İkinci harddisk sorunu

brsbrk4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisayarımda XP yüklü bir seagate Barracuda 7200.7 80011 (80gb) bir harddisk var ve anakartım da ASRock P4V88. Başka bir bilgisayardaki xp yüklü Barracuda 7200.10 160215 (160 gb) harddiski kendi bilgisayarıma taktım. Fakat bilgisayarımı sonradan taktığım harddiskle başlatamıyorum. Kendi harddiskimle başlattığım zaman bilgisayarımda sonradan taktığım harddiski görebiliyorum, fakat sistemi o harddiskle başlatamıyorum.Sorunumuz nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkürler.

_taha

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
17
Aslında aynı chipset olsa işletim sistemi başlatılabilir fakat işletim sistemi hasar görmüşse genelde reset atar. Fakat seninki herhalde diğer hdd farklı chipsetli bir anakartta kurulmuş gibi mesela intel chipset , nvidia veya ati chipsetler gibi farklı olabiliyor ama seninki via chipset.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bios ayarlarında bilgisayarın nereden boot edeceğine dair ayarlar vardır.

Orada sein ayarların 80gb lık HDD seçiliyse her PC yi açtığında o HDD başlar.
160gb dan başlatmak için first boot seçeneğine o diski koyman lazım.

PC açılırken anakartın logosunun olduğu yerde F10 F12 gibi tuşlara basın mutlaka birisi boot menüsünü açacaktır.
Ordan 160gb lık diski seçip başlatabilirsin ancak windows da uyuşmazlık vs olursa direk reset atma ihtimali var.

brsbrk4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorunumu çözdüm. Sorun diğer harddiskke başka bilgisayarda başka bileşenlerle bir sistem kurduğum içinmiş. şimdiki bilgisayarda yeniden sistem kurunca sorun düzeldi. Teşekkürler