İkiz kardeşler, atletizmde başarıdan başarıya koşuyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Atletizmde Türkiye dereceleri bulunan ikiz kardeşler Gizem ve Gamze Yumak, örnek aldıkları Elvan Abeylegesse gibi başarılı olmak istiyor.

14 yaşındaki Gizem-Gamze Yumak kardeşler, ilköğretim 4. sınıfta tanıştıkları atletizmde başarıdan başarıya koşuyor. Nadire Konuk ve Ali Oğuz Konuk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi ikiz kardeşler, ilk olarak 1200 metre ile başladıkları atletizmde, şimdi 2 bin metrede koşuyorlar. Türkiye birincilikleri, ikincilikleri ve üçüncülüklerinin yanı sıra takım olarak da çok sayıda şampiyonlukları bulunan ikiz kardeşler, hem okulları adına hem de bünyesinde bulundukları Antalya Büyükşehir Belediyespor Atletizm takımı adına yarışıyorlar.

Derslerinde de başarılı olan ikiz kardeşler, okul çıkışında Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kızıltoprak Spor Tesisleri'ne giderek, antrenörleri Nihat Yaylalı gözetiminde günde üç saat çalışıyorlar.

Aralıksız çalışmalarını sürdüren ikiz kardeşler, en son Denizli'de düzenlenen Kulüplerarası Kros Ligi'nde 16 yaş altı kategorisinde mücadele etti. Gamze üçüncü olurken, Gizem yarışı beşinci sırada tamamladı. İkiz kardeşler, 15 Mart'ta da Antalya'da düzenlenecek Okullararası Türkiye Kros Şampiyonası finallerine de katılarak, dereceye girmek için mücadele edecek.

-''BİRİMİZİN BAŞARISI İKİMİZİN BAŞARISIDIR''-

Atletizmi çok sevdiğini söyleyen Gamze Yumak, gelecekte iyi bir sporcu olmak istediğini söyledi. Hayalinin, kardeşi ile birlikte olimpiyat oyunlarına katılmak olduğunu belirten Gamze, ''Gizem ve ben, atletizmde Elvan Abeylegesse'yi örnek alıyoruz. Onun gibi başarılara koşmak istiyoruz. Ailem ve antrenörümüz Nihat Yaylalı, bize hep destek oldu ve onları her zaman gururlandırmak istiyoruz'' dedi.

Gizem Yumak da tek yumurta ikizi oldukları için yarışlar sırasında Gamze ile kendisinin çok fazla karıştırıldıklarını anlattı. Yaşadıkları en ilginç olayı anlatan Gizem Yumak, ''İl birinciliğinde yarışıyorduk. Ben birinci oldum. Yarış sonrası düzenlenen ödül töreninde madalya almak için benim kürsüye çıkmam gerekiyordu, ancak kardeşim Gamze'yi kürsüye çıkardılar ve madalyayı ona taktılar. Ancak bizim için bu tür şeylerin bir önemi yok. Birimizin başarısı ikimizin başarısıdır'' diye konuştu.

-''EL ELE BAŞARILARA KOŞUYORLAR''-

İkiz kardeşlerin antrenörü ve ilköğretim okulundaki Beden Eğitimi öğretmenleri Nihat Yaylalı ise Gamze ve Gizem kardeşlerin atletizmde çok başarılı olduklarını söyledi.

Bir çok kulübün ikiz kardeşleri bünyesine katmak istediğini belirten Yaylalı, asıl amaçlarının ikiz kardeşlerin milli takım kadrosuna girmesi olduğunu kaydetti. İkizlerin, gelecekte bir çok başarının altına imza atacağına inandığını vurgulayan Yaylalı, ''Yarışlar sırasında birbirlerine çok destek oluyorlar. Birisi geride kaldığı zaman, diğeri ona destek oluyor. El ele başarılara koşuyorlar. Bu kızlar, atletizmin geleceği olacak'' dedi.

KAYNAK