resmi dairelerde kısacası tüm kamu kuruluşlarında kullanılması lazım. Ama tanıtımı konusunda oldukça yetersiz bence. Bilenler ve duyanlarda önyargılı. Okullarda (özellikle liselerde) ve üniversitelerde tanıtılmalı. Ben şahsen gittiğim ve bulunduğum her ortamda elimden geldiğince bahsediyorum ve öneriyorum herkese.

---------- Post added at 14:28 ---------- Previous post was at 14:25 ----------

Merhaba arkadaşlar 2 sene önce bir arkadaş vasıtasıyla PARDUS'la tanıştım şimdi bir projeye katıldık arkadaşımla bulunduğumuz ilçe genelinde o okulların PARDUS kullanmasını sağlıcaz gerekirse TUBİTAK'a gidicez ama yapıcaz ilk önce okullarda PARDUS nedir nasıl geliştirici olunur u anlatıcaz daha sonra ise o okullardaki öğrencilerle birlikte yani PARDUS 'u seven ve kullanan kişilerle beraber ilçe geneliden bir dergi kurucaz her ay güncellenilicek bunu buraya yazma amacım siz Linux/Pardus severlerininde bize yardım etmeleri...

Aslında geliştirici olmak için yaş sınırlaması yok herhalde. 15 yaşında bir kardeşimizde geliştirici olarak Pardus tayfasına katılmış.

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Evet tanıyorum kendisini arkadaşım olur Cebitte görev yaparken tanışmıştık...Ama şuan benim başka projelerim var inşallah geliştiricide olurum zamanla...

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İnşallah ama destek yok derecede az destek olursa çok güzel olucak eminim inanıyorum buna...

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
PARDUS a destek vermek istiyorsanız etrafınızdaki bir kişiye PARDUS cd'i bile vermek yetiyor...

Bu bahsettiğin cümle üzerine pardus verdim komşumun oğluna. 8. sınıf öğrencisine göre hemen kavradı olayı anacak onun kullanmasının bir bakıma imkansız olduğuna kara verdim. Çünkü ailesi bilgisayar başında durmasını pek istemiyorlar. Ona yeni bir sistem yükleyerek merakını iki katına çıkartmak istemezdim. Pardus u anlatım ayrıldım oradan :)

İnsanlara "gelin pardus kullanın" demek çok iyi bir şey ancak, insanlar beklentilerini alamadıkları zaman hemen Windows a dönecek ve Pardus u sevmeyeceklerdir. Çevremizdeki insanlar bilgisayarı bizim gibi etkin kullanmıyorlar. Bu da onlara yeni bir sistem ve görünüm sunan işletim sistemini kabul ettirmek zor oluyo. "Ben buna alışmışım. Yenisine gerek yok. Hem zaten ne yapıyorum ki" diyerek Windows ta kalmayı seçiyorlar. Zamanında üniversitede denedim ubuntu için. Ancak insanların bakış açısı o kadar farklı ki. Windows sistemini orjinal kullanmıyorlar. Windows ve Office programlarını ücretsiz sanıyorlar. Zaten onlar için pek bir sorun yok, kimse onları denetlemiyor. Ancak kullandıkları her program ve sistemin orjinal ve ücretsiz olduğu ubuntu ortamına geçmeye üşeniyorlar. Genel cevap olarak, "off be bunu öğrenmekle mi uğraşacam şimdi" demek oluyor. Halbuki batak masalarında ya da gereksiz zaman geçirdikleri yerlerde tüm günlerini harcayabiliyorlar. Öğrenci çevresi (eğer meraklı değilse) Windows dan ayrılmak istemiyo. Çünkü oyunlarını, bırakamıyorlar. Daha ileriki yaşlardaki kesimin gözü korkuyor. Çünkü onlar Linux denildiğinde ne ifade ettiğimizi bile anlamıyor. Ne olduğunu anlatmaya çalıştığınız zaman bile terimler de sorun yaşıyorlar. Açıkçası kimse Windows u bırakmak istemiyor. Oyunlarından, alışıla gelmişlikten, korkmaktan v.s. Ben bile şu an Pardus değil de Windows kullanıyorum. Çünkü Pardus un bana verdiği hiçbir özellik yada ayrıcalık yok. Basit olarak AutoCAD Matlab gibi programlarımı yükleyemiyorum.

Çok kötümser bir yorum oldu biliyorum ancak, nelerle karşılaşabileceğinden bahsetmek istedim. Böylece sen bana göre daha tecrübeli olacaksın. Bana kimse bahsetmemişti. Tüm sorunları yaşayarak gördüm. Bir bakıma sen sorunları biliyor olacaksın.

Bu projeyi hangi şehirde yapıyorsunuz ?

Teşekkürler :)

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İlk önce bütün yazını okudum teşekkür ben ederim güzel bir yazı yazmışsın ve tamamen her satırına tek tek katılıyorum evet bizim okuldaki öğrencilerin Linux ortamına geçmemesinin sebebi oyun yani çoğunlukla oyun biz PARDUS'u anlatırken hemen soruyorlar oyun oynayabilicekmiyiz bir çok kişiden aynı soru geliyor kendi kendime diyorum neden oyun neden kendini geliştircek birşey üzerine çaba harcamıyorsunda neden o kadar saatini oyuna veriyorsun emin ol ben 17 yaşımdayım yarın sınavım var şuan blogumla uğraşıp bir yandan PARDUS'ta birşeyler yapmaya çalışıyorum...Ama tabi iyi yanlarıda oluyor verdiğimiz seminerlerin bir grup öğrenci PARDUSa geçmek için can atıyor bizde yardımlarımızı esirgemiyoruz ama bu projeyi ilçe geneline yaymak için başımızda bir büyük olması gerekli...

Projeyi İstanbul/Pendik ilçesinden yapıyoruz...